Medimagazin logo

Tekirdağ: Sağlık çalışanlarını hedef göstermekten vazgeçmelidir

Tekirdağ Tabip Odası İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi olayını kınadı
Tekirdağ:  Sağlık çalışanlarını hedef göstermekten vazgeçmelidir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tekirdağ Tabip Odası İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi olayını kınadı.


Çorlu Devlet Hastanesi önünde Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Aytaç Aras tarafından yapılan basın açıklamasında doktorlara şiddetin arttığına dikkat çekildi.

Son 4 yılda Tekirdağ il genelinde 7 hekimin saldırıya uğradığını ifade eden Aras, "Bu saldırıların hepsinin ortak yanı hekimlerin çalıştığı kamu hizmet alanında, yani en iyi korunmaları gereken yerde gerçekleşmiş olmasıdır. Şiddet insana hayat vermek için var edilmiş bir ortama, sağlık için çabalayan insanlara yöneltilmişse, artık herkesin kendisine 'Nereye Gidiyoruz' diye sorması gerekir.

Sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu saldırıların sıklığında başta gelen sebeplerden bir tanesi sağlık kurumlarında yeterli güvenlik önleminin alınmaması, bir diğer nedeni de sistemin her aksamasında hekimlerin ve sağlık çalışanlarının kimi yetkililer ve basın-yayın kuruluşları tarafından hedef gösterilmesidir" dedi.


Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz diyen Dr. Aytaç Aras, "Değerli bilim insanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesinden duyduğumuz acıyı başta ailesi ve yakın arkadaşları olmak üzere tüm tıp camiası ile paylaşıyor ve başsağlığı diliyoruz. Sağlık kurumlarında ki güvenlik önlemleri günün 24 saatini kapsayacak şekilde, ivedilikle yeterli düzeye getirilmelidir, kimi yetkililer ve kimi basın-yayın kuruluşları, sağlık sisteminin her aksaklığında sağlık çalışanlarını hedef göstermekten vazgeçmelidir ve saldırganlar vakit geçirmeksizin yakalanmalı ve adalete teslim edilmelidir" diye konuştu.


Çorlu Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen basın açıklamasına Tekirdağ Tabip Odası üyesi yaklaşık 40 hekim ve sağlık çalışanı katıldı. Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesini kınayan Tabip Odası üyeleri
yakalarına Kalaycı'nın resmini de taktı. Basın açıklamasına Çorlu'da yer alan Özel Hastane temsilcileri de katılarak destek verdi.

İHA
tekirdağ:
sağlık
çalışanlarını
hedef
göstermekten
vazgeçmelidir
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir