Medimagazin logo

İranlı sağlık ekibinden Türkiye ziyareti

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne gelen 8 kişilik bir İranlı sağlık ekibi, İlçe Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı
İranlı sağlık ekibinden Türkiye ziyareti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne gelen 8 kişilik bir İranlı sağlık ekibi, İlçe Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.


İran'ın Maku kenti Sağlık İl Müdürü Dr. Bayram Sultani başkanlığındaki sağlık ekibi, Doğubayazıt İlçe Kaymakamı A.Rauf Ulusay ve Ağrı Sağlık İl Müdürü Ahmet Akkuş ile birlikte Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. İran heyeti, hastaneyi gezerek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı A. Rauf Ulusoy, kolera hastalığı yaşanması sebebiyle 25 Ağustos tarihinde İran'ın Maku şehrinde giderek buradaki 2 hastanede Ağrı Sağlık İl Müdürlüğü elemanlarınca incelemelerde bulunduklarını hatırlattı. Yapılan incelemeler sonucunda alınan bazı su numunelerini Erzurum'a gönderdiklerini, gelen tahlil sonucunda bu bölgede kolera hastalığının olmadığını tespit ettiklerini anlatan Ulusoy, "Ülkelerarası anlaşmalar gereği bugün de İran sağlık heyeti ilçemizdeki Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Aldıkları su tahlillerini İran'a götürüp orada tahlil edip sonuçlarını bizlere ileteceklerdir" dedi.
İran Maku Sağlık İl Müdürü Dr. Bayram Sultani yaptığı açıklamada, geçtiğimiz ay içerisinde İran'ın Afganistan sınırındaki Kezvin bölgesinde bir kolera salgının olduğunu belirtti. Sultani, bu hastalık için Türk heyetinin ziyaretinin ardından kendilerinin de Ağrı'ya geldiğini kaydederek, "Biz de bugün bir ay önce büyük bir ishal salgı olan Doğubayazıt'a geldik. Bu salgının neden olduğunu tespit etmek için su tahlilleri ve hastane kayıtlarını alıp İran'a götürüp orada kendi laboratuarlarımızda inceleyeceğiz" diye konuştu.
İran heyeti, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde yaptığı incelemeler sonucunda hastanede bir ay içerisinde ne kadar hastaya bakıldığını ve ne kadar ilaç, serum tüketildiği bilgilerini istedi.

İHA
i̇ranlı
sağlık
ekibinden
türkiye
ziyareti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir