Medimagazin logo

Türk Eczacıları Birliği: Nöbetlerimizi güven içinde tutmak istiyoruz

Türk Eczacıları Birliği (TEB), nöbet hizmetindeki eczacılara yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, Amasya'da bir eczane teknisyeninin bıçaklı saldırıya uğraması ve Kocaeli'de yaşanan şiddet olayını kınayarak güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.
Türk Eczacıları Birliği: Nöbetlerimizi güven içinde tutmak istiyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Eczacıları Birliği (TEB) son dönemde eczacıların uğradığı şiddet olaylarına yönelik açıklama yaptı.

Türk Eczacıları Birliğince yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Amasya’da nöbet hizmeti veren bir eczanemizde görev yapan eczane teknisyenimizin, nöbetçi eczanenin camlarını kırarak içeri giren şehir eşkıyaları tarafından bıçaklı saldırıya uğraması hepimizi derinden üzmüştür. Birkaç gün önce Kocaeli/Gölcük’te yine bir meslektaşımızın nöbet hizmeti sırasında karşılaştığı şiddet olayının üzerine gelen bu saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz.

Meslektaşlarımızın ve eczane teknisyenlerimizin maruz kaldığı şiddet olayları ne yazık ki gün geçtikçe artmaktadır. Meslektaşlarımızın ve eczane teknisyenlerimizin nöbet hizmetlerini güven içerisinde verebilmeleri en doğal mesleki hakları olduğu gibi bu hizmetin sürdürülebilirliği açısından da elzemdir.

Güvenlik güçlerimizin özellikle nöbetçi eczanelere yaptıkları devriye ziyaretlerini sıklaştırmaları ve eczanelerimizden yapılan şikâyet ve ihbarların öncelikli olarak ele alınması son derece önemlidir.

Aynı zamanda uzun süredir dile getirdiğimiz hem güvenlik açısından etkili hem de caydırıcı özelliğe sahip panik butonu/çağrı uygulaması Bakanlığımız tarafından bir an önce hayata geçirilmelidir.

Türk Eczacıları Birliği olarak tüm yetkilileri eczacıya ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı en etkili önlemleri almaları konusunda göreve davet ediyoruz.

Saldırıya uğrayan eczane teknisyenimize ve meslektaşımıza acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

turk eczacilari birligi
nobet
eczaci
teb
eczane teknisyeni
Yorum (1)
nevzat kulukçu
eczacılar gözbebeğimizdir. eczacıya şiddet durmalı. her eczaneye en yakın karakola bağlantılı panik düğmesi konmalı. nöbet olan geceler için gece başına seyyanen güvenlik tazminatı ödenmelidir.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir