Medimagazin logo

Hasta ve yakını 'derin nefes almadı!', 'hemen olacak' diyerek sağlık çalışanını darbetti

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde engelli olmadığı halde engelli kan alma biriminden faydalanmak isteyen hasta ve yakını, sağlık çalışanını darbetti
Kaynak: AA
Hasta ve yakını 'derin nefes almadı!', 'hemen olacak' diyerek sağlık çalışanını darbetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Adana Şubesi Bekir Nennioğlu, yazılı açıklamasında, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir kadın hasta ve yakınının engelli olmadığı halde engellilerin kullandığı kan alma birimine gelerek hemen kendi kanının alınmasını, biran önce işinin bitirilmesi konusunda öncelik istediğini belirtti.


Sağlıkta şiddeti önlemesi planlanan kitapçığa tepkiler: ‘Zaytung haberi sanmıştık’ 


Laboratuvar Teknisyeni Aysel Erdem Dağlıoğlu'nun buna karşı hastaya sırasını beklemesini söylediğini ifade eden Nennioğlu, bu kişilerin "hemen olacak" diyerek önce küfür edip fiziki saldırıda bulunarak sağlık çalışanını darp ettiklerini, Dağlıoğlu'nun  gözlüğünün kırıldığını, göz altında ve kollarında kanama, çizikler ve morarma meydana geldiğini kaydetti.


Sağlıkta şiddeti önleme kitapçığında dikkat çeken öneri: Mümkünse espri yapın 


Nennioğlu, şunları bildirdi:

"Canla başla, azimle, fedakarca, toplumun sağlığı için ter döken sağlık çalışanlarına yapılan bu çirkin saldırıyı Adana Sağlık-Sen Şubesi Olarak asla kabul etmiyoruz. Sürekli ifade ettiğimiz gibi bir an önce çalışma koşullarının daha güvenli hale getirilerek şiddet uygulayanın en ağır şekilde hukuk karşısında ceza alması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sağlık hizmeti verilen yerler kutsal mekanlardır. Buralarda halkımıza şifa dağıtılır. Bu kendini bilmezler nasıl şiddet yoluna başvururlar onu da anlamakta zorlanmaktayız. İnanıyoruz ki sağduyulu halkımızın ülke gündeminde sürekli yerini alan bu sorunun çözümünde bizimle birlikte hareket edeceğine ve yanımızda olacağına inancımız tamdır. Bu inançla Dağlıoğlu'na geçmiş olsun der, acil şifalar dileriz.”

Öte yandan olayla ilgili beyaz kod verildiği, Dağlıoğlu'nun bu kişilerden şikayetçi olduğu, hasta ve yakınının polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

sağlıkta şiddet
adana şehir hastanesi
aysel erdem dağlıoğlu
Yorum (9)
tarık acar
yayınlanan kitapçık eğitim kitapçığı ve çok doğru planlanmış. haberci iseniz yorum yapmadan haber verin. O kitapçık doğru planlanmış ve hassas noktalara çözümler getirmiş.Önce bir okuyun.
18
Cevapla
A
espri yapsa bunlar olmazdı. Bir de gülümsemesi lazım tabiki. Kısaca hak etti
62
Cevapla
Hakan
Arkadaşlar, ölmemeye çalışın kendinizi iyi koruyun. Memlekette sağlık sektöründeki magandalıkta hiçbir halt değişmez.
113
Cevapla
Gül
Bu nasıl haber sizi ciddi olmaya davet ediyorum. Şiddetin önlenmesi için siz ne yapıyorsunuz. İnsanları kışkırtmakla bu sorun çözülmez. Bekliyoruz parlak fikirlerinizi medimagazin
1
Cevapla
dr
SAĞLIKTA ŞİDDETİ SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZENDİRMEKTEDİR.hasta hakları ve hasta memnuniyeti adı altında sağlıkta şiddet teşvik edilmektedir.
26
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir