Medimagazin logo

Balıkesir 'e yeni tıp fakültesi

Hükümetin, Balıkesir'e tıp fakültesi kurulması yönünde aldığı kararın TBMM Genel Kurulu tarafından da kabul edilmesi, Balıkesir'de büyük bir sevinçle karşılandı. Başta milletvekilleri olmak üzere tüm çevreler, üniversite bünyesinde kurulacak Balıkesir Tıp Fakültesi'nin şehre ve bölgeye çok önemli bir hizmet olacağını ifade etti
Balıkesir 'e yeni tıp fakültesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hükümetin, Balıkesir'e tıp fakültesi kurulması yönünde aldığı kararın TBMM Genel Kurulu tarafından da kabul edilmesi, Balıkesir'de büyük bir sevinçle karşılandı. Başta milletvekilleri olmak üzere tüm çevreler, üniversite bünyesinde kurulacak Balıkesir Tıp Fakültesi'nin şehre ve bölgeye çok önemli bir hizmet olacağını ifade etti.


Türkiye'de 15 yeni üniversite ve 5 fakülte kurulmasıyla ilgili kanun, dün TBMM'de görüşüldü. Meclis Genel Kurulu'ndan geçen madde ile üniversitelerle birlikte Balıkesir'e Tıp Fakültesi kurulması da kanunlaştı. Bunun için uzun zamandır yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve siyasi otoriteyi işlettiklerini vurgulayan AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı İsmail Özgün, "Tıp fakültesinin içerisinde, ilave olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsü de kuruldu. Ayrıca, bin 147 adet kadro verilmiştir. Bu karar ile, gelişimini hızla tamamlayan Balıkesir Üniversitesi'nin, tıp fakültesi ve sağlık bilimleri enstitüsünün de kurulmasıyla büyük bir eksiği giderilmiş oldu. 1 milyon 250 bin nüfusu, 19 ilçesi, 5 fakültesi, 11 meslek yüksek okulu 24 bin öğrencisi ve 5 bin dönümlük kampüs alanı ile Balıkesir Üniversitesi, şehrimizin sosyal ve ekonomik gelişimine büyük katkılar sağlamaktadır" dedi.


Tıp fakültesinin yıllardır gündeme getirildiği halde sonuçsuz bırakıldığını kaydeden Özgün, "Bir türlü gerçekleştirilemeyen tıp fakültesi özlemi, AK Parti hükümeti döneminde iktidar partisi milletvekillerimizin gayretleriyle gerçekleşmiş bulunuyor. Artık Balıkesir halkımız tedavi için, İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara gibi illere gitmeyecek, kendi tıp fakültelerinde tedavi olacaklar. Bugüne kadar ülkemize faydalı, çok önemli kişiler yetiştiren Balıkesir Üniversitemiz, bundan sonra tıp fakültemizde ülkemize çok önemli katkılar sağlayacak olan tıp adamları ve doktorlar yetiştirecektir. Şimdi, tıp fakültesi için yapılacak hastane binası için Balıkesirliler olarak el ele verip, büyük bir gayret ve çalışmanın içinde olmalıyız" diye konuştu.


TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek kanunlaşan madde ile ilgili görüşlerini belirtmek üzere AK Parti Grubu adına söz alan Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, hükümete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve tüm milletvekillerine ve bu süreçte katkısı bulunan tüm Balıkesir kamuoyuna teşekkür etti.


Bu arada, CHP Balıkesir Milletvekili Orhan Sür de, tasarının görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, tıp fakültesi ve sosyal bilimler enstitüsü kurulması yönünde alınan ve kanunlaşan karar için emeği geçenlere teşekkür etti. Balıkesir'in Osmanlı döneminden bu yana bir eğitim kenti olduğunu belirten Orhan Sür, "Üniversitemizin bu noktaya gelmesinde emeği bulunan tüm siyasilere, 22. dönem milletvekillerine ve tasarıyı hazırlayıp meclise getiren hükümete Balıkesirliler adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


İHA
balıkesir
'e
yeni
tıp
fakültesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir