Medimagazin logo

Prof.Dr. Hadi Akay vefat etti

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hadi Akay vefat etti
Prof.Dr. Hadi Akay vefat etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ankara'da önceki gün hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi (A.Ü) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hadi Akay'ın (60) cenazesi, toprağa verildi.

Prof. Dr. Akay için, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'ndaki konferans salonunda tören düzenlendi.


Törende konuşan A.Ü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, Prof. Dr. Akay'ın kaybı nedeniyle Türk tıp dünyasının üzüntü içinde olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Çorapçıoğlu, ''Prof. Dr. Akay, iyi bir bilimadamı ve ülkesini çok seven bir yurtseverdi. Türk tıbbına başsağlığı diliyor, ailesine saygılarımı sunuyorum. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun'' dedi.

Törene, Akay'ın ailesi, yakınları, bilimadamları ve arkadaşlarının yanı sıra CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz da katıldı.

Prof. Dr. Akay'ın cenazesi, Kocatepe Camii'nde öğleyin kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

PROF. DR. AKAY'IN ÖZGEÇMİŞİ

Prof. Dr. Hadi Akay, 1946 yılında Ankara'da doğdu ve 1964 yılında Çankırı Lisesi'ni bitirdi.

1970 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Akay, 1976 yılında Genel Cerrahi uzmanlığını aldı ve 1979'da Göğüs Kalp Damar Cerrahisi ihtisasını bitirdi. Akay, 1982 yılında AÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı'nda doçentliğe ve 1993'te profesörlük kadrosuna atandı.

2005-2006 yılları arasında AÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı'nda başkanlık yapan Akay, 2001, 2003 ve 2004 yıllarında Genç Girişimciler Derneği tarafından 'Yılın Hekimi' ödülüne layık görüldü.

Akay, Akciğer Kanseri Derneği kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği, Avrupa Göğüs Cerrahisi Derneği üyeliği, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği kurucu üyeliği, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Board Kurulu Başkanlığı yaptı.

Akciğer kanseri başta olmak üzere birçok konuda makaleleri bulunan Akay, Malign Mezotelyoma hastalığı ile ilgili tanı ve tedavi yöntemleri konularında dünya çapında söz sahibi oldu ve Türkiye'de bu hastalığın tedavisinde ameliyatları yapan ilk kişi unvanını aldı.

Prof. Dr. Akay, evli ve 2 çocuk babasıydı.

prof.dr.
hadi
akay
vefat
etti
Yorum (3)
Dr.Cevdett
Evet önlenebilir.Ne mi yapmak lazım?Hani başbakanımız bazı şeyleri siyasi hayatıma malolsada yapacağın diyor ya. Başbakanımız ve sağlık bakanımız iktidarı kaybetmek pahasına vatandaşa eski söylemlerini unutturacak şekilde medyada ve mitinglerde uyarılarda bulunmalı.Gereksiz yere vatandaşın acile gitmemesi söylenmeli.Doktorun kolay yetişmediği ve doktor olmak için geçirdiği zor yıllar anlatılmalı.
0
Cevapla
a.s
Sayın hpcam yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum. Ancak ilk hususu bence önlenebilir. İkinci husus biz bu konuda hiç bir eğitim almak istemiyoruz. Asıl yüksek sayıda hasta bakma önlenmeli. Dünya standartının yarı kadar zamanda hasta (minimum 8 dakika) bakmak bile sorunu çözecektir. Randevusuz (minimum 8 dakikada bir randevu) hasta kabulu yapılmasın. Muayene zamanı gelmeyen koridorlara bile alınmasın. dışarda uzak bir mekanda hasta bekleme odaları yapılsın orada beklesin. Sesini yükselten dışarı atılıp muayene edilmesin.
0
Cevapla
serkan talın
alllahdan rahmet diliyorum 1997 yılında hadı akay tarafından akciyer amaliyatı olmustum çok basarılı bir hocaydı hocam seni hiç unutmuyazaz
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir