Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarına yapılacak 4 aylık ek ödemeye ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personele, 1 Nisan 2021'den itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle ek ödeme yapılabilecek.
Sağlık çalışanlarına yapılacak 4 aylık ek ödemeye ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile 4 Mart 2020 tarihli yönetmeliğe geçici madde eklendi.

Yeni düzenlemeye göre, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsamı ve oranı, bakan tarafından belirlenmek kaydıyla personele ek ödeme yapılabilecek.

Bu şekilde yapılacak ödeme tutarı toplamı, mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemeyecek.


Sağlık Bakanlığından:

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİNDE GÖREVLİ

PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 

MADDE 1 – 4/3/2020 tarihli ve 31058 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 4 – (1) 1/4/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere dört ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsamı ve oranı Bakan tarafından belirlenmek kaydıyla personele ek ödeme yapılabilir. Bu şekilde yapılacak ödeme tutarı toplamı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemez.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

ek ödeme
tavandann ek ödeme
yönetmelik
sağlık bakanlığı
Yorum (13)
orhan
pandemi sürecinde neredeyse tüm kamu çalışanları ya hiç işe gitmedi yada yarı zamanlı çalıştı. yalnızca sağlık-emniyet-asker hariç. herkes kısıtlama günlerinde evinde yatarken sağlık personeli daha fazla mesai yaptı. herkes 9 gün tatil(evde) yaparken sağlık personeli nöbet tutmaya devam edecek ve bu nöbet saatleri fazla mesaiden sayılmayacak. bence sus payı olarak verilmis bir karar. susmayalım hakkımızı arayalım. hakkımız ödenmezmiş ya :)) ödenir değil mi?
44
Cevapla
Dr ceyar
Hasta azaldı vaka azaldı (zaten yapsakta bişey geçmiyordu ele)...kemer sıkma politikası nedeniyle dağıtılan döner sermaye pandemide ayda 1-2 nöbet tutsak bile ortalama döneri bulmuyor...belli branşlar (haklı olarak)tavandan döner alıyor tabi ki...ben beyin cerrahı olarak avuntu parası alıyorum...coronalı hasta beyin kanaması yada trafik kazasıyla acile gelince bakmıyormuyuz!!acile ağlayarak gelen bel fıtıklarını ameliyat etmiyormuyuz...kaç tane covid pozitif hasta aldım bu süreçte acil vaka!!uyutan anestezist dahil vakaya giren hemşire sağlık memuru hep risk altında...vaka panı mı para getirecek...??buna ek olarak covid servis poliklinik nöbetine de yazılıyoruz...yani hem branşımızı yapıyoruz hemde dahili branşlara destek atılıyoruz...gene kelle hesabıyla döner dağıtımı yapılacak...bize havucun sapı kalacak!!!klasik Türk işi...hak dağılımı gene ele yüze bulaşacak!!!
47
Cevapla
Ümit Karadeniz
Bu genelgeden anlamamız gereken bakanımızın belirleyeceği şartalrda tavan ödemesimi yoksa gecen aylardaki gibi hemşirenin 15 tl hekimin 2-3 bin tl aldığı bir döner sermaye ödemesimi
42
Cevapla
Ahmet
Şimdi 40 takla atarak kime nasıl para vermeyizin hesabını yapan bir genelge görürüz. Herkes esnek herkes evinde. Sağlıkçılar mesaide. MEB çalışmayan öğretmenine ek derslerini ödüyor. İyi de yapıyor. Bakalım Sağlık Bakanlığı bu sefer ne yapacak
78
Cevapla
lokman hekim
Hiç sevinmedim. Yine haksızlık hukuksuzluk yaparak milleti birbirine düşürecekler.
63
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir