Medimagazin logo

Ankara'da sahte reçete operasyonu

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, sahte reçete düzenlenerek devlet kurumlarının dolandırıldığına dair bir istihbaratı değerlendirerek, Yenimahalle'deki bir eczaneye baskın düzenledi
Ankara'da sahte reçete operasyonu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, sahte reçete düzenlenerek devlet kurumlarının dolandırıldığına dair bir istihbaratı değerlendirerek, Yenimahalle'deki bir eczaneye baskın düzenledi.


Savcılık izniyle yapılan aramada, çeşitli kişilere ait 47 adet SSK ve Emekli Sandığı sağlık karnesi elde edildi. Ayrıca çok sayıda ilaç kupürü, “Muayene edilmiştir” kaşesi ile bir doktora ait kaşe bulundu.

Olayla ilgili Halit E, Havva K, Şenay K, Begüm K. ve Sibel Ö. gözaltına alındı.


Sağlık karneleri bulunan kişileri muayene etmiş gibi göstererek ”sahte reçete düzenleme” suçlamasıyla mahkemeye çıkartılan söz konusu kişiler serbest bırakıldı.

Olayla ilgili, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Emekli Sandığı'na suç duyurusunda bulunuldu.


Olayda, ilaç yolsuzluğunun yapılıp yapıldığının, yapıldıysa ne kadar yapıldığının bu incelemeden sonra tespit edileceği bildirildi.


Hürriyet
ankara'da
sahte
reçete
operasyonu
Yorum (9)
dr.murat
Devlet hekimi zorla çalıştırabilir,nöbet tuturup icap yaptırabilir,döner vermeyebilir.Üç kuruşa çalıştırabilir ama yapamayacaklarıda var hastayı zorla sahiplendiremez hastalara zorla şevkatli yaklaştıramaz.İsteyerek bakmamızı sağlayamaz, salla başı al döneri yapmamızı engelleyemez.Kısacası işi yaptırır ama zorla iyi yaptıramaz..Bizim işimizin güzel tarafıda burda.
1
Cevapla
mehmet mermer
Hekimler memur olabilir fakat HEKİMLİK MESLEĞİ hiçbir zaman emirle yapılamaz. Nasılki yazarlık ressamlık öğretmenlik gibi.
0
Cevapla
Yusuf BOZ
Doktorlar robotlaştırılmış, duygusuzluğa itilmiş, bira maaş döner verirsen herişi yaptırırım mantığıyla çalıştırılmak istenmiş, gelen hastasının vatandaş olarak hakkı varken doktorun öyle bir hakkı hiç olmamış. Hasta doktorunu beğenmeyip 3 ayda bir değiştirebilme serbestisine sahipken hekimin hastayı reddetme gibi bi bir hakkı olmamış. Hasta hakaret etmişsede hizmet etmesi beklenmiş. Hasta kendine verilen gazla kendisini yıllarını vermiş profesörün üstünde görmüş. Medya yönetim buna çanak tutumuş. Sağlıksız bir sağlık personelinden topluma hizmet etmesini sağlıklı toplum için çalışmalarını istemişler. Sağlık personelinin itibarı artıtrılmazsa sağlıklı bir toplum olmasını beklemek beyhude bir bekleyişin başlangıcı olacaktır. Her devlet memurunun yerine diğer birimde çalışan bir memur kısa acemilikten sonra işleri yapar hale gelir. Duruma göre bu belki bir ay gibi acemilik dönemi olabilir. Ama doktor yerine bakabilecek başka bir memur mutlaka doktor olmak zorundadır. Doktor yıllarca toplumun elit kesiminden saygı gösterilen, minnettarlık duyulan kesim olmuştur. Bu söylediklerimde çok çalışarak , mesleğini en iyi şekilde yapmak için kendini yenileyerek, alınacak üçret hep ikinci planda kalarak olmuştur. Ama şimdi toplum gözünde hekim değeri düşürülmüş, yılların birikmiş intikamı toplum tarafından alınmaya kalkmıştır.Bizler yönetenlerinde çocukları sağlıkcı olursa bizi ancak o zaman anlarlar.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Sevgili hocam, şu andaki hakim irade biz hekimleri memur olarak görmek istiyor.Hatırlanacağı üzere muayenehanelerin kapatılması esnasında şu an en tepedeki amirimiz ''hekimim memurdan,mühendisten ne farkı var, o zaman onlarda muayenehane açsın'' demişti.Fakat 10 yıldız özlük haklarımızda hiçbir iyileştirme yapılmamış,sıradan memur anlayışıyla bize yaklaşılmıştır. Geçen hafta vekillerimiz ve gazetecilerimiz için YIPRANMA PAYI mecliste kabul edilirken meclisteki onca hekim vekilin aklına bizede böyle bir iyileştirme düşünülmemiştir.Önemli olan hakim iradenin bizi ne olarak gördüğü değil,bizim kendimizi ne olarak gördüğümüz önemlidir.İktidarlar gelir geçer, ama hekimlik kıyamete kadar itibarlı bir meslek olarak kalacaktır.
0
Cevapla
Ergün Turan
Doktorluk büro memurluğu gibi zorla yaptırılacak bir iş değildir.Zorla namaz olmayacağı gibi.Kılarım ama okumam mantığını sağlık bakanının bilmesi lazım.Defansif tıp gün geçtikçe artacak
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir