Medimagazin logo

Asistan hekimden mektup: Aldığım maaştan utanıyorum!

CHP Kütahya Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap Meclis'te hekimlerimizin yaşadığı sorunları, maaş iyileştirme konusunu ve yurt dışına göçleri konu alan bir konuşma yaptı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Asistan hekimden mektup: Aldığım maaştan utanıyorum!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - CHP Kütahya Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap Meclis'te yaptığı basın açıklamasında kendisine bir hekim tarafından gönderilen mektubu okudu. Mektupta şu ifadelere yer verildi:

"2013 yılında Türkiye 70'ncisi olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce bölümünü bitirdim. 2019'da mezun oldum. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde asistan hekim olarak çalışıyorum. Ben aldığım maaştan utanıyorum. Her şey dahil toplamda 7 bin 500 lira maaş alıyorum. Bu maaşın sadece 4 bin 300 TL'lik kısmı emekliliğe yansıyor.  6 yıllık tıp eğitimi aldım, ağır çalışma koşulları altında çalışıyorum. Mesai saatlerinde hasta bakıyor, mesai saatleri dışında makale okuyorum. İcaplara geliyorum ancak geçim sıkıntısı çekiyorum. Ben bu maaşı haketmiyorum. Ambulans şoförü ile sekreter ile aynı maaşı alıyorum. Ülkenin ekonomik durumunu biliyorum"

"Hekimler çok şey istemiyorlar, sadece özlük haklarını istiyorlar, döner sermayeyle verilen paralarının emekliliğe yansımasını istiyorlar" ifadelerini kullanan Dr. Ali Fazıl Kasap şunları kaydetti:

"Bir hekim babası, bir hekim eşi ve bir hekim dayısı olarak söylüyorum Türkiye 2'incisi olmuş, yan dal TUS 1'incisi olmuş bir yeğenin dayısı olarak söylüyorum. 

Danimarka'nın İngiltere'nin 15 bin Euro teklif ettiği bir hekim şu anda Türkiye'de bir hastanede 7500 lira maaşla çalışıyor. Türkiye'nin ender yetişmiş uzmanlarındandır. Bir uzman kolay yetişmiyor, bir uzmanın yetişmesi birkaç milyon TL'yi bulur."

22 yıllık bir hekimin maaş bilgisini paylaşan Kasap, "16 yıllık göğüs cerrahisi uzmanı, 4 yıllık öğretim üyesi olan bir meslektaşımın aldığı Aralık ayı maaşı 7 bin 892 TL! Bir başka asistan hekim arkadaşımızın aldığı Aralık ayı maaşı 4 bin 386 TL!" diyerek "Hekimlerimizin özlük hakları derhal iyileştirilmelidir." ifadelerini kullandı.

hekim maaşları
dr. ali fazıl kasap
asistan hekim
mektup
Yorum (29)
cek cak dr
maaşlar iyileşecek..yükselecek...................cek.........ve cak....!
38
Cevapla
doktor
20 yıldır cek...cak....gerçekleşen bir şey yok...Elde var eksi... devletin en yüksek makamları tarafından müjde diye verdiklerini bile cebimize girmeden geri aldılar .Sadece bu bile hekimlere verdikleri değerin ??? gerçek göstergesi...bizleri bu günlere getirenlere HAKKIMIZI KATİYYEN HELAL ETMİYORUZ..
56
Cevapla
Doktor
Çok haklısınız birlik olmalıyız. Hekimsen
55
Cevapla
mesleki
Bu tabloda bile hekimlerin birlik olamamasını hala rakip gibi davranmalarını anlayamıyorum.Asistan hekimlerin durumu ortada.Diğer yandan 657'e tabi uzman hekim Aralık 2021 maaşı 5.300 TL ama aynı hastanede sözleşmeli, askeri vb kadrolar ile 2-3 kat maaş alanlar var.Bu saçmalığa derhal son verilmeli.Emekliliğe yansıyan temel ücret arttırılmalı. Çok eskiye gitmeye gerek yok geçen yıl toplu sözleşmede Sağlık-Sen marifeti ile hekimlere kazık atıldı. Hekimlerin ek ödemesi 2022 Ocak tan itibaren 3-4 bin TL düşecek.5 bin TL zam olarak duyurulan aslında maaş zammı değildi bu mağduriyeti gideriyordu var olan toplam geliri koruyordu destek olacaklarına ortalığı ayağa kaldırdılar ve mecliste tüm partilerin oy birliği ile kabul edilen düzenleme sanayi komisyonuna geri çekildi ve iptal edildi. Bu da 2.kazıkları oldu. Şimdi soruyorum hala Sağlık-Sen üyesi olan hekim arkadaşlar o sendikada ne işiniz var? İstifa etmeniz için daha ne olması lazım. Google yazın memur sendika istifa formu ek3 çıkar ondan çıktı alıp 3 adet imzalayın kurumunuza verin olay bu kadar basit. Artık mesleki dayanışma ile meslek örgütü ve hekim sendikalarında birleşme vakti. Her geçen gün kötüye gidiyoruz. Lütfen artık bir birimizin performansını vs. konuşmaktan vazgeçip birlikte dayanışma ile hareket edelim.
0
Cevapla
Murat Tan
Türkiye sağlığı çok ciddi tehlikededir. hayatında göremeyeceği paraları tazminat davalarında gören doktorlar asgari ücretten azcık fazla para ile çalışacağını zannetmek büyük bir hata olacaktır. Ülkenin en zeki ve kafasına koyduğu bir iş için saatlerce konsantre olabilen insanların bu çıkmazda çözüm yolu bulmaları çok uzun sürmeyecektir. Zaten tıp fakultesi ögrencileri tus yerine almanca ingilizce çalışmaya başladı. Fatura en son halka kesilecek hastalandıklarında iyi doktor bulmak için evlerini arabalarını satmaya başlayacağı günler çok uzak durmuyor. Doktorlar pasif agresif düşünceye sahiptir poliklinikte hastalar bekletilmeye, ameliyatlar durmaya başlayınca doktorun hakkının yenmeyecegini anlayacaktır insanlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir