Medimagazin logo

İyileştirmeyen ilaca para yok

Tedaviden yarar görmeyen hastaların ilaca ödediği paranın iadesini isteyebilmesini öngören uygulama Türkiye’de de başlıyor
İyileştirmeyen ilaca para yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tedaviden yarar görmeyen hastaların ilaca ödediği paranın iadesini isteyebilmesini öngören uygulama Türkiye’de de başlıyor.

AB ülkeleri ve ABD’de bazı ilaçlarda uygulanan “iyileşme yoksa, ödeme yok” sistemi Türkiye’de de başlatılıyor. Bayer ilaç firmasının başlattığı bu uygulama şimdilik cinsel işlev bozukluğu tedavisinde kullanılan bir ilaçla sınırlı. Tedaviden yarar görmeyen hasta, ilaca ödediği paranın iadesini isteyebilecek.

Hastaları hekime yönlendirerek, reçeteli ilaç kullanmalarını sağlamayı amaçlayan sistemde paranın iadesi, “hasta para iade garantisi belgesi” ile mümkün oluyor. Bu sistemin uygulandığı ülkelerde her 10 hastadan biri, hekimin reçete ettiği ilaçtan yarar görmediğini belirterek parasının iade edilmesini istiyor.

Türkiye’de de uygulamaya giren bu sistem şimdilik cinsel işlev bozukluğu tedavisi nedeniyle ilaç kullanan hastaları hedefliyor. Uygulamaya öncülük eden Bayer ilaç firması yetkilisi Burak Pakkal, sistemin hastaları reçeteli ilaç alımına yönelteceğini söyledi. Cinsel sorunların bazen çok ciddi başka bir hastalığın ilk belirtisi olabileceğine dikkat çeken Pakkal, “Hekime gitmeden bu ilaçları alan insanlar, hayatlarını tehdit edebilecek bir hastalık varken tedavi olduklarını zannedebilir” dedi. “İyileşme yoksa ödeme yok” sisteminde hasta tedaviden yarar görmediğini belirtirse 3 hafta içinde ilaca ödediği para iade edilecek.

NTV
i̇yileştirmeyen
ilaca
para
yok
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir