Medimagazin logo

Başbakan: Devlet hastanesindeki uzman doktorların önü açılacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, modern, şefkatli ve sosyal devletin, vatandaşına hizmetleri en kaliteli, en yaygın şekilde sunabilen devlet olduğunu söyledi.
Başbakan: Devlet hastanesindeki uzman doktorların önü açılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Erdoğan, İstanbul İl Özel İdaresince inşa ettirilen Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılışında yaptığı konuşmada, hastanenin Pendik'e ve tüm İstanbullulara hayırlı olmasını, bir sağlık vesilesi olmasını temenni etti.

Burada ortak bir protokolle farklı bir uygulama yapıldığını ve ortaya 600 yataklı bu muhteşem hastanenin çıktığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kısa süre önce Başbakanlık olarak bir genelge yayınladık ve Sağlık Bakanlığı ile üniversitelerin, hastaneleri birlikte kullanma imkanını getirdik. Bunun ilk örneklerini de Rize'de, Ordu'da, Sakarya'da uyguladık. Bugün de İstanbul Pendik'te böyle bir işbirliğinin ürünü olan hastanemizi resmi olarak işletmeye alıyor, sağlık noktasında İstanbulumuza çok büyük bir hastane kazandırıyoruz. İdari anlamda Sağlık Bakanlığımız, nitelikli personel bakımından da Marmara Üniversitemiz imkanlarını birleştirdiler ve böyle bir hastaneyi kazandırdılar.'

126 bin 500 metrekare kapalı alanıyla 156 poliklinik odasıyla 600 yatağıyla 259 uzman, 272 pratisyen hekimle en modern imkanlarıyla bu hastanenin bölgede büyük bir boşluğu dolduracağını ifade eden Erdoğan, 'Sağlık, eğitim, adalet ve emniyet, hükümet olarak bizim öncelikli prensiplerimiz arasındaydı. Yola çıkarken ne dedik, 'Türkiye'yi dört temel taş üzerinde yükselteceğiz' dedik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet... Eğitimi birinci sıraya yerleştirdik. Savunma birinci sıradaydı, şimdi savunma altıncı sırada ama eğitim birinci sırada. Olması gereken buydu ve bunu yaptık' diye konuştu.

-EĞİTİM YATIRIMLARI-

Eğitimde yeni bir adım attıklarını, 'Akıllı Tahta' projesini hayata geçireceklerini belirten Erdoğan, 'Her derslikte bir akıllı tahta olacak. Dört yılda bütün okullarımızı bunlarla donatacağız. Her öğrencimize bir elektronik kitap vereceğiz. Şu anda ön hazırlıkları tamam, ihale aşamasındayız. İhalesini yapıp, ondan sonra üretimine kazanan firma başlayacak' dedi.

Bunların, modern dünyanın elde ettiği imkanlar olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin çocuklarının da bunları elde etmesi için bu adımları attıklarını belirtti.

-'BAŞINDA BAY KEMAL...'-

Geçmişte devlet hastanelerinin, SSK hastanelerinin, kurum hastanelerinin, vakıf hastanelerinin birbirinden bağımsız olduğunu dile getiren Erdoğan, kendisinin de bir zamanlar sigortalı olduğunu ve sabah erkenden kuyruğa girdiğini, sıra geldiğinde ise doktorun muayenehaneye davet ettiğini kaydetti.

Doktorun yazdığı ilacın yarısının alınabildiğini, alınamayanların da serbest eczanelerden alındığını dile getiren Erdoğan, 'Genel müdür kim? Vaka ortada. İflas eden bir SSK, zarar eden bir SSK, başında da Bay Kemal. Görevi devraldığında zararda olan bir SSK yoktu. Her yıl zararı arttı. Ondan sonra da siyasete girmek istedi, rahmetli Ecevit kabul etmedi, aday yapmadı. Sene 1999. Bunların eline inanın on koyun teslim edin, güdemezler. Biz 'SSK'yı da devlet hastanesini de diğer kurum hastanelerini de birleştireceğiz' dediğimizde, bu CHP'liler bize 'Yapamazsınız, olmaz' dediler. Yaptık mı? 'Bal gibi olur' dedik. Oldu mu? Şimdi benim Pendikli kardeşim istediği hastaneye gidiyor mu? İlacını, serbest eczanelerden rahatlıkla alıyor mu? Nasıl oldu bu? Biz bu halkın yoluna revan olmuşuz' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bunların potansiyeli, kapasitesi, her şeyi belli. Bakınız, belediyelerimiz yavrularımıza burs veriyor muydu? Bu bursların verilmemesi için Anayasa Mahkemesine bunu kim götürdü? Bu CHP götürdü, bu Kılıçdaroğlu gibileri götürdü. Şimdi diyor ki 'Biz ayda 600 lira vereceğiz'. Belediyelerimiz yavrularımıza burs verirken bunu kestiniz. Hastanelerde neler yaptınız? Şimdi hangi yüzle neyi konuşuyorsunuz? Tutturmuş '12 milyon 700 bin yoksul var Türkiye'de' diyor. Bunları benim halkım yutmaz. Sen belli bir literatür içinde bu rakamı söylüyorsan, aynı literatür içinde ben sana şunu söylerim; 2002'de bu rakam neydi? Aç, TÜİK rakamlarına bak, 19 milyondu. 19 milyondan şimdi buraya geldi ve bizimle geldi.

Modern devlet, şefkatli devlet, sosyal devlet, vatandaşına bu hizmetleri en kaliteli, en yaygın şekilde sunabilen devlettir. Sağlık hizmeti almak eğer bir çileye dönüşmüşse orada devlet-millet dayanışması olmaz. Hastaneye sağlıklı gelenin hasta döndüğü bir sistemde devlet kurulmaz. Kızakların üzerinde doğum için ilçe, il hastanelerine ulaşmaya çalışan kadınların olduğu devlet, kuşatıcı, kucaklayıcı bir devlet olamaz. Ülkemizin 18 noktasında helikopter ambulanslarımız var. Gidip en ücra köşelerden hastalarımızı alıyor. Jet ambulanslarımızla da hastalarımızı taşıyoruz.'

-DEVLET HASTANELERİNDEKİ UZMAN DOKTORLARIN ÖNÜNÜ AÇILACAK-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Şimdi yeni bir döneme daha giriyoruz. Devlet hastanelerindeki uzman doktorların da kariyer yapabilmeleri için üniversitelerle irtibat kurup, önünü açalım istiyoruz. Bir uzman doktor, doçent de olabilsin, profesör de olabilsin' dedi.

Erdoğan, Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılışında yaptığı konuşmada, geçen günlerde Gümüşhane'de böbrek rahatsızlığı olan 11 yaşındaki Semih adında bir çocukla tanıştığını anlatarak, nakil için gerekli olan böbreğin Zonguldak'ta bulunduğunu söyledi.Erdoğan, jet ambulanslardan birinin Trabzon'dan Semih'i, diğerinin de Zonguldak'tan böbreği aldığını anlattı. Sonuçta Ankara'da yapılan operasyonla Semih'in sağlığına kavuşturulduğunu anlatan Erdoğan, 'Ey Kılıçdaroğlu, diyorsun ki '2,5 yaşındaki Kübra açlıktan ölüyor'. Eline, diline dursun senin. Onu görüyorsun da Semih'i niye görmüyorsun? Acaba 2,5 yaşındaki Kübra neden rahmetli oldu? 11 yaşındaki Semih'i neden görmüyorsun? Bak neler yapılıyor, nereden alınıyor, nereye götürülüyor, neler oluyor, bunu görmüyorsun. Suiistimal etmeyin, gerçekleri görün, vakayı görün. Bu tür olaylar gözden de kaçabilir, olabilir de' diye konuştu.

Bugün her fakire, hiçbir imkanı olmayanlara devletten nakit ve ayni olarak destek verdiklerini, özürlülere asgari ücret olarak destek sağladıklarını ifade eden Erdoğan, tüm olumsuz tabloları köklü bir şekilde değiştirme gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Erdoğan, inşa halindeki hastaneleri, sağlık ocaklarını bitirdiklerini ve yeni inşaatlara başladıklarını dile getirerek, İstanbul'un biri Avrupa, diğeri Anadolu yakası olmak üzere, iki yakasına iki şehir hastanesi yapacaklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan, yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulacak devasa hastanelerde en son teknolojilerin kullanılacağını bildirdi.

Önceden bir MR cihazına, bir ultrasona muhtaç hastaneler bulunduğunu, MR veya ultrason çektirmek gerektiğinde 6-7 ay sonraya gün verildiğini anlatan Erdoğan, 'Şimdi bu iktidarın kitabında böyle bir şey yok. Hastanelerimizi modern cihazlarla donattık, odaları modernize ettik, eksikleri de donatıyoruz. Tıbbi cihazları sürekli çoğaltıyoruz' diye konuştu.

-'ORADA BU MİLLETİN KENDİSİ VAR'-

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kanal İstanbul projesini 'insan unsuru olmadığı' gerekçesiyle eleştirdiğini dile getirerek, 'Kanal İstanbul projesinde on binlerce insan çalışacak, konutlar, alışveriş merkezleri yapılacak 'Burada insan unsuru yok' diyor. Doğru yok, orada çeteler, mafya, karanlık güçler yok. Orada bu milletin kendisi var' diye konuştu.

Sağlık hizmetinin sadece hastane yaparak, inşaat tamamlayarak verilemeyeceğini, sağlıkta kilit noktanın personel, doktor, ebe ve hemşire olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

'Sağlık personelimizin ne kadar kutsal iş yaptığını biliyor ve bunun da gereğini yerine getiriyoruz. Bu dönemde üniversitelerimizde tıp fakültelerini çoğaltmamızın bir nedeni de budur. Şimdi yeni bir döneme daha giriyoruz. Devlet hastanelerindeki uzman doktorların da kariyer yapabilmeleri için üniversitelerle irtibat kurup, önünü açalım istiyoruz. Bir uzman doktor, doçent de olabilsin profesör de olabilsin.'

Hastaneleri birleştirerek, eczaneleri herkese açarak, aile hekimliğini başlatarak milletin çilesine son verdiklerini ifade eden Erdoğan, sağlıkta son derece köklü, tarihi, kapsamlı bir dönüşümü gerçekleştirmekte olduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bu dönüşüm sırasında, altını çizerek ifade ediyorum, sağlık personelinin mağdur olmaması için de büyük bir hassasiyetle hareket ediyoruz. Doktorlarımızın, ebe, hemşirelerimizin, teknik ve idari personelin bu dönüşümde mağdur olmaması için imkanlarımızı azami ölçüde seferber ediyoruz. Şu ana kadar sağlıkta dönüşüm, vatandaşlarımızı gözettiği kadar, sağlık personelimizi de gözeten bir anlayışla devam etti ve bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Hiçbir doktorumuzu, hiçbir ebe, hemşiremizi mağdur etmeden, onların moralini yükselterek, imkanlarını artırarak bu yolda devam edeceğiz."

başbakan:
devlet
hastanesindeki
uzman
doktorların
önü
açılacak
Yorum (49)
dr
Bi kerede doğru konuşun yalan söylemeyin yaa
0
Cevapla
Atilla Yılmaz
Doçentlik, profersörlük akademik ünvanlardır ve sadece üniversitelerde kullanılmalıdır. Ancak ülkemizde sıklıkla maddi getiri ya da koltuk getirisi için kullanılmakta. Hayatında ders vermemiş ya da vermeyecek kişiler 3 tane uyduruk yayınla jüriye ayarlayıp ünvan sahibi oluyor. Ne kadar acı.
0
Cevapla
enes öztürk
önümüzü bilmem ama arkamız sonuna kadar açık..
0
Cevapla
remzi doğru
'Şu ana kadar sağlıkta dönüşüm, vatandaşlarımızı gözettiği kadar, sağlık personelimizi de gözeten bir anlayışla devam etti ve bundan sonra da aynı şekilde devam edecek' artık buna kim inanır? KADİR İNANIR sayın başbakan...ben zamnında size inanmıştım...
0
Cevapla
Cd
Yukaridaki son paragrafa kadar dişimi sıktım ama son paragrafda bilgisayarı kırıyordum az daha.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir