Medimagazin logo

Profesörün 'vize' isyanı...

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı ve Cerrahi Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Atina'da yapılacak uluslararası bir kongreye gidebilmek için Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na yaptığı vize talebinin, 1988 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giriş yaptığı için reddedilmesine tepki gösterdi
Profesörün 'vize' isyanı...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı ve Cerrahi Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Atina'da yapılacak uluslararası bir kongreye gidebilmek için Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na yaptığı vize talebinin, 1988 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giriş yaptığı için reddedilmesine tepki gösterdi.

Yunanistan Milli Araştırma Enstitüsü tarafından Atina'da 23-25 Haziran 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 16. Uluslararası Video Üroloji Kongresi'ne katılmak amacıyla bir hafta önce Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na yeşil pasaportuyla vize için başvurduğunu belirten Prof. Dr. Kılınç, talebinin geri çevrildiğini, gerekçe olarak ise daha önce Girne Limanı'ndan KKTC'ye giriş yapmasının gösterildiğini kaydetti.

"Bana KKTC'ye 3 Ağustos 1988 tarihinde Girne Limanı'ndan girdiğim ve pasaportumda damga görüldüğü için vize yapılmayacağı sözlü olarak ifade edildi" diyen Prof. Dr. Kılınç, "Daha önceki yıllarda Çeşme'den Sakız Adası'na 1 günlük geçiş için bile başvurduğumda yine aynı gerekçeyle vize istemim geri çevrilmişti. Hükümetlerin, iki millet arasındaki dostane tablo gereği, bilimsel toplantılara katılacak bilim adamları için aracılık etmesi gerekirken, böyle sudan bahanelerle tersine bir durum sergilenmesi üzüntüye sebebiyet vermektedir" diye konuştu. Prof. Dr. Mehmet Kılınç şunları söyledi:

"Biz son zamanlarda dostluk ilişkilerinin samimi olduğuna inanmaya başlamışken, böyle bir tabloyla karşılaşınca 'acaba biz mi yanlış düşünüyoruz?' diye bir düşünceye kapıldık. 'Dost' olarak görmek istediğimiz Yunanistan'ın Türkiye'deki temsilcilerinin bu hareketini, yüce Türk milletinin takdirine bırakıyorum."

memurlar.net
profesörün
'vize'
isyanı...
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir