Medimagazin logo

Novartis sağlık vagonu İzmir'de

Sağlıklı yaşam konusunda bilgi vermek amacıyla hipertansiyon, diyabet, astım, epilepsi, kanser, parkinson, alzheimer, osteoporoz gibi çeşitli hastalıklar ile ilgili halk eğitim toplantılarının düzenlendiği Novartis Sağlık Vagonu, İzmir'de faaliyetlerine başladı
Novartis sağlık vagonu İzmir'de
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlıklı yaşam konusunda bilgi vermek amacıyla hipertansiyon, diyabet, astım, epilepsi, kanser, parkinson, alzheimer, osteoporoz gibi çeşitli hastalıklar ile ilgili halk eğitim toplantılarının düzenlendiği Novartis Sağlık Vagonu, İzmir'de faaliyetlerine başladı.


Alsancak Garı'nda İzmir Vali Yardımcısı Aydın Alper, İl Sağlık Müdürlüğü, TCDD ve Novartis yetkililerinin katıldığı bir tören gerçekleştirildi. Novartis Sağlık Vagonu'nun Alsancak Garı'ndaki çalışmaları 7 Ocak'ta sona erecek. Sağlık Vagonu, Kurban Bayramı sonrasında 16-21 Ocak tarihleri arasında da Buca Garı'nda faaliyetlerini sürdürecek.

Ankara'dan 14 Kasım'da bir törenle yola çıkan Novartis Sağlık Vagonu, Erzurum, Amasya, Samsun, Kütahya ve Manisa illerini ziyaret etti. Her şehirde yaklaşık bir hafta kalan Sağlık Vagonu'nda bugüne kadar toplam bin 500'ü aşkın kişi eğitim toplantılarına katıldı.


Sağlık Vagonu'nda eğitim toplantılarının yanı sıra, Metabolik Sendrom Derneği (METSEND) tarafından da kapıdan kapıya örneklem yöntemiyle 13 ilde toplam bin 317 kişinin taranacağı "Türkiye Kardiyo-Metabolik Risk Faktörleri Çalışması" gerçekleştiriliyor. Bu çalışma, metabolik sendroma neden olduğu ileri sürülen insülin direncini Türkiye genelinde araştıran ilk çalışma olma özelliğini taşıyor. İlk etapta ziyaret edilen 5 ilde vagona davet edilen 210 kişiye metabolik sendrom taraması yapıldı.

İHA
novartis
sağlık
vagonu
i̇zmir'de
Yorum (1)
Alev AKSOY
Sayın Prof. Emekli, YÖK 277-29 Mayıs 2011'de bir toplantı yapıp öğretim üyesi kalitesinden çalışma yapısına kadar tekrardan yapılandırmaya gidiyor ama kendi bir doçentlik imtihanı adayının doçentlik sözlü sınavına girme tarihini 6 aydır belirleyemeyip nedensiz yere 2,5 sene bir dosyayı elinde tutuyor. Hiç bir yazılı dilekçeye, hatta savcılık soruşturmasına cevap vermiyor ama ismi, kimliği belli olmayan kişilerin dilekçelerini toplayıp, bu dilekçelere binayen işlem yapıyor. Resmi hiç bir yazıya resmi hiç bir cevap vermeyen ama gayri resmi her türlü işlemle işini yürüten bu kurumun ilk önce hukuka aykırı davranışları için kendini düzeltmesi için hiç bir karar alınıyor mu acaba bu toplantılarda, merak etmekteyim. En derin saygılarımla,
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir