Medimagazin logo

Yüzüncü Yıl Dekanı: Şef ve şef yardımcısı olmak için ayrıldılar

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mansur Kamacı, üniversiteden ayrılan öğretim görevlilerinin bir zorlama olmaksızın, Sağlık Bakanlığı'nın eğitim hastanelerine klinik şefi ve yardımcılarına sınavsız atama olanağı veren 5413 sayılı yasanın 6. maddesinden yararlanarak Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlere gitmek amacıyla, kendi tercihleriyle kurumdan ayrıldıklarını açıkladı
Yüzüncü Yıl Dekanı: Şef ve şef yardımcısı olmak için ayrıldılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mansur Kamacı, üniversiteden ayrılan öğretim görevlilerinin bir zorlama olmaksızın, Sağlık Bakanlığı'nın eğitim hastanelerine klinik şefi ve yardımcılarına sınavsız atama olanağı veren 5413 sayılı yasanın 6. maddesinden yararlanarak Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlere gitmek amacıyla, kendi tercihleriyle kurumdan ayrıldıklarını açıkladı.


Prof. Dr. Mansur Kamacı, yaptığı yazılı açıklamada, Tıp Fakültesi'nden 14-21 Kasım 2005 tarihleri arasında istifa eden 2 profesör, 5 doçent ve bir yardımcı doçentin Sağlık Bakanlığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne uzmanlık kadrosuna atanmaları nedeniyle ayrıldıklarını belirtti.


Prof. Dr. Kamacı, ayrılan öğretim görevlilerinden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları-Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dursun Odabaş, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Fuat Akpınar, Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Metin, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İrfan Yalçınkaya, Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yüksel Yılmaz, İç Hastalıkları- Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. İlyas Tuncer, Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Anlar istifaen, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Metin Er ise atama yoluyla kurumdan ayrıldıklarını kaydetti.


Bu kişilerin atamalarının, profesör ve doçentlerin Sağlık Bakanlığı'na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'ne klinik şefi ve şef yardımcılığı kadrolarına 20 Ekim 2005'te kabul edilen ve 1 Kasım 2005'te Resmi Gazete'de yayımlanan ilgili kanun maddesine dayanılarak yapıldığı belirtilen Prof. Dr. Mansur Kamacı imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yasanın bu maddesi, Cumhurbaşkanlığı tarafından Anayasa'nın 89. ve 104. maddeleri uyarınca bir kez daha görüşülmek üzere, 19 Temmuz 2005 tarihinde TBMM'ye geri gönderilmişti. Ancak bu madde 20 Ekim 2005 tarihinde meclisten aynı şekilde geçerek kanunlaşmıştır. Yukarıda adı geçen öğretim üyeleri, üniversitenin bir zorlaması olmaksızın, Sağlık Bakanlığı'nın eğitim hastanelerine klinik şefi ve yardımcılarını sınavsız atama olanağı veren 5413 sayılı yasanın 6. maddesinden yararlanarak Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlere gitmek amacıyla, kendi tercihleriyle kurumumuzdan ayrılmıştır. Buna benzer ayrılmalar geçtiğimiz 10 gün içerisinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de 2 profesör ve 6 doçent şeklinde gerçekleşmişti. Bu istifa ve ayrılmalar üniversitemizin Tıp Fakültesi'ndeki eğitim ve öğretimi ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki hizmetleri hiçbir şekilde aksatmayacaktır. Buna göre gerekli düzenlemeler yapılmaktadır."

İHA
yüzüncü
yıl
dekanı:
şef
ve
şef
yardımcısı
olmak
için
ayrıldılar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir