Medimagazin logo

İlaç yolsuzluğu: Nereye uzanırsa oraya kadar uzanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ilaç yolsuzluğunda görevden almaların kendisi tarafından yapıldığını söyledi
İlaç yolsuzluğu: Nereye uzanırsa oraya kadar uzanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TBMM Genel Kurulunda, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçeleri kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilaç yolsuzluğuyla ilgili soruşturmalara dair soruya, şu yanıtı verdi:

"İlaç yolsuzluğuyla ilgili soruşturmaları, daha doğrusu görevden almaları ben gerçekleştirdim. O işin içinde olduğunu düşündüğüm, bulaşmış olduğunu düşündüğüm veya etkili mücadele etmeyenleri düşündüğüm adamları görevden aldım. Soruşturmalar devam ediyor. Soruşturmayı yönetenlerde de bazı sorunlar gördüm, onun için değiştirdim. Değiştirdiğimiz arkadaş hukukçu, daha önce Hukuk Genel Müdürlüğünde görev yapmış. Teftiş kuruluna aldım. Derinleştirecek bir çalışmanın içindeyiz. Nereye uzanırsa oraya kadar uzanacak. Yolsuzluğa müsaade etmeyeceğimi beni tanıyan herkes bilir. Ayrıca bu benim görevimin bir parçası."

vedat bilgin
ilac yolsuzlugu
Yorum (2)
Hasan Akdemir
Bir şey yapılmasa bile , millete yapıldığı izlenimini vererek umut aşılamk bile siyasi başarıdır. Burada sayın bakanın objektif takdire şayan girişimleri var, darısı diğer kurumların başına .
4
Cevapla
hüsnü mübarek
Sayın Bakan son 12 yıldaki sut hatalı eşleşmeleri ile milyarca lira hortumlandı. Halen sistem açığı duruyor SGK'da. Hatalı eşleşmelerde sorumluluğu firmaya yüklemiş bir SGK var karşınızda. Kimse denetlemiyor. Firmadan taahhütname alınıp sorumluluk firmaya atılıyor. Kuzuya kurt emanet edilir mi??? Son 12 yılda neler neler satıldı bir bilseniz. Beş para etmeyen sözde kanama durdurucular, yalancıktan greftler, 1 greft koyup 3-5 kutu greft fatura edenler, hepi topu 10 cc etmeyecek kemiği ameliyat edip 90 cc greft fatura edenler, Kollojen membran denen dolandırıcılıkta nobeli hak eden ürün üzerinden katlar, yatlar, son model arabalar alan yöneticileriniz, hekimler, firmalar oldu. İnşallah geçmişe dönük bunların tamamını incelettirir ve tüyü bitmemiş yetim hakkını SGK'yı dolandırarak alanlardan faiziyle çatır çatır tahsil edersiniz. Hatalı eşleşmeleri bilipte gıkını çıkarmayıp üstüne dolandırıcılara açık kapı bırakan eski yöneticilerinizden çatır çatır hesap sorarsınız inşallah...
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir