Medimagazin logo

Özel hastaneler hemşire sıkıntısı çekiyor

Tekden Tıp Merkezi ve Özel Kayseri Kalp Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, özel hastanelerin günümüzde hemşire sıkıntısı çektiğini söyledi
Özel hastaneler hemşire sıkıntısı çekiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tekden Tıp Merkezi ve Özel Kayseri Kalp Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, özel hastanelerin günümüzde hemşire sıkıntısı çektiğini söyledi.


Dr. Kemal Tekden, Sağlık Bakanlığı'nın sürekli hemşire alımında bulunması ve hemşire eğitiminin ihtiyacın altında kalması gibi sebeplerden dolayı hemşire sıkıntısını yaşandığını ifade etti.


Dr. Kemal Tekden, "Sağlık Bakanlığı nasıl planlama yapıyorsa ihtiyacımız olan hemşirelerin yerine, Acil Tıp Teknisyeni, Anestezi Teknisyeni ve Ebe gibi teknisyenlerin sayısını artırarak ihtiyacın çok üzerinde mezun ediyor. Özel sağlık hizmeti veren kuruluşlarda ise hemşire sıkıntısı yaşanıyor. Hemşire bulamadığımız için hemşirelerin yerine Acil Tıp Teknisyeni, Anestezi Teknisyeni ve Ebe gibi teknisyenleri çalıştırma zorunda kalıyoruz" dedi.


Özel hastanelerde teknisyenlerin çalıştırılmasına Sağlık Bakanlığı'nın karşı çıktığını ve "Sağlık teknisyenleri hemşirenin yerini alamaz" şeklinde kendilerine tepki gösterildiğini kaydeden Dr. Tekden, "Özel hastanelerde çalışan hemşire sayısı devlet sektöründe çalışan hemşirelerde dikkate alındığında yüzde 5 gibi düşük oranda kalıyor. Buna rağmen özel hastanelerde bulundurulması gereken asgari hemşire sayılarını tutturma da zorluk çekiliyor. Bu çerçevede özel sağlık kurumları çok büyük sıkıntı içerisinde. Sağlık Bakanlığı'ndan hemşire açığını giderebilmek için ya hemşire eğitimine ağırlık vermesini yada sağlık teknisyenlerinin biran önce hemşire statüsüne kavuşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.


İHA
özel
hastaneler
hemşire
sıkıntısı
çekiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir