Medimagazin logo

Adana: Silah değil, steteskop, dayak değil, güvenlik istiyoruz

Adana'da, Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi ve Numune Hastanesi'nde nöbetçi 4 doktorun dövülmesi sağlık çalışanları tarafından protesto edildi
Adana: Silah değil, steteskop, dayak değil, güvenlik istiyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adana'da, Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi ve Numune Hastanesi'nde nöbetçi 4 doktorun dövülmesi sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.


Adana Numune Hastanesi önünde bugün öğle vakti düzenlenen eyleme, "Silah değil, steteskop, dayak değil, güvenlik istiyoruz", "Kurşun değil, iş güvenliği istiyoruz", "Tek savunma aletimiz beyaz önlüğümüz" yazılı pankartlarla gelen doktorlar, öldürülen Prof. Dr. Kalaycı'nın ailesine başsağlığı dilerken, dövülen arkadaşlarına da çiçek vererek geçmiş olsun dileğinde bulundu.


Adana Tabip Odası (ATB) Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, 11 Kasım sabahı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi olayının henüz tam olarak aydınlanmadığını, ancak şiddetin insanlık alemi için en büyük tehdit olduğu bir dönem yaşandığına işaret ederek, varoluş sebebi, sağlığın korunup geliştirilmesi olan bir meslek grubu olarak şiddetin ortadan kaldırılması için çaba sarfettiklerini söyledi.


Küçükosmanoğlu, Adana Numune Hastanesi'nde 12 Kasım Cumartesi gecesi görevdeyken saldırıya uğrayan nöbetçi doktor Tamer Karaaslan, Bülent Tilecioğlu, Adnan Gökoğlu ve Oğuzhan Ergican'a yapılan saldırının da kabul edilemez olduğuna işaret ederek, "Hiçbir gerekçe, şiddeti hele hele sağlık ortamındaki şiddeti haklı kılamaz" dedi.


İHA
adana:
silah
değil
steteskop
dayak
değil
güvenlik
istiyoruz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir