Medimagazin logo

Balıkesir: Artık, saldırıların hedefi olmak istemiyoruz

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepkiler sürüyor. Balıkesir'de bir grup sağlık çalışanı, <br />Dr. Kalaycı için saygı duruşunda bulunarak, cinayeti kınadı
Balıkesir: Artık, saldırıların hedefi olmak istemiyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepkiler sürüyor. Balıkesir'de bir grup sağlık çalışanı,
Dr. Kalaycı için saygı duruşunda bulunarak, cinayeti kınadı.


Balıkesir Devlet Hastanesi bahçesinde Atatürk büstü önünde düzenlenen anma töreninde, yakalarına Prof. Kalaycı'nın fotoğrafını takan hekimler, cinayeti ve saldırıları alkışlarla protesto etti.

Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Dr. Kalaycı için 1 dakikalık saygı duruşunda da bulundu. Burada bir basın açıklaması yapan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Hülya Balkanlı, şiddetin insanlık alemi için en büyük tehdit olduğu bir dönemin yaşandığını söyledi.
Sağlık çalışanlarının uğradığı saldırılarla ilgili hükümeti suçlayan Balkanlı, "Hastaların sağlık hizmetlerine ulaşımda karşılaştığı zorlukların eskisinden daha kötü olarak sürmesinden dolayı yaşadıkları gerginlikler halkımızda patlama noktasına ulaşmıştır. Sağlıktaki sorunları çözme becerisi gösteremeyen hükümet, artan sorunların nedeni olarak başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını sürekli suçlamış ve onları hedef haline getirmiştir. Ülkede, ekonomik ve toplumsal açıdan büyük sorunlar yaşayan toplum kesimleri, gelecekten beklentilerini kaybetme noktasında gerilimlerini kendilerine hedef olarak gösterilen kurum ve kişilere yöneltmiştir, yöneltmektedir" dedi.


Balkanlı, "insanlık dışı" olarak nitelendirdiği davranışların sürmesi halinde hekimlik hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde verilemeyeceğini belirterek, "Artık, saldırıların hedefi olmak istemiyoruz. Sağlık sistemindeki bozukluğun sorumlusu sağlık çalışanları değildir" diye konuştu.


Balkanlı, Balıkesir'de de sağlık çalışanlarına karşı özelikle son 1 yıldan beri saldırıların arttığını, bunları yakın zamanda tüm kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi. Öğle saatinde gerçekleşen ve polisin de önlem aldığı anma töreni, olaysız şekilde sona erdi.

İHA
balıkesir:
artık
saldırıların
hedefi
olmak
istemiyoruz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir