Medimagazin logo

Sağlık Bilimleri Üniversitesi: Yerli ve milli aşı çalışmalarında destek için hazırız

Gülhane Eczacılık Fakültesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılında kapılarını açarken, hedef olarak yerli milli aşı çalışmaları içinde yer almayı belirledi
Kaynak: AA
Sağlık Bilimleri Üniversitesi: Yerli ve milli aşı çalışmalarında destek için hazırız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Özkan, üniversite olarak, her türlü teknolojik donanıma sahip olduklarını belirterek, "yerli ve milli aşı" çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Yalçın Özkan, fakültenin ve merkezin çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Özkan, Gülhane Eczacılık Fakültesi'nin bu yıl kapılarını açtığını ve 87 öğrencisiyle eğitim dönemine başladığını belirterek, öğrencilerin 5 yıl sürecek eğitimleri süresince Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin hem bilimsel hem de sosyal anlamda tüm olanaklarıyla eğitim alacaklarını, meslekleriyle ilgili kazanacakları teorik bilgileri de merkez bünyesinde izleme ve uygulama imkanına da sahip olacaklarını söyledi.

Gülhane Eczacılık Fakültesinin eczacılık eğitiminde örnek bir model olacağını vurgulayan Özkan, amaçlarının iyi eğitim almış, eğitim alırken araştıran, yorumlayan ve doğru şekilde uygulayan, mesleğini seven eczacılar yetiştirmek olduğunu anlattı.

Sağlık ve Milli Savunma bakanlıkları ile protokol

Özkan, Sağlık ve Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokoller kapsamında, hastalıkların teşhis ve tedavilerine yönelik ihtiyaç duyulan majistral ürünlerin hazırlanması yanında ilgili kurumlardan talep gelmesi halinde de özellikle temininde güçlük çekilen ürünlere ulaşılmasını sağladıklarını belirtti.

Özkan, ayrıca Milli Savunma Bakanlığının tıbbi cihaz ve ilaçlarına yönelik bazı kalite-kontrol faaliyetlerinin de merkez bünyesinde devam ettiğini söyledi.

Eczacılık Bilimleri Merkezindeki çalışmaların bilimsel alanda da yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirten Özkan, eczacılık teknolojisi alanında yeni ilaç şekillerinin geliştirilmesi, kalite-kontrol ve analizleri ile toksikoloji bilimine yönelik olarak çevre ve biyolojik örneklerden zararlı etkileri olan bazı organik ve inorganik maddelerin analizi, genetik toksisite testleri, oksidatif stres ölçümleri gibi alanlarda birçok bilimsel araştırmanın içerisinde de yer aldıklarını anlattı.

"Yerli ve milli aşı çalışmalarında yer almak istiyoruz"

Hasta merkezli tedaviye yönelik gereksinimlerin karşılanması yanında zehirlenmelerde kullanımı önem taşıyan ve hayat kurtarıcı özelliği olan bazı ürünlerin de hazırlanması ve ihtiyaç sahibi kurumlara teminin sağlanmaya devam edileceğini belirten Prof. Dr. Özkan şunları söyledi:

"Gülhane Eczacılık Fakültesi eğitim öğretim faaliyetleri süresince merkez yapısındaki sahip olduğu bilimsel deneyimleri, mesleğin uygulama alanlarıyla etkin şekilde birleştiren ve öğrenciye eğitim öğretimi esnasında aktarmaya yönelik yeni bir fakülte modeli olarak ülkemizdeki yerli ve milli ilaç hazırlama çalışmaları içerisinde yer almayı hedeflemektedir."

yerli üretim
yerli aşı
sağlık bilimleri üniversitesi
Yorum (1)
Hasan Akdemir
40 üzerinde eczacılık fakültesi + 80 üzerinde tıp fakültesi+ 20 nin üzerinde üretim tesisli yerli ilaç firması +Milli ve Yerli olmak için çırpınan 16 yıllık bir iktidar olan bir ülkede, hâlâ kendi aşılarımızı ve temel ilaçlarımızı üretemiyorsak; çözüm için hükümet + YÖK+Üniversite İdarecileri+ İlgili sanayiciler bir araya gelip hem kendimize hem de çevre ülkelere katkı sağlayacak ilaç endüstrisi geliştirme amaçlı bir yol haritası çıkarılmalı. İnsanlar önlerini görmediği bir alanda haklı olarak milyon dolarlık yatırımlar yapmak istemiyor. Amerika’da ürün hasadını daha verimli yapmak için üniversitelerden bilimsel destek alan sanayicileri düşününce, sanki bizde üniversiteler sadece kendi kendilerine bilim yapıyor, halktan-ekonomiden uzak yaşıyorlar gibi de bir algı var. İnşallah bu algıyı Sağlık Bilimleri Üniversitesi yıkarak diğerlerine önder olur.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir