Medimagazin logo

Yanıtınızı bekliyorum Sayın Başhekim

Bir okur mektubu, bir şikâyet. Konu önemli olduğu için sizinle de paylaşıyorum. Bakın ne diyor:<br />"Sayın Savaş Ay,<br />Özellikle Türkiye'deki sağlık sorunlarına gösterdiğiniz ilgiden dolayı size bir vatandaş olarak teşekkür ederim
Yanıtınızı bekliyorum Sayın Başhekim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
OKUYUCU MEKTUBU.

Bir okur mektubu, bir şikâyet. Konu önemli olduğu için sizinle de paylaşıyorum. Bakın ne diyor:
"Sayın Savaş Ay,
Özellikle Türkiye'deki sağlık sorunlarına gösterdiğiniz ilgiden dolayı size bir vatandaş olarak teşekkür ederim. Sizinle Şişli Etfal Hastanesi'nde yaşadığım bir zorluğu paylaşmak istedim.

Kaynaklar
Çeşitli kaynaklardan Şişli Etfal Hastanesi'nde yeni bir ekokardiyografi cihazı olduğunu bilmekteyim. Ancak bir süre önce nöroloji servisine yatan hastam için ekokardiyografi istendiğinde, bunun Şişli Etfal'de çekilemeyeceği çünkü tek kardiyolog olduğu, onun da hasta yüküne yetişemediği bu nedenle tetkikin dışarıda yapılması gerektiği söylendi.
Bin bir zorlukla dışarıda çektirttik. Ve binlerce hastanın aynı zorluğu yaşadığını öğrendim.

Eziyet bu!
Anlayamadığım şu: Vatandaşın vergisi ile binlerce dolar değerinde cihazlar alınıyor fakat bu cihazlar vatandaşın hizmetine verilmiyor. Koca Şişli Etfal Hastanesi'nde ekokardiyografi çekilmiyor ve kalçası kırık, felçli vs. birçok hasta ekokardiyografi için dışarıya gönderiliyor . Bu israf ve eziyete bir son verilmesi gerekiyor bence. Vatandaşlar var olan bir cihazın kullanılmaması nedeniyle perişan oluyor. Bu konuya değinirseniz belki bu soruna bir çözüm bulunur.
Saygılar. Serdar Açıkalın"

Savaş AY - Sabah
yanıtınızı
bekliyorum
sayın
başhekim
Yorum (5)
Hasan Ekim
Kongreler derneklerin para kazandığı bir faaliyet alanı olmaktan çıkarılıp, bilimsel faaliyetlerin sunulduğu üst düzey bir çalışma ortamı olmalıdır. Bunun içinde 5 veya 7 yıldızlı otellerde değil öğretmenevlerinde veya bu amaçla yapılmış mekanlarda düzenlenmelidir. Katılanların rahat dinlenme ve uyumaları için sakin ortamlar tercih edilmeli.Herşey dahil sistemi olan otellerin açık büfe restoranlarından yemek yerine öğretmenevinde sadece bir çorba içmeyi sağlık yönünden de tercih ederim. Katılım ücteri de birkaç milyar değil, en fazla 50-100 lira olmalı. Sponsorluk sayesinde belki bedavadan kongreye gidilebiliyor ama firmalar da milyarlık alım yapılmasını istiyorlar. Kimseye gebe kalmadan herkesin kendi parasıyla katılması bence etik açıdan daha uygun olur.
0
Cevapla
Nureddin VURGUN
Eskiden kongreleri üniversiteler düzenler ve yemek yerine ayaküstü sandiviç ikram edilirdi ve bu kongreler bilimsel olurdu. Şimdi ise hocamızın ifade ettiği gibi, turizim sektörü haline geldi. Dolayısı ile bilimsellikten uzaklaşıldı. Dernekler bir turizm şirketi ile anlaşıyor, nasıl olsa ilaç firmaları karşılıyor diye yüksek fiattan fatura ediliyor... Herşeyde yozlaşmayı çabuk başarıyoruz. NE diyelim "geçmiş Olsun".
0
Cevapla
Oguz
Hocam çok güzel yazmışsınız. Ancak sadece katılım için bile 300-500 TL isteyen derneklerin de bir öz eleştiriye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
0
Cevapla
Sibel Gögen
Geçen yıl, ülkemizin en büyük ve en çok katılımı olan kongresi olmasıyla gurur duyulan ulusal kardiyoloji kongresinde "birincilik ödülü" alan sözlü bildirinin sunulduğu oturumda yedi kişi vardı. Evet sadece yedi. Onlar da çalışmayı yapan ve sunanlar... ABD de görevli olduğum dönemde mütevazi bir poster bildirisiyle katıldığım bir kongrede ise şaşırarak şunları öğrenmiştim: 1. Kongreye katılan dünyaca tanınmış, Nobel'e birkaç kez aday olmuş bilim adamı bir kadeh şarap içmek için mütevazi bir şekilde barın önündeki kuyruğa girmiş ve cüzdanından 10 dolarlık banknot çıkarıp görevliye uzatmıştı. 2.Yemek zaten ücretliydi ve katılımcılar bütçelerine göre ödeme yaparak yemek yiyorlardı. 3.Bilimsel içerik dudak uçuklatacak düzeydeydi, hepsi özgün araştırmalardı ve doktora öğrencileri falan salonda ayakta durarak ya da merdiven basamaklarına oturarak oturumları izliyordu. 4. Stajiyerinden, öğrencisine, uzmanından profuna hemen herkes oturumlarda katkıda bulunuyor ve soru soruyordu. 5. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin kongreye katılımı ücretsiz ya da yarı ücrete tabiiydi. 6. Posterlerin önünde öyle çok kuyruk oluyordu ve öyle çok ilgi çekiyordu ki,her arada koşup posterimin başına gidiyor ve gelenlere çalışmamı anlatıyor soruları cevaplıyordum...
0
Cevapla
tevrat özalp
Bilimsel faaliyetlerin, hizmetiçi eğitimlerin vs. her branş ve meslek için iyi planlanması, hatta bunun şahsi insiyatiflere bırakılmaması lazım.Bunun için kongrelerin; şahsi kişiler veya sınırlı bazı branşların ötesinde, her branşın ihtiyacı karşılanacak sayıda sadece ilmi kaygılar ön planda tutularak yapılması lazım.Bunu da bir şekilde, belli bir kurum planlamalıdır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir