Medimagazin logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL zam yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere zam yapılacağını duyurdu. Bakan Koca ise, "Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak" dedi.
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL zam yapacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Uzman ve pratisyen hekimlere yönelik düzenleme konusundaki soruya yanıt veren Erdoğan, "Pratisyen hekimlere 2 bin 500 lira, uzman doktora 5 bin lira zam yapacağız. Emekliliğe de yansıyacak" dedi.


Son dakika.. Hekimlerin ek ödeme ve ek göstergelerinde değişiklik TBMM tarafından kabul edildi


"3600 ek göstergeyle ilgili 2022'yi işaret ettiniz, 'Yıl sonuna kadar.' dediniz ama takvim belli mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "'Ama' ile fakat' ile konuşmaya gerek yok. O da olacak. 3600 ek göstergeyle ilgili şu anda bütün çalışmaları ilgili bakan arkadaşımız Vedat Bey, onlar yürütüyorlar." ifadelerini kullandı.


Medimagazin'in edindiği bilgilere göre söz konusu artışlar sabit ek ödeme ve genel bütçeden olacak ve emekliliğe yansıyacak şekilde yapılacak.


Cumhurbaşkanı'nın sözlerine ek olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı: 

"Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere bir düzenleme Meclis'te tüm grupların desteğini bekliyoruz"

zam
pratisyen hekim
uzman hekim
ek gösterge
hekim
Yorum (79)
recep güvenir
Pandemi ödemeleri gibi olacak. Bunu duyan vatandaş "Allah gözünüzü doyursun" diyecek. Diğer taraftan ödemeyi şarta bağlayıp elimize 3 kuruş verecekler. Benim bu kez gözüm açıldı. Almanca kursu bir bitsin ver elini almanya inşallah.
37
Cevapla
murat124
gectigimiz 10 gunde o 3-5 000 lira eridi bitti bile...bayagidir iyi birsey olsaydi bize yapmazlardi diye dusunur oldum..daha cok dusunuyorum ama malum yazamam..
11
Cevapla
burak onur
Covid ek ödemesinde olduğu gibi resmi gazetede 10 paragraflık yazıyla belli şartları taşıyan birimlerde çalışanlara verileceği için hekim arkadaşlarım yine de çok sevinmesin bence.
32
Cevapla
Dr. Nazan
Üniversitelere de iyileştirme lütfen. Mevcut durumda bile devletten düşük ücretlerle çalışıyoruz.
3
Cevapla
hekim
ek gösterge değil ek ödeme :))) sayın bakan
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir