Medimagazin logo

'Doktor ihtiyacı ekmek ve su gibi’

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de ekmek ve su kadar hekime ihtiyaç olduğunu söyledi. Şu an Türkiye’de 100 bin hekimin bulunduğunu belirten Akdağ, bu sayının en az 50 bin daha artırılması gerektiğini belirtti
'Doktor ihtiyacı ekmek ve su gibi’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de ekmek ve su kadar hekime ihtiyaç olduğunu söyledi. Şu an Türkiye’de 100 bin hekimin bulunduğunu belirten Akdağ, bu sayının en az 50 bin daha artırılması gerektiğini belirtti.

Türk Tabipleri Birliği ise sağlık sisteminin sorunlarını yurtdışından hekim getirerek çözmeye çalışmanın, bu ülkenin hekimlerine karşı duyulan güvensizliğin, hürmetsizliğin ve değer bilmezliğin göstergesi olduğunu savundu.

Güneydoğu’daki hekim açığının çözülmesi için mecburi hizmet uygulamasının devam edeceğini söyleyen Bakan Akdağ, bunun için de tıp fakültesi sayısının artırılarak ve yurtdışından hekim getirilmesi gerektiğini söyledi.

Akdağ, “Güneydoğuya önce sosyal şartlar düzeltilsin sonra hekim gitsin diyenler var. Buna inanamıyorum. Sosyal ve ekonomik şartların düzelmesi için oraya önce hekim ve sağlık personelinin gitmesi gerekir” dedi.

Yurtdışından doktor getirilmesi konusunun çarpıtıldığını öne süren Sağlık Bakanı, hekim sayısının artmasının hem vatandaşa hem de çok yoğun çalışan doktorlara büyük yararı olacağını savundu.

TTB TEPKİLİ
Türk Tabipler Birliği ise, hükümetin zorunlu hizmet uygulamasının ardından bu kez de yurtdışından aylık 50-100 dolara çalışacak doktorlar getirmeye çalıştığını ve Türk hekimlerini işsizlikle tehdit ettiğini öne sürdü.

Türk Tabipler Birliği, hekim ithali için AB sürecini bahane göstermenin her türlü samimiyetten uzak bir tutum olduğunu vurguladı.

Doktorlar, 14 Mart Salı günü, tüm Türkiye’de “Beyaz Cevap” eylemi yapmaya hazırlanıyor.

NTV-MSNBC
'doktor
ihtiyacı
ekmek
ve
su
gibi&#8217
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir