Medimagazin logo

Şanlıurfa Devlet Hastanesi, günde yaklaşık 3 bin 500 hastaya hizmet veriyor

Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Hamdi İnan, hastanede 103 uzman hekim, 112 hemşire, 19 memur ve diğer kadrolu personel olmak üzere toplam 447 personelle görev yaptıklarını belirtti
Şanlıurfa Devlet Hastanesi, günde yaklaşık 3 bin 500 hastaya hizmet veriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Hamdi İnan, hastanede 103 uzman hekim, 112 hemşire, 19 memur ve diğer kadrolu personel olmak üzere toplam 447 personelle görev yaptıklarını belirterek, "Gerek yatan hasta, gerekse ayakta tedavi gören hastaların, her türlü tahlilleri hastanemizde ve modern cihazlarla yapılıyor. Kan alımları 8 bölümde yapılmaya başlandı. Bekleme süresi asgariye indirildi ve sonuçlar aynı gün veriliyor. Ayrıca acil laboratuvar 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Hastanemizde 59 açık kalp ameliyatı yapıldı ve hastaların kan ihtiyaçları ise hastanemizde bulunan kan merkezinden karşılanıyor. Kan merkezimiz Balıklıgöl Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Doğum Hastanesi ve özel hastanelerin de kan ihtiyacını karşılamaktadır. Günde 3 bin ile 3 bin 500 arasında hastaya hizmet veriyoruz" dedi.


Röntgen hizmetlerinde yaklaşık olarak her gün 350 hastaya hizmet verilmekte olduğunu kaydeden İnan, 30-40 hastaya USG (Ultrasonografi), 70 hastaya tomografi, aylık 100 hastaya İVP, günde 3 hastaya radyoloji uzmanı tarafından scopi yapıldığını söyledi.


Şanlıurfa Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde günden 4 nöbetçi doktorun 350-400 hastaya hizmet verdiğini belirten Başhekim İnan, "Hastanemize gelen hastaların hekim seçmesi, kısa sürede muayene ve tedavi olması için çeşitli tedbirler aldık. Hastalar hekim seçme şansına sahiplerdir. 37 poliklinik mevcut olup, numaratör sistemiyle hastalar müracaat sırasına göre muayene ediliyor. Ancak kısa süre sonra her uzman hekime bir oda tahsis etmeyi planladık. Bu sayede 70 poliklinik her gün hizmet vermeye başlayacak. Hastanemiz ISO 9001-2000 kalite belgesine sahiptir. Bundan sonra da kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Akciğer hastalıkları teşhisinde önemli bir yere sahip olan bronkoskopi cihazını aldıklarını ve patoloji laboratuvarı açtıklarını dile getiren İnan, "Şanlıurfa'da yanık ünitesi, onkoloji ünitesi gibi birimlerin kurulması gerekiyor. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Şanlıurfa Valiliği'nin ve Sağlık Müdürlüğü'nün desteğiyle hastanede yanık ünitesi, sigarayı bırakma polikliniği, geriatri polikliniği, radyasyon ünitesi ve onkoloji (kanser) ünitesi ile tıbbi atık ünitesinin kurulması ilk hedefimizdir" şeklinde konuştu.

İHA
şanlıurfa
devlet
hastanesi
günde
yaklaşık
3
bin
500
hastaya
hizmet
veriyor
Yorum (5)
aydin sinal
tahmin ettigim gibi yine kimse okumamamis,yorumda bulunmamis,ilmi yayinlara karsi bir vurdumduymazlik var,bende kimlerle muhatap oldugumu anladigim icin kizmadan yorumlardaki lisanimi degistirdim,girdigin yer körse gözünü kiypta bak derler para-performans müsteri-pardon -hasta gibi konularda provakotör davranmiyorum,duvardan atliyorum.
0
Cevapla
RKTR
Sayın Sinal'a ben bir yorum yazayım bari: Hasta Hakları güzel bir şey. Ama suistimal edilmemek şartıyla, tabii. Ve bu arada; adam başı 2-3 dakika ayrılabilen polikliniklerimizde Alman Sağlık Hukuku'nun tüm bu koşullarının eksiksiz ve mükemmel bir biçimde gerçekleştirilebilmesinin nasıl mümkün olacağını bilen biri varsa yazsın lütfen .. Almanlara ilginç gelen konu, bana da yıllardır çok ilginç gelmiştir: Hakikaten özel sektör doktoruna saldırmak, devletin hekimine saldırmaya göre çok daha kolay olmuştur bu memlekette, her nedense. Bu kadar feci bir haksızlık karşısında kimbilir içlerinden neler düşünmüşlerdir Alman hukukçu dostlarımız .. X. Türk Alman Tıp Hukuku Sempozyumu'nun ilgililere faydalı olduğunu umarım. Her ne kadar ülkemizde yürürlükte olan “Milli Tıp Hukuku Formülü” ucubesine zerrece değinilmemiş olsa da; Seri katil: tek dava; sadece hapis (5-6 seneyle yırtanlar var) Doktor: çift dava; HAPİS + MASİF TAZMİNAT + MESLEKTEN MEN + SONUNDA HAKLI ÇIKSA BİLE HAYATININ KATLEDİLMESİ
0
Cevapla
drA
12 senedir doktorların lehine tek bir yasal düzenleme yapıldığını görmedim. hep aleyhlerine çalışılıyor. yazarın istedigi bu ekstra haklar plk te ne kadar vakit harcatır fikri var mı ? pratikte hic mümkün olmayan seylerden sorumlu tutulacagız.
0
Cevapla
HBilgen
Ben bu Alman hasta haklarını iyileştirme kanunu ile Medeni kanun, Sosyal Kanunun V. kitabı ve diğer bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını zaten içtihatlerle hasta haklarının güçlü olduğu bir ülkede, tedavi sözleşmesinin yer almasını ve özellikle de kalite gerekleri, hasta güvenliği prensiplerinin kodifiye olması yanında hastaları hastalık sigortaları ( %90 hasta şemsiyede Almanya'da)karşısında ki 3-6 haftada tedavi ödeme onayı vermemesi de ödeme onayı sayılacak, güçlenmesini önemsedim.Nemo tenetur se ipsum accusare ilkesi ceza muhakemesinde geçerli( hekim kendini suçlayacak bilgi vermez isterse) ama anayasal bir kod değil o yüzden özel hukukta geçerli değil.Zaten sistem hataları bildirmeye yönelik,ceza hukuku dışı yaptırımlar tazminat olduğuna göre zararın giderilmesinde bu para meslek sigortalarından ve bazı fonlardan karşılanırsa tıp için de iyi.Bizde de artık bir tedavi sözleşmesi ve Tıp Hukuku ile ilgili spesifik, derli toplu bir arada kanun yapılmalı derim.Saygılarımla
0
Cevapla
Selvi ÖZÇETİN
Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen ve esasen kamu hizmeti gören özel sağlık kuruluşlarında çalışan tüm sağlık çalışanları aleyhinde açılacak davaların İdare aleyhinde açılması şeklinde yelpazenin genişletilmesi, hem sağlık hizmeti alan hasta için, hem de kamu hizmeti gören sağlık çalışanları için faydalı olacak, sağlıkta hizmet kalitesi yükselecektir. (Sağlık Hukuku-Güncel Sorun ve Yaklaşımlar)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir