Medimagazin logo

Eczacı Milletvekili Gamze Taşcıer: Grip aşısı eczanelerde yok

CHP Ankara Milletvekili ve Eczacı Gamze Taşcıer’in, piyasada grip aşılarının bulunmaması ve Sağlık Bakanı’nın aşıların gönderileceğini söylemesine rağmen eczanelere yalnızca birkaç kutu aşı gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı
Eczacı Milletvekili Gamze Taşcıer: Grip aşısı eczanelerde yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eczacı Milletvekili CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer yaptığı açıklamada grip aşısında sıkıntılar yaşandığını işaret ederek “Bakanlığın bir yandan aşı olun çağrısı yapması ama eczanelere dalga geçer gibi birkaç kutu aşı gönderilmesi dramatik ve ülkemizdeki sağlık yönetiminin halini ortaya koyması açısından oldukça üzücüdür.” dedi.


Sağlık Bakanı: Grip tedavisinde antibiyotiklerin etkisi yoktur 


Taşcıer’in açıklaması şu şekilde;

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Bu yıl için üretilen aşıların eczanelere ve tüm sağlık kuruluşlarına dağıtımına birkaç gün içinde başlanacaktır.” açıklamasını yapmasının üzerinden ‘birkaç’ gün geçmiş, ancak eczacılar kendilerine gelen aşı adetlerini gördüklerinde şoke olmuştur. Grip aşısının önemini vurgulayan Sağlık Bakanı, ne yazık ki bu aşıya ulaşımı sağlayamamaktadır. Eczacılar bir an önce bekledikleri ve Bakan Koca’nın açıklamasıyla rahatladıkları aşıların, ellerine yalnızca üç-beş kutu geçmesi ile akıllarıyla adeta alay edildiği hissine kapılmıştır. Yüksek risk grubunda yer alan vatandaşların, hastalık dönemi başlamadan evvel grip aşısı olmaları gerekiyorken, hatta Bakan da vatandaşları grip aşısı olmaya çağırırken, eczanelere yalnızca bir kaç kutu aşı gönderilmesi, bir ’yönetememe’ vakası ile daha karşı karşıya olduğumuzu ortaya koymaktadır. Eczacılarımız, grip aşısı soran vatandaşlarımıza ne yazık ki “yok” yanıtı vermek zorunda kalmaktadır. Bakanlığın bir yandan aşı olun çağrısı yapması ama eczanelere dalga geçer gibi birkaç kutu aşı gönderilmesi dramatik ve ülkemizdeki sağlık yönetiminin halini ortaya koyması açısından oldukça üzücüdür.

Ayrıca, grip aşıları ile ilgili, Devlet tarafından karşılanan grip aşılarının, geri ödeme kapsamının genişletilmesi gerektiğini de bu vesileyle bir kez daha ifade etmek gerekmektedir. Devlet, toplum sağlığının korunması amacıyla, risk grubunu genişleterek, grip aşısını daha çok vatandaşımıza ücretsiz olarak ulaştırmalıdır.”

grip aşısı
sağlık bakanı
gamze taşcıer
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir