Medimagazin logo

Hastane ve okul kiralama dönemi başlıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın TOBB'da sektör temsilcileriyle yaptığı toplantıda gündeme getirdiği hastane ve okul kiralama projelerinin alt yapısı hazırlanıyor. Kaynak yetersizliği nedeniyle yeni hastane ve okul ihtiyacını karşılamakta zorlanan hükümet soruna acil çözüm getirmek amacıyla "kiralama" yöntemini hayata geçiriyor
Hastane ve okul kiralama dönemi başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın TOBB'da sektör temsilcileriyle yaptığı toplantıda gündeme getirdiği hastane ve okul kiralama projelerinin alt yapısı hazırlanıyor. Kaynak yetersizliği nedeniyle yeni hastane ve okul ihtiyacını karşılamakta zorlanan hükümet soruna acil çözüm getirmek amacıyla "kiralama" yöntemini hayata geçiriyor. Başbakan Erdoğan'ın sektör temsilcilerine önerdiği ve partisinin il kongrelerinde seslendirdiği "kiralama" yöntemiyle ilgili Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarında sürdürülen çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.

DEĞİŞİKLİK TAMAM

Hastane kiralamayla ilgili yasal altyapı 3 Temmuz 2005 tarihinde Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda yapılan bir değişiklik ile sağlandı. Kanuna eklenen bir maddeyle Sağlık Bakanlığı'na komple hastane kiralama imkanı tanındı. Projeye göre, hastane yapıp devlete kiralamak isteyen kişi ve özel kurumlara bedelsiz arsa devredilecek. Özel sektörün yapacağı hastaneleri devlet, 49 yıllığına kiralayacak.

Kiralama formülünün, kaynak sıkıntısı çeken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından de örnek alınarak hayata geçirilmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan, AK Parti Orhangazi İlçesi Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Orhangazililerden okul yapmalarını ve devlete kiralamalarını isterken, bu yeni sistemle okul eksikliğinin giderilmesini amaçladıklarını söyledi. Erdoğan, "Devletten daha sağlam kiracı olur mu? 20-30 yıllığına kiralarsınız, böylece Türkiye genelinde okul eksikliği kalksın" dedi.


Yeni Şafak
hastane
ve
okul
kiralama
dönemi
başlıyor
Yorum (16)
dr
Sanırım bu toplumun dr ları sonuçta bu toplumdan çıktıkları için toplumun kalitesi nispetinde kaliteliler.Tabiki bu mesleği elde etme yolu çok uzun ve zor ve bunedenle toplumun geneline nazaran birtakım üstün niteliklere sahip olmak gerekir.Ama sonuçta malzeme ortada.Örneğin İngiltere'de büyüyen ve dr olan insanlar gelip bu toplumda dr olsalardı bence birbirleriyle kavga etmezler mesleklerini çiğnetmezler,çapulcu zihniyetli insanlara,siyasilere,bürokratlara hadlerini bildirirler ve haklarını bu ''fukara beyinlerin ukalâ fikirlerine'' gasp ettirmezlerdi.
0
Cevapla
Cemalettin Tunçkaya
yukarıdaki yazılanlara katılmamak mümkünd eğil.Dr un dr dan başka ciddi düşmanı yoktur.Biz istemesek kimse bize zarar veremez ama ufacık menfaatler karışılığı meslektaşımızı satıyoruz.Ahlaki mesele bu.Eğitim olmazsa ne kadar kanun yaparsanz yapın yapımız değişmez.
0
Cevapla
oğuzhan alpaydın
Sayın hocam, maddi menfaatler bir kenara atılıp, deontolojik mesleki değerlere sadık kalınmadığı müddetçe olumsuzlukları bertaraf etmek çok zor..Bende elimden geldikçe bu köşeye yazı yazıyorum. Zaman ayırıyorum ve araştırıyorum. Öyle yorumlar yazılıyor ki,adeta uçukluyorum..ne diyeyim..umarım bu yazınız herkesi bir kez daha düşünmeye sevkeder.meslek üyelerini bir araya toplar..Saygılarımla..
0
Cevapla
mu
"Fukara beyinlerin ukalâ fikirlerine lütfen meydan vermeyelim" ne güzel ifade.
0
Cevapla
kaya turan
ARKADAŞLAR AİLE HEKİMİ NEDEN UZMANDAN FAZLA ALIYOR HATTA AZ BİLE ALIYOR.UZMAN DOKTOR ÇALIŞTIĞI İŞYERİNİN MALZEMESİNİN YAKACAĞININ KULLANDIĞI MALZEMEYİ İŞ YERİNİN TELEFON FATURASINI CEPTENMİ ÖDÜYOR HAYIR. AMA AİLE HEKİMİ HEPSİNİ CEPTEN ALIYOR İŞİN İÇİNE BİRDE PERFORMANS GİRDİĞİNDE HİÇ KALMIYOR BÜTÜN SIKINTIYI AİLE HEKİMİ VE AİLE SAĞLIĞI ELEMANI ÇEKİYOR. DAİMA AZ ÇALIŞAN FAZLA ALIR ÇOK ÇALIŞAN AZ ALIR BU DÜNYANIN KANUNU.......
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir