Medimagazin logo

"En büyük reformlar, sağlık alanında gerçekleştirildi”

TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Son yıllarda Türkiye'de yapılan en büyük reformlar, sağlık alanında gerçekleştirildi” dedi
"En büyük reformlar, sağlık alanında gerçekleştirildi”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Son yıllarda Türkiye'de yapılan en büyük reformlar, sağlık alanında gerçekleştirildi” dedi.


TBMM Başkanı Arınç, Manisa Devlet Hastanesi'nde Acil Servis ve Göz Servisi'nin yenilenmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada, yer darlığı nedeniyle sorunları bulunan hastanede, mevcut alanların verimli kullanılabilmesi için sürekli bir arayış içinde olduklarını, bunun sonucunda sürekli yeni yatırımların yapıldığını söyledi.

Son yıllarda gerçekleştirilen yeni yatırımlarla Manisa Devlet Hastanesi'nde verilen sağlık hizmetinde hem sayı, hem de kalite bakımından artış sağlandığını kaydeden Arınç, Manisa'da sağlık alanında yatırımların devam edeceğini, yakın gelecekte buraya bir araştırma ve uygulama hastanesinin kazandırılacağını bildirdi. Türkiye'nin sağlık alanında bir dönüşüm içinde olduğunu belirten Bülent Arınç, şöyle konuştu:

“Son yıllarda Türkiye'de yapılan en büyük reformlar, sağlık alanında gerçekleştirildi. Henüz bitmedi, devam ediyor. Henüz olgunlaşmadı, ama uygulama gittikçe kökleşiyor ve halkımız en zorunlu hizmet olan sağlık hizmetini daha da mükemmel almak için her geçen gün, daha da büyük gelişmeler görüyor.”

TÜRK HASTANE VE DOKTORLARINA YURT DIŞINDAN İLGİ

Konuşmasında doktorlara da seslenen TBMM Başkanı Arınç, bu mesleğin, dünyanın en kutsal işlerinden biri olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının bazı sorunlarının bulunduğunu, ancak bunların da çözümlenmekte olduğunu belirten Arınç, şunları kaydetti:

“Özlük haklarınızın dünden daha iyi olduğunu, ama gelecekte çok daha iyi olacağını biliyorum. Sorunlar çözülecektir. Sağlık bütün ülkelerin birinci meselesidir ve Türkiye sağlık sektöründe Avrupa'dan hasta kabul etmeye başlamıştır. Bugün İstanbul'a, Antalya'ya, İzmit tarafındaki bazı hastanelerimize, Ankara'da bazı hastanelerimize yurt
dışından hasta gelmekte, ameliyat edilmekte, tedavi edilmektedir. Mükemmel doktorlarımız, mükemmel tıbbi cihazlarımız, mükemmel dört dörtlük, beş yıldızlı hastanelerimiz var. Bugün hepimiz, milletvekillerimiz de dahil, devlet hastanelerinden azami ölçüde istifade ediyoruz.”

Bülent Arınç, daha sonra acil servis ve göz servisini açılışını yaparak, bu servislerde tedavi olan hastalara “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Hürriyet
"en
büyük
reformlar
sağlık
alanında
gerçekleştirildi&#8221
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir