Medimagazin logo

Türk profesör Yunan çocuğa da umut oldu

Yunanlar yapay yemek borusu geliştiren Prof. Ender Pehlivanoğlu'nu Atina'ya davet etti. Profesör, Yunan çocuğu tedavi edecek
Türk profesör Yunan çocuğa da umut oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yunanlar yapay yemek borusu geliştiren Prof. Ender Pehlivanoğlu'nu Atina'ya davet etti. Profesör, Yunan çocuğu tedavi edecek.

Meyve suyu zannettikleri kezzap, çamaşır suyu gibi maddeleri içerek yemek boruları yanan minik çocukları Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu geliştirdiği yapay yemek borularıyla yeniden sağlığına kavuşturuyor. Dünyada ender olarak gerçekleştirilen bu operasyonu Yunan meslektaşlarına tanıtacak Türk profesör ayrıca Atina'da yemek borusu yanan bir çocuk üzerinde operasyonu gerçekleştirecek. Bugüne kadar yetişkinlere uygulanan yapay yemek borusu yöntemini Marmara Üniversitesi Pediatrik Gastroenteroloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu çocuklarda da uyguluyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki kongrelere davet edilerek yöntemini anlatan Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu Londra Üniversitesi'nde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 100 hekime metodunu gösterdi.

BİR SAATTE İYİLEŞİYOR
Bu hafta 'Çocuk Cerrahisi'nde yılın konuşmacısı olarak davet edildiği Selanik'te Yunanistanlı doktorlara metodu tanıtacak olan Prof. Dr. Pehlivanoğlu ayrıca Atina'da bir çocuk hasta üzerinde operasyonu gerçekleştirecek. Her yıl ev kazaları nedeniyle meyve suyu yerine zehirli, yakıcı madde içen minik çocukların hayatları bu nedenle değişiyor. Yemek boruları aniden yandığı için yalnızca sıvı tüketmek zorunda kalan şeker, çikolata gibi en sevdikleri katı besinlere ancak uzaktan bakabilen bu çocukların büyüdükçe hayatlarını kaybetme tehlikesi de de bulunuyor. Prof. Dr. Pehlivanoğlu'nun kullandığı yöntem bir saat içinde bu çocukları şekere, bisküviye kavuşturmanın yanı sıra hayatlarını kurtarıyor.

HER ŞEYİ YİYEBİLİRLER
Yöntemin hastalarda hemen sonuç aldığını anlatan Prof. Dr. Pehlivanoğlu yöntemini şöyle anlatıyor: "Operasyon bir saat sürüyor. Ağızdan girdiğimiz bir kateter yardımıyla Bolu Dağı'nda tünel açar gibi, yanığın etkisiyle büzüşen yemek borusunu milim milim açıyoruz. Çocukta hiçbir kesi bulunmuyor. Bu nedenle operasyonun ardından hemen normal hayatına geri dönebiliyor. Yemek borusu eski haline gelmemesi için polifleks denen yapay bir yemek borusu yerleştiriyoruz. Bu yapay yemek borusunun 3-4 bin Euro maliyeti bulunuyor. Bu malzeme yemek borusu yeniden şekillenene kadar çocuklarda kalıyor. Yalnızca sıvı ile beslenen bu çocuklar operasyondan bir saat sonra istediklerini yiyebiliyorlar. Malzemeyi 3 ay sonra çıkartıyoruz ve gelişimleri sonra normale dönüyor."

Sabah
türk
profesör
yunan
çocuğa
da
umut
oldu
Yorum (5)
bilge şener
Bir de emek-bahçeli sokaklarında dolaşan beyaz gömlekli-yeşilli- mavili, hatta ameliyathane terlikli-- boynunda stetoskopu ile dolaşanlardan ve onların kafelere getirdiği enfeksiyonlardan kurtulabilsek...hastane kıyafeti enfeksiyonu en aza indirmek ve görev tanımlnması için hastane içi içindir. Dışarıda bu kıyafetleri taşımak ne içindir????
0
Cevapla
NURAN SARI
Kaleminize sağlık, meslektaşlarımı bu halde görmek beni üzüyor. Reklam, ün, para her neyse bu kadar mesleğimizi ayaklar altı etmeyelim. Çok fazla medya maymunu var, yazık, hekimliğe yakışmıyor, ciddi uslupla yapılmasına evet...
0
Cevapla
Serdar
bu tvye çıkan doktorlar ve alternatif tıpçılar yaptıkları şeylerden biride insanlara doktorların kendilerini kandırdığını aslında hastalıkların tedavi edilebileceğini ama para kazanmak ve ilaç firmalarına kazandırmak için doktorların tedavi etmediğini insanlara işliyorlar.. Bu kadar ucuz mu mesleğimiz... Meydan bu kadar boş mu ttb ne yapar .. Ben öğrenci halimle 50 kağıt veririm meslek onuru platformu kurup dAva açalım şunlara karşı en başta şu yağ yiyin diyen profesore karşı..
0
Cevapla
Cemal Posacı
Haldun hocam, Ağzına sağlık. Sektörde o kadar çok çözemediğimiz etik sorun var ki, medya ayağı sadece bunlardan biri Saygılarımla Cemal Posacı
0
Cevapla
algim güzel
Adı sağlık programı olan ve para vermeden çıkılamayan bu programlarda sağlık bakanlığı ve dünyada olmayan uzmanlık dalları ortaya çıktı. Bu konuda herşeyi kontrol etmek isteyen! bakanlık hiçbir sorgulama yapmıyor acaba
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir