Medimagazin logo

Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi'nden basında çıkan haberlere tepki

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 4 saatte 10 hastanın öldüğü şeklinde çıkan haberlere, üniversite yönetiminden yalanlama geldi
Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi'nden basında çıkan haberlere tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 4 saatte 10 hastanın öldüğü şeklinde çıkan haberlere, üniversite yönetiminden yalanlama geldi.


Çıkan haberlerin asılsız ve endişe verici olduğunu kaydeden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel, yaptığı yazılı açıklamada, "Son 2 gündür yerel basında hastanemizle ilgili üzücü ve asılsız, gerçeği yansıtmayan haberler yer almaktadır. Bu tür haberler bölgemizde yoğun bakım hizmeti veren ve özelikle ağır hastaların takip edildiği tek kurum olan hastanemizi yıpratmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle halkı bilinçlendirici açıklama yapmak ihtiyacı doğmuştur. Konu ile ilgilenen sağlık çalışanlarının çok iyi bildikleri gibi, yoğun bakım üniteleri ağır hastaların yattığı birimlerdir. Tüm dünyada yoğun bakım enfeksiyonları görülmektedir ve görülmeye devam edecektir. Uluslararası yayınlarda görüleceği üzere, bu ünitelerde enfeksiyon oranları yoğun bakımın hizmet verdiği hastaların özelliklerine göre değişmek kaydı ile yüzde 3 ila 45 arasında değişmektedir. Avrupa'da yapılan ve 28 merkezi içeren bir çalışmada yoğun bakım ünitelerinde ölüm oranı ortalama yüzde 21 olarak bulunmuştur. Hastanemizde bir çok bölümün kendi yoğun bakım ünitesi mevcuttur. Bu ünitelerin enfeksiyon oranı yüzde 3 ila yüzde 16 arasında değişmekte olup, Genel Yoğun Bakım ortalaması yüzde 10'un altındadır. Hastanemize bölgemizdeki en ağır hastaların geldiği düşünülürse, bu oran oldukça makul sınırlardadır. Basında söz konusu olan Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda son 3 ayda 600 ameliyat gerçekleştirilmiş, 22 hasta kaybedilmiştir. Ölen hastaların yüzde 40'ı bağırsak damarlarında tıkanma, yüzde 30'u bağırsak ve organ delinmesi, yüzde 20'si kanser, yüzde 14'ü ise ağır travmadır. Yatan hastaların büyük bir kısmında hastaneye yatışta enfeksiyon mevcuttur veya başka bir merkezde girişim yapılıp problem gelişen hastalardır. Bu hastalar eğer yoğun bakımda izlenmezlerse beklenen ölüm oranı yüzde 100'e yakındır. Basında yer alan haberlerde adı geçen hastalarla ilgili gerekli araştırma, kurumumuz tarafından yapılmaktadır" dedi.


Dekan Düşünsel, açıklamasında, "Basında yer alan diğer konu, onkoloji hastanesinde 4 saatte 10 hastanın kaybedildiği şeklindedir. Bu haberde tamamen asıl dayanaktan yoksundur. Yapılan inceleme sonunda son 3 ay içerisinde 4 saatte 10 ölüm olayına kesinlikle rastlanmamıştır. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve hastaneleri ülkemizin en gelişmiş ve saygın kurumları olup, ulusal camiada hak ettiği değeri görmektedir. Halkımızın bu tür endişeye sevk edici haberlerden etkilenmesini gerektiren bir durum yoktur. Halkı yanıltıcı, endişelendirici, kurumu yıpratıcı, mesnetsiz yayınlarla ilgili yasal yollara başvurulacağı saygıyla kamuoyuna duyurulur" ifadelerine yer verdi.


İHA
erciyes
tıp
fakültesi
hastanesi'nden
basında
çıkan
haberlere
tepki
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir