Medimagazin logo

Rapor alamayan hemşire doktora hakaret etti... Hemşire hakkında soruşturma başlatıldı

İşitme protezi kullanan hemşire rapor alamayınca hakaret yağdırdı
Rapor alamayan hemşire doktora hakaret etti... Hemşire hakkında soruşturma başlatıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AHİ Evren Kalp Hastanesinde hemşire olarak görev yapan Ş. B., işitme engelli olduğunu ve protez kullandığını belirterek gece nöbet tutmamak için rapor almak istedi. KBB Uzmanı Doktor A. İ., diğer kurul üyelerini uyararak, cihazın nöbet tutmaya engele olmadığını söyledi. Bunu duyan hemşire Ş. B.’nin,  kurulda görevli doktorlara  yönelik, “Allah’tan korkunuz yok mu? Ben bununla nasıl nöbet tutayım? İnşallah elime düşersiniz, o günü sabırsızlıkla bekliyorum. Sırtımızdan geçiniyorsunuz. Allah belanızı versin” şeklinde hakarette bulunduğu iddia edildi. Doktorların şikayeti üzerine gözaltına alınan Hemşire Şafak B., iddiaları reddetti.  

Trabzon’da bu sefer hemşire, kendisine rapor vermeyen doktorlara hakaret ettiği gerekçesiyle karakolluk oldu.

GECE NÖBET TUTMAMAK İÇİN RAPOR İSTEDİ

Karadenizin yerel yayın organı Günebakış'ta yer alan habere göre; Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan 40 yaşındaki Ş. B., işitme engelli olduğunu protez kullandığını belirterek gece nöbet tutmamak için rapor almak üzere Kanunu Eğitim Araştırma Hastanesi Numune Yerleşkesi Sağlık Kurulu’na başvurdu. KBB Uzmanı Doktor A.İ., hemşirenin kullandığı protezin gece nöbet tutmasına engel olmadığı görüşünü, diğer kurul üyeleri ile paylaştı. Dr. A. İ.’nun kurul üyelerine cihazın nöbet tutmaya engele olmadığını söylediğini duyan Hemşire Ş. B., öfkeden deliye döndü.

DOKTORLAR HEMŞİREDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Rapor alamayacağını anlayan hemşire kurulda görev yapan A.İ., M.N.A. ve S. B.K.’ye yönelik, “Allah’tan korkunuz yok mu? Ben bunla nasıl nöbet tutayım? İnşallah elime düşersiniz, o günü sabırsızlıkla bekliyorum. Sırtınızdan geçiniyorsunuz. Allah belanızı versin” şeklinde hakarette bulunduğu iddia edildi. Doktorların şikayeti üzerine ifadesi alınan hemşire hakkındaki iddiaları reddetti. Hemşire hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret iddiasıyla iddianame hazırlandığı öğrenildi. 

hemşire
sağlıkta şiddet
ahi evren kalp hastanesi
Yorum (1)
Sadık gülsu
Hemşireye bak sen, utanmadan sıkılmadan kendi içerisinde olduğu camianın en önemli unsuru hekime hakaret ediyor, hem de haksız yere rapor istediğini reddettiğinden dolayı. Kardeşim hemen il sağlık müdürlüğüne dilekçe verin, görev yeri değiştirilsin, kati surette nöbet tutar raporu verin, idari ve adli soruşturma açın,...
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir