Medimagazin logo

Göksel Kalaycı cinayeti böyle çözüldü

Silahlı saldırı sonucu ölen Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı'nın katil zanlısı Yusuf Cevahir tutuklanırken, polisin cinayeti son derece titiz bir çalışmayla çözdüğü ortaya çıktı. İşte operasyonun nefes kesen öyküsü:
Göksel Kalaycı cinayeti böyle çözüldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Silahlı saldırı sonucu ölen Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı'nın katil zanlısı Yusuf Cevahir tutuklanırken, polisin cinayeti son derece titiz bir çalışmayla çözdüğü ortaya çıktı. İşte operasyonun nefes kesen öyküsü:


17.11.2005



İ .Ü. Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı geçtiğimiz cuma günü fakültenin otoparkında öldürüldü. Polis, önce 4 görgü tanığının ifadesine başvurdu. Görgü tanıkları, zanlının eşgalini "1.70 boylarında, alnı açık, şişman ve 40 yaşlarında" olarak verdi. Görgü tanıklarından biri, cinayeti işleyen zanlıyı çok net gördüğünü söyledi. Bu kişi, zanlıyı giydiği montun renginden modeline kadar tarif etti. Daha sonra görgü tanıklarından 2'si, Olay Yeri inceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'ne getirildi ve sabıkalı fotoğraflarına bakmaları istendi. Zanlıya benzeyen 4 kişi belirlendi. Bu 4 kişiden birinin Yusuf Cevahir olduğu öğrenildi. Çeşitli suçlardan 10 kez gözaltına alındığı bildirilen Yusuf Cevahir'in 5 yıl önce çekilen sabıka kaydındaki fotoğrafı, tanıklar tarafından son kez "Benziyor" diye teşhis edildi.

Kameradan tespit edildi
Polis bir yandan Yusuf Cevahir'i ararken bir yandan da Prof. Kalaycı'nın hastalarını mercek altına aldı. Kalaycı'nın hastası Ahmet Cevahir'in cinayetten bir gün önce öldüğünü öğrenen polis, işadamının cenazesini kamerayla kasete aldı. Daha sonra kasetteki görgü tanıklarının verdiği eşkale uyan 7 kişiyi, ifadelerine başvurmak üzere emniyete davet etti. Bu kişilerden 6'sı geldi. Gelmeyen kişinin görüntüleri ise tanıklara izletildi. 2 tanık, gelmeyen kişinin cinayeti işleyen kişi olduğunu belirterek "olay günü bıyıklıydı, şimdi bıyıklarını kesmiş" dedi. Operasyon sürerken, Yusuf Cevahir olay yerinin yakınındaki bir otelde gözaltına alındı. Cevahir, daha sonra kamerayla izlenen cenazede şüpheli olarak emniyete çağrılan 7 kişinin arasına konulup, tanıkların karşısına çıkartıldı. 4 tanık 7 kişinin arasından Cevahir'i teşhis etti.

Dün mahkemeye çıkarılan Yusuf Cevahir ile kendisine yardım ve yataklık ettiği öne sürülen Hasan Kokoğlu tutuklandı.


Vatan
göksel
kalaycı
cinayeti
böyle
çözüldü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir