Medimagazin logo

‘Hemşireler iğneyle intikam almak istiyor’

Sağlık sektöründe verdikleri hizmetle önemli bir yere sahip olan hemşireler mizah konusu yapılmalarına tepki gösteriyor. Türkiye Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından ülke genelinde bin hemşire üzerinde yapılan ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı
‘Hemşireler iğneyle intikam almak istiyor’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık sektöründe verdikleri hizmetle önemli bir yere sahip olan hemşireler mizah konusu yapılmalarına tepki gösteriyor. Türkiye Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından ülke genelinde bin hemşire üzerinde yapılan ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı.


Türk Sağlık-Sen üyesi hemşireler, kendilerini aşağılayan, hakaret eden yazar, çizer ve sanatçılardan “iğne yapmak” suretiyle intikam almak istediklerini belirtiler.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, son zamanlarda hemşireleri rencide ettiği iddiasıyla Hıncal Uluç, Petek Dinçöz, Bedri Koraman gibi yazar, çizer ve sanatçılar ile ilgili olarak hemşirelerin düşüncelerini ortaya koymalarını istedi. Hemşirelere karşı bilinçli bir karalama kampanyasının başlatıldığını iddia eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hemşirelerin bu konudaki düşüncelerini öğrenmek amacıyla anket yaptırdıklarını belirtti.

Ankette, hemşirelere, “Hemşireleri aşağılayan yazı, şarkı sözü yazan, karikatür çizenler hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklinde sorular yöneltildi. Ankete katılan hemşirelerin yüzde 49,8’i bu soruya karşılık, “Çalışmaları kendi ahlaki zaaflarını yansıtıyor.” cevabını dile getirdi. Hemşirelerin yüzde 25,4’ü ise “Sapkın düşünceler taşıyor.” seçeneğini işaretledi. “Hemşireleri aşağılayanlara ne gibi yaptırımlar uygulamak isterdiniz?” şeklindeki soruya ise, hemşirelerin cevabı ilginç. Yüzde 34 oranında hemşire bu soruya karşılık “En büyük iğne ile iğne yapmak isterdim.” derken, yüzde 27’si “Suratlarına pasta atmak isterdim.”, yüzde 24’ü “Çalıştığım hastaneye gelseler tedavilerinde bulunmak istemezdim.” cevabını verdi. Hemşirelerin yüzde 3,6’sı ilk üç seçenekteki tüm eylemleri yapabileceğini kaydederken, yüzde 11,4’ü de “Hiçbir şey yapmak istemezdim.” seçeneğini tercih etti. Türk Sağlık-Sen’li hemşirelerin yüzde 36’sı, bu tür aşağılamalar sonucunda “ailesinden, eşinden ve çocuğundan utandığını”, yüzde 34,8’i “motivasyonunun azaldığını” belirtirken sadece yüzde 7,8’i hiçbir şekilde etkilenmediğini kaydetti.


‘Hakaret istemiyoruz’


Türk Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Atilla Soylu, sağlık alanında büyük bir görevi yerine getiren hemşirelere karşı olumsuz tavır ve davranış takınanlara, anketten çıkan sonuçların en iyi dersi vereceğini belirterek, “Hemşirelere hakaret eden sanatçı ve yazarların yerinde olsam hastalanmamaya bakardım. Çünkü onları bekleyen iğnenin akıbeti çok can yakacağa benziyor.” dedi.


5 yıllık hemşire olan Sultan Bekleyen ise, hemşireler aleyhinde yer alan yazı, karikatür ve diğer sanat eserleri sebebiyle huzur ve motivasyonlarının bozulduğunu vurguladı. Bekleyen, meslektaşlarının katıldığı anketten çıkan bütün sonuçların altına imzasını atacağına dikkat çekerek, “Mesleğime hakaret eden kişi enjeksiyon (iğne) yaptırmak için bana gelse, ona büyük bir iğne yapardım.” diye konuştu.


Hemşirelerden kendilerini aşağılayanlara ceza önerileri:

En büyük iğne ile iğne yapmak isterdim: yüzde 34

Suratlarına pasta atmak isterdim: yüzde 27

Hastaneye gelseler tedavi etmezdim: yüzde 24


Zaman
&#8216
hemşireler
iğneyle
intikam
almak
istiyor&#8217
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir