Medimagazin logo

TV programına hekimlerden tepki: ‘Sanki bizler caniyiz’

SHOW TV’de yayınlanan ‘’Zahide Yetiş’le’’ programın 13 Eylül tarihli yayınında Bartın Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir doktor hakkında ortaya atılan iddialar büyük yankı uyandırdı. Hakkında suçlamalarda bulunulan hekimin çalışma arkadaşları programa tepki gösterdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
TV programına hekimlerden tepki: ‘Sanki bizler caniyiz’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SHOW TV’de yayınlanan ‘’Zahide Yetiş’le’’ programın 13 Eylül tarihli yayınında Bartın Devlet Hastanesi’nde görev yapan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hakkında ihmal iddiaları gündeme geldi. Programa katılan 13 aile doğum sırasında hekimin ihmali nedeni ile çocuklarının engelli dünyaya geldiğini savundu.

Yapılan programda meslektaşına ve hastaneye haksızlık yapıldığını ifade eden Bartın Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Mustafa Bağcı Medimagazin’e açıklamalarda bulundu.

Bağcı, ‘’Bir arkadaşımıza yönelik yapılan bu suçlamalar hem tüm doktorları hem de başta ebeler olmak üzere hastanemizde görev alan sağlık çalışanlarını suçlamaktadır. 13 Eylül 2017 tarihinde yayınlanan bu bölüm sağlıkta şiddete yönlendirmenin son noktasıdır.’’ dedi.


Uzmanlık alanına göre malpraktis riski


‘’Omuz distosisi öngörülümez’’

Söz konusu hastanede kadın doğum uzmanı olarak 1,5 senedir görev yapan Dr.Bağcı, ‘’Öncelikle programa çıkan vakalar son 4-5 yılın toplam ve tüm komplikasyonlarıdır ve vakaların çoğu omuz distosisi vakasıdır. Şunun ilk olarak söylenmesi gerekir omuz distosisi öngürülemez ve önlenemez bir komplikasyondur. Söz konusu adı geçen hekim arkadaşımız 10 yıldır aynı hastanede görev yapmaktadır ve hastanede bütün komplikasyonlu vakalara ilk çağrılan, çok tecrübeli, hastanede en çok tercih edilen ve çok vaka alan bir arkadaşımızdır. Komplikasyonlar ve yaptırdığı doğum sayısı istatistiklere döküldüğü zaman litaratür bilgisindeki oranları geçmemektedir.’’ açıklamasında bulundu.


Komplikasyon mu? Malpraktis mi?


‘’Programı aradım dönen olmadı’’

Programda yer alan vakaların neredeyse tamamının Sağlık Bakanlığı Müfettişleri ve Bilirkişi Heyeti’nden geçtiğini ve herhangi bir malpraktis tespit edilmediğini vurgulayan Bağcı,
‘’Hatta şuan ikici kez müfettiş soruşturmasından geçmiş ve cevap beklenmektedir.
Ebelerin doğum yaptırma yetkisi olduğunu bilmeyen bir program sunucusunun yaptığı ve söylediği şeyler bizi gerçekten çok incitti. Programa bağlanmak için aradım ve Whatsapp’a mesaj bıraktım ama geri dönüş olmadı. Sanki bizler caniyiz ve orada insanlara bebeklere zarar vermek için bulunuyoruz izlenimi oluşturuldu. İnanın olan her komplikasyonda içimiz kan ağlıyor’’şeklinde konuştu.

‘’Programı izleyen anne adayları endişelendi’’

Programın yayınlandığı gün nöbetçi olduğunu söyleyen Bağcı, ‘’Programı izleyen ve hastanede doğum yapacak olan hastalar doğum için acayip endişeli ve sıkıntılı geldiler. Buradaki işimiz çok güçleşti. 

Herkes sus pus. Türk Jinekoloji ve  Obstetrik Derneği henüz olaya müdahil olmadı ancak olacakmış. Türk Perinatoloji Derneği, Türk Tabipleri Birliği ya da Ebeler Derneği yok.  Arkadaşlar peki kim var? Hekimler bu kadar mı yalnız? Sağlık çalışanları bu kadar mı sahipsiz?’’ ifadelerini kullandı.


En fazla dava bu uzmanlık alanlarına açılıyor!


‘’Program şikayet edilmeli’’

Programda işlenen komplikasyonların yaşandığı bazı vakalarda kendisinin de bulunduğu bilgisini veren Bağcı, ‘’Programda anlatılanları duyunca insanların olayları ne kadar farklılaştırabileceğine  inanamadım. Programda geçen minikler inşallah en kısa zamanda şifa bulurlar. Dualarımız onlarla. Ancak  katillerin ya da sapıkların bile adları gizlenirken işi sadece insanlara yardım etmek olan hekimlerin bu kadar açık şekilde ifşa edilmesi sanırım en basitinden bir özrü hak ediyor. Programın RTÜK’e şikayet edilmesini istiyoruz’’ dedi. 

SHOW TV resmi internet sitesinde programın yayınlanan tüm bölümleri yer alırken, 13 Eylül tarihli 334.bölümün ise önce yayınlandığı şimdi ise yayından kaldırıldığı görüldü.

doktor
zahide yetiş
program
Yorum (16)
Uzm dr
Sadece bir gün iş bırakma eylemi yapalım, bakalım hayat biz caniler olmadan nasıl işliyor? Ülkede bizden başka herkes işini kusursuz ve mükemmel yapıyor, bir tek biz (caniler) yapmıyoruz işimizi. Bilen bilmeyen herkes bize akıl öğretiyor. Herkes bu işi bizden iyi biliyorsa biz kenara çekilip izin verelim kim ne yapmak isterse. Niye kendimizi üzüp, yoruyoruz ki!!!
133
Cevapla
Adnan Özpek
Sayın meslektaşıma müfettiş soruşturması neticelendiğinde ilgili TV kanalı ve sunucu aleyhine okkalı bir tazminat davası açmasını öneririm.
115
Cevapla
postenflamatuar
Sistem doktorları ezmek, sindirmek üzerine kurulu. Baskı cenderesi var. en fak bir Sözde basın özgürlüğü adı altında her türlü haltı ve iftira ile suçu işlemek ise basın kuruluşundaki program sunucusu ve bizimle eşit derecedeki vatandaşlara serbest. çalışanın ezmek için çoğu iftira ve cehalet ürünü olan iftiraları hemen soruştururken doktorlara yapılan itiraflarda ise duymazdan ve görmezden geliyor. Çoğu iyi niyetli ve saf kalpli doktor tarafından doktorlar için faaliyet icra ettiği sanılan TTB ise ideolojik atraksiyonlar dışında bir işe yaramaz. Kendinizi yormayın. Bütün örgütlü resmi ve gayrı resmi kurumlar ile vakıf dernek ve işletmeler hekimlere karşı. Bu tufan karşısından tek çözüm Drexit.
82
Cevapla
Benzer
Bence bu hekim Zahide hanıma dava açmali
59
Cevapla
Parola 25
Aynı hastanede çalışan pediatrist olarak yazıyorum bahsi geçen dr arkadaşım en çok çalışan özverili nerdeyse hastaneden hiç çıkmayan en zor vakaları sırf hastalar mağdur olmasın diye üstlenen ve bu yaşananları kesinlikle hak etmeyen birisidir.
63
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir