Medimagazin logo

Liposuction hakkında doğru bilinen yanlışlar

Estetik cerrahi denildiğinde akla gelen ilk yöntemlerden biri olan liposuction yani 'yağ aldırma'; hakkında doğru bilinen yanlışlar, yöntemin gerçek hedefine ulaşmasını engelliyor. İşte yağ aldırarak bir anda 'sıfır beden' olacağını hayal edenlere gerçek liposuction rehberi!..
Liposuction hakkında doğru bilinen yanlışlar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Estetik cerrahi denildiğinde akla gelen ilk yöntemlerden biri olan liposuction yani 'yağ aldırma'; hakkında doğru bilinen yanlışlar, yöntemin gerçek hedefine ulaşmasını engelliyor. İşte yağ aldırarak bir anda 'sıfır beden' olacağını hayal edenlere gerçek liposuction rehberi!..

Medical Park Fatih Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Önel; doğru amaçla uygulandığında çok iyi sonuçlar alınan, ancak hakkındaki şehir efsaneleri nedeniyle zayıflamak isteyenlerin çoğu zaman yanlış beklentilere kapılmasına neden olan liposuction yöntemini anlattı:

Liposuction nedir?

Hazır gıdanın, hareketsiz yaşam ve stresin damgasını vurduğu 1980'li yıllardan bu yana fazla kilolar da başımızı derde sokuyor. Sağlıklı beslenme ve egzersizi hayatlarına bir türlü sokamayan ve estetik kaygısı fazla olan insanlar için liposuction bir çıkış yolu oldu. Ancak 'kilo aldıysanız, hemen gidip yağlarınızı aldırıp eski formunuza kavuşabilirsiniz' yanılgısına düşenler; hem mutsuz oldu, hem de doğru endikasyon ile yapıldığında gerçekten mükemmel bir işlem olan bu cerrahi girişimin adını kötüye çıkardı!


Liposuction ne işe yarar?

Boyuna göre normal kiloda olan bir erişkinde, bölgesel şekil bozukluğuna yol açan yağ birikimlerini (göbek, kalça yanları, diz içleri ve erkeklerde böğür bölgesi gibi) uzaklaştırma, erkeklerde görülen jinekomasti denilen meme büyümesini tedavi etme ve boyun germe, karın germe ve meme küçültme ameliyatlarında bölgenin daha iyi şekillendirilmesini sağlamaya yarar.

Liposuction hangi işe yaramaz?

Kilo vermeye yaramaz. Sık kilo alıp verenler, doğum yapan kadınlar ve orta yaş üzerindeki insanlarda; bölgesel yağlanmaya eşlik eden deri ve karın duvarı sarkmasını toplamaya yaramaz. Selülitlerden kurtulma, Ne yersen ye, bir daha asla kilo almama gibi bir yararı yoktur.

En sık liposuction uygulanan bölgeler hangileri?

Karın ve bel çevresi, uyluk iç ve dış yanı, dizlerin birbirlerine bakan yüzleri, boyun üst kol, meme (erkek ve kadın)

Daha az tercih edilen bölgeler?

Bacakların dizin altında kalan kısımları: Özel ince kanüller ile yapılmalıdır, özellikle lipoödem vakalarında tercih edilir. Gluteal bölge (popo): Gluteal bölgenin kalkık ve dolgun görünümü negatif yönde etkilenebileceği için; daha çok asimetri olan ve gluteal bölgenin aşırı çıkıntılı olmasından şikayetçi olan vakalarda tercih edilir.

Liposuction riskli midir?

Liposuction; genel sağlık problemi (kalp, şeker hastalığı ve diğer kronik hastalıklar) olmayan, normale yakın kilodaki genç hastalara (60 yaş altı) yapıldığında, riskli ameliyatlar grubuna alınmaz. Ölümle sonuçlanan vakalara dair haberler; genellikle aşırı kilolu hastalar, kronik hastalığı olan ya da ameliyat öncesi ve sonrası çeşitli önlemlerin yetersiz yapıldığı durumlar sonucunda karşılaşılan üzücü vakalardır

Ameliyat sonrası görülebilen komplikasyon var mı?

Deri yüzeyinde dalgalanma: Cerrahiden üç hafta sonra başlanılan çeşitli masaj yöntemleriyle önlenmeye çalışılır. Derinin yeterli oranda adapte olmamasına bağlı deri gevşemesi, deri kaybı, yüzeysel duyu kayıpları, deri yanığı, karın duvarının delinmesi, Özellikle çok doğum yapmış kadınlarda ve fıtığı olan hastalarda, karın bölgesinin liposuction işlemi sırasında oluşabilir.

Yenişafak
liposuction
hakkında
doğru
bilinen
yanlışlar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir