Medimagazin logo

Denizli'de aile hekimliği toplandı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan aile hekimliği uygulaması kapsamında Denizli'de bir toplantı düzenlendi. <br />Denizli'de 2006 yılı içerisinde aile hekimliğine geçilecek olmasından dolayı Denizli Valisi Gazi Şimşek başkanlığında tüm vali yardımcılarının ve kaymakamlarının katıldığı bilgilendirme toplantısı Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı
Denizli'de aile hekimliği toplandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan aile hekimliği uygulaması kapsamında Denizli'de bir toplantı düzenlendi.


Denizli'de 2006 yılı içerisinde aile hekimliğine geçilecek olmasından dolayı Denizli Valisi Gazi Şimşek başkanlığında tüm vali yardımcılarının ve kaymakamlarının katıldığı bilgilendirme toplantısı Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Denizli Valisi Gazi Şimşek, yeni bir sisteme geçildiğini, ilk aşamada bazı aksaklıkların olabileceğini ancak zamanla bu aksaklıkların çözüme kavuşturulup vatandaşlara eksiksiz hizmet götürüleceğini kaydetti.

Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ise yaptığı konuşmada, pratisyen hekimlikten aile hekimliğine geçmek isteyenlere 10 günlük bir adaptasyon eğitimi verileceğini ve bu adaptasyon eğitiminden sonra bir yıllık modüler eğitime geçileceğini söyledi.

Dr. Taş, 10 günlük adaptasyon eğitimini alan pratisyen hekimlerin aile hekimi olarak sözleşme imzalayabileceğini, ancak aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının planlanan eğitimin yüzde 80'ini almakla yükümlü olduklarını açıkladı.
Daha sonra proje konusunda bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Figen Özerdem de, "Aile hekimliği, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleriyle teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak sunulmasıdır. Aile hekimleri, kişinin doğumundan ölümüne kadar sorumlu olacaklardır" dedi.

İHA
denizli'de
aile
hekimliği
toplandı
Yorum (3)
İG
Sayın hocam üniversitelere/tıp fakültelerine bakışın özeti: "...her gün binlerce makale yayınlanıyor. Bu denize 2 makale de siz katarsanız ülkenize ne kazandırmış olacaksınız?" ifadesinde gizli (aşikar!)... Ama değerli yazılarınızı okumak istiyoruz. Bahsettiğim zihniyetin aksine bir gün "Kelebek etkisi" yapabileceiğni umuyoruz.
0
Cevapla
ahmet tevfik ozan
EN UZUN GECE Nice sonra; ufukta yangın var diye, koşuştular.. Oysa, Güneş doğuyordu!.. ahmet tevfik ozan
0
Cevapla
akademikçik
ben bir akademikçiğim, daha kadrosu olmayan ama doktoraya tam gün devam eden akademikçik, fıstık diyarının diş hekimliği fakültesinde, kadro yok yani maaş almıyorum, ancak hergün sekiz beş çalışıyorum, ne için bilmiyorum, ders görmüyorum çünkü döner sağlamam lazım klinikte hasta bakıyorum, tam bir sene oldu maaş almıyorum,ama adına baktığım hocam alıyor, onun güzel çocuğu özel okula gidiyor, ben ama ben akademikçiğim, hiç hasta bakmayan hocam sayemde ay sonu beşbin Türk lirası döner alıyor, ben maaş alamıyorum, çok uçuk mu geldi size, görmek için gel bize, fıstık diyarına Selam Sevgi Saygılarımla... fıstıkçı akademikçik...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir