Medimagazin logo

Türkiye’nin ilk profesyonel hasta refakatçıları sertifika aldı

Hastane Çalışanları ve Hasta Sağlığı Koruma Derneği’nin düzenlediği eğitim programına katılan Türkiye’nin ilk profesyonel hasta refakatçıları sertifikalarını aldı
Türkiye’nin ilk profesyonel hasta refakatçıları sertifika aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hastane Çalışanları ve Hasta Sağlığı Koruma Derneği’nin düzenlediği eğitim programına katılan Türkiye’nin ilk profesyonel hasta refakatçıları sertifikalarını aldı.


Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Avrupa Birliği’nin (AB) finansal desteğiyle başlatılan profesyonel hasta refakatçılığı eğitim programı tamamlandı. Hastane Çalışanları ve Hasta Sağlığı Koruma Derneği’nin Sağlık Bakanlığı Dışkapı Hastanesi’nde gerçekleştirdiği kursta 200 genç, üç ay boyunca hasta bakımı ve refakatçılığı dersi aldı. Eğitimini tamamlayan 196 kişi dün düzenlenen bir törenle sertifikasını aldı. Törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İŞKUR tarafından yürütülen ‘Aktif İşgücü Programları’na AB’nin 40 milyon, Türkiye’nin ise 10 milyon Euro’luk katkı yaptığını söyledi.


Proje kapsamında 245 kurum ve kuruluşa hibe verildiğini belirten Başesgioğlu, bu sayede yaklaşık 40 bin kişinin mesleki eğitim göreceğini kaydetti. Başesgioğlu bunlardan en az 20–25 binin iş sahibi yapılmasının amaçlandığını bildirdi. Gelecekte, profesyonel hasta yaşlı ve çocuk bakım hizmetlerinin büyük önem kazanacağını vurgulayan Başesgioğlu, sertifika alan gençlerin önemli bir avantaj elde edeceğini anlattı.


Profesyonel hasta bakıcılığı projesine katılan gençleri, eğitimlerinin ardından SSK hastanelerinde istihdam etmeyi planladıklarını aktaran Başesgioğlu, “Ancak SSK hastaneleri Sağlık Bakanlığı’na devredilince bunu gerçekleştiremedik. Fakat bu konuyu görüşlerimizi Sağlık Bakanlığı’na ileteceğiz.” dedi. SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Sami Türkoğlu ise, eğitim projesine katılmak için yaklaşık bin kişinin başvurduğunu, bunların 200’ünün eğitime alındığını söyledi.


Türkoğlu, eğitime alınanların, sağlık sektöründe çok önemli bir açığı kapatacağına inandığını kaydetti. Konuşmaların ardından, kursiyerlerin sertifikalarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu dağıttı.



Zaman
türkiye&#8217
nin
ilk
profesyonel
hasta
refakatçıları
sertifika
aldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir