Medimagazin logo

Sağlıkta 107 ballı bürokrat

175 atama üç ay önce bir gecede yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nda görevli olan uzman, doktor ve profesörlerin 72’si şef, 35’i şef yardımcılığına getirildi
Sağlıkta 107 ballı bürokrat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
175 atama üç ay önce bir gecede yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nda görevli olan uzman, doktor ve profesörlerin 72’si şef, 35’i şef yardımcılığına getirildi.

SAĞLIK Bakanlığı, üç ay önce bir gecede çeşitli hastanelerin klinik şefi ve şef yardımcısı kadrolarına 175 uzman atadı. Ataması yapılan uzman, doktor ve profesörler arasında bulunan 67 şef ile 35 şef yardımcısı, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli hastanelerinde görev yapıyor. 5 kişi de hem bakanlıkta, hem hastanelerde şef olarak çalışıyor.

Bu görevlere atananlar arasında Müsteşar Necdet Ünüvar da bulunuyor. Ünüvar, bakanlıktaki görevinin yanı sıra, Ankara Numune Hastanesi Endokrin Klinik Şefi olarak çalışıyor. Diğer dikkat çeken isimler ise şöyle:

Müsteşar Yardımcısı Sabahattin Aydın: Ümraniye Devlet Hastanesi’nde uzman, Haseki Hastanesi’nde ise Üroloji Klinik Şefi. Bakan Müşaviri Feyza Ayşenur Paç: Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Şefi, Tedavi Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli, Ali Çoşkun: Ankara Keçiören Hastanesi Genel Cerrahi Şefi, yine Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde görevli, Nevzat Serdar Uğraş: Ankara Atatürk Hastanesi’nde Pataloji Klinik Şefi olarak göreve atandı.

Yasaya aykırı değil

Bu atamalara CHP’liler karşı çıktı. CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar, uygulamanın yandaş kayırma ve hastanelerin döner sermayesinden faydalanmak için hayata geçirildiğini belirtiyor. Neşşar, “Yasa böyle bir uygulamaya olanak sağlıyor. Ancak etik açıdan düşünüldüğünde hizmetin nasıl verileceği tartışma konusu” dedi.

Neşşar, hiçbir bakanlıkta olmadığı kadar Sağlık Bakanlığı’nda kadrolaşma olduğunu belirterek, “Hastanelerdeki kliniklerde yatak sayıları bölünerek, şeflikler ikiye hatta üçe çıkarıldı. Bunların başına da, özellikle yandaş doktorlar atandı” dedi. Neşşar, bakanlık çalışanlarının neden hastanelerde şef yapıldığını sorduğunda kendisine, “Eğitim hizmeti veriyorlar. Kendilerinden faydalanıyoruz” şeklinde cevap verildiğini belirterek, bunun “inandırıcı olmadığını” söyledi. Neşşar, “Ben de bu cevaba karşı soruyorum. Bu şefler, hastanelerdeki görevinin başında bulunup kaç gün vizit yaptı, hangi çalışmayı hastane yararına ortaya koydu?” dedi.

Hastaneye gitmiyor

Neşşar, Müsteşar Ünüvar’ı örnek göstererek, “Ankara Numune Hastanesi’nde şef ama hastaneye gittiğini sanmıyorum. Çünkü bütün işleri, şef yardımcısı yapıyor. Müsteşar sadece parasını alıyor” diye konuştu. Ünüvar’ın, İstanbul Ümraniye Devlet Hastanesi’nde görevden aldığı doktorları, görevine iade etmediği gerekçesiyle Bakan Akdağ’ın izin vermemesine rağmen, Danıştay kararıyla yargılandığını belirten Neşşar, “Türkiye genelinde Ümraniye olayının yüzlercesi mevcut” dedi.

Tercüman
sağlıkta
107
ballı
bürokrat
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir