Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığında önemli toplantı! Sağlık çalışanları özlük hakları ve sağlıkta şiddet görüşüldü

Ahmet Demircan, parlamentodaki sağlıkçı kökenli AK Parti, CHP, HDP ve MHP milletvekilleriyle görüştü. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Kavuncu: "Toplantıda ortaya konulan konular, iktidar ve muhalefetin ortak konuları ve kimsenin itiraz etmediği konular. Bu konular; sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesiyle ilgili ortak çaba gösterilmesi ve sağlıkta şiddet konusunda birlikte hareket edilmesi"
Kaynak: AA
Sağlık Bakanlığında  önemli toplantı! Sağlık çalışanları özlük hakları ve sağlıkta şiddet görüşüldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, parlamentodaki sağlıkçı kökenli milletvekilleriyle Sağlık Bakanlığının Bilkent'teki yeni binasında bir araya geldi.

Alınan bilgiye göre, Bakan Demircan söz konusu binada, tıp fakültesi olan üniversitelerin rektörleriyle yaptığı ilk toplantının ardından ikinci toplantısını doktor, eczacı ve diş hekimlerinden oluşan sağlıkçı kökenli milletvekilleriyle yaptı.

Toplantıya, AK Parti, CHP, HDP ve MHP milletvekilleri katıldı.

Toplantıda söz alan milletvekilleri, genel olarak sağlık sektörü ve sağlık turizmi konusunda görüşlerini dile getirirken, Sağlık Bakanı Demircan, "Sağlık turizmi bizim öncelikli hedeflerimizdendir." dedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, toplantıya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demircan'ın, sağlıkçı kökenli milletvekilleriyle "tanışma ve danışma" toplantısı düzenlediğini kaydetti.

Toplantıya iktidar ve muhalefet milletvekillerinin katıldığını ifade eden Kavuncu, "Sayın Bakan, sağlık alanındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi, bizlerin sağlığa bakış açısını ve sektörün ihtiyaçlarını bizden dinledi." dedi.

- "Sağlıkta birlikte çalışmanın ve düşünmenin önemi"

Vural Kavuncu, Bakan Demircan'ın, sağlıkta birlikte çalışmanın ve düşünmenin öneminden bahsettiğini ifade etti.

"Sayın Bakan, bu görevin millet tarafından bizlere emanet edildiği, vekaletle yürütülen bir yönetim hizmeti anlayışı içinde olunduğu, iktidar ve muhalefetin millete birlikte hizmet ettiği yönünde düşüncesi olduğunu ifade etti." diyen Kavuncu, devam eden bazı kararname çalışmaları hakkında da bilgi verildiğini kaydetti.

Komisyon Başkanı Kavuncu, toplantıya katılan milletvekillerinin de sağlık alanına ilişkin görüş ve düşüncelerini aktardığını belirtti.

Ortaya konulan konuların, iktidar ve muhalefetin ortak konuları ve kimsenin itiraz etmediği konular olduğunu vurgulayan Kavuncu, "Bu konular neler? Sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesi ile ilgili ortak çaba gösterilmesi ve sağlıkta şiddet konusunda birlikte hareket edilmesi. CHP'nin de bu konuda bir önerisi var. Sağlıkta şiddet uygulayanın partilere üye olmaması, kamuda bazı yerlerde görev alamaması gibi düşünceleri var." ifadesini kullandı.

Vural Kavuncu, üniversitelerin sorunları ve buralardaki sağlık personeli eksikliği ile bunların giderilmesine ilişkin düşüncelerin de gündeme getirildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Demircan'ın, tıpta uzman öğrenci sayısının artırılmasına yönelik çalışmadan bahsettiğini ifade eden Kavuncu, bu çalışmanın, hem asistanların hem de uzman hekim sayısının artmasına neden olacağını kaydetti. Vural Kavuncu, "Çünkü, sahada ciddi bir uzman hekim eksikliği yaşanıyor. Bu da verilen hizmetlerin niteliğini düşürüyor. Bazı hastanelerde hemşire, üniversite hastanelerinde ise asistan eksikliği sağlıktaki hizmetin kalitesinin düşmesine neden oluyor." diye 

özlük hakları
sağlık
şiddet
Yorum (5)
Mustafa D.
1-SAĞLIKTA ŞİDDET = *İŞ KAZASIDIR!!! 2-SAĞLIK BAKANLIĞI BİR PATRONDUR. 3- SAĞLIKTA ŞİDDET BİLDİRİMİNİN ADLİ BİLDİRİMİ "İŞ KAZASI" OLARAK YAPILMALIDIR. 4-İnsanların 24-32 hatta 36 saat çalıştırılması, kesintisiz çalıştırılması, uzmanlık becerisi gerektiren işlemlerde UZMAN gibi TEK BAŞINA çalıştırılması yasaktır. 5-Geriye dönük iş kazalarının bildirilmemesi, yapılan MOBBİNG'ler cezasız kalmamalı. Birisi YÖK'ün asistan hekimlere yönelik çalıştayını okusun da bana bu rezaleti açıklasın. 6- Sağlık çalışanlarının en az yarısı psikiyatrik olarak MESLEK HASTALIĞINA sahip. Tazminatını KÖTÜ PATRON ödemelidir. Mevcut sistem bu şekilde devam ettiği için tekrarlayan olaylar ve sonuçlar arasındaki ilişki genellikle aynı sonuçları vermeye devam edecektir (Aksiyom). İsimler değişebilir ama olayın oluş biçimi, şiddet eğilimi gösteren hastanın tipi (20-30 yaş madde kullanmış erkek), oluşturulan bu kazalar; bir profil oluşturmaktadır. Bu regresyon analizi ile görsel hale de getirilebilir. Bunun adı sağlıkta şiddet değil, iş cinayeti ve iş kazasıdır. Bu sisteme hepimiz kurban ediliyoruz. 87307621-402.02 İş Sağlığı ve Güvenliği İş Prosedürü, olay bildirim formuna bakınız sayın yetkililer.
128
Cevapla
Dr.Cevdett
Ümit verici bir gelişme. Sayın bakanımızın bu yaklaşımı mesleki dayanışma anlamında çok güzel.İdeolojik görüşlerine katılmasak bile TTB yönetimiyle de görüşerek ortak sorunlarımıza ortak çözümler üretilmeli. Bakanlığımızın farklı görüşlere kulak kabartması ufkunun genişliğini gösterecektir.
22
Cevapla
Kamil özkök
SAYIN BAKANIMIZIN BİZLERDEN BİRİ OLARAK HEKİMLERİN ORTAK SORUNLARIYLA İLGİLENMESİ HASSASİYET GÖSTERMESİ ÇOK SEVİNDİRİCİ ALKIŞLAMAK GEREK
4
Cevapla
m. murat
Hekim sayısını son haddine kadar artırıp doktorların ocağına incir ağacı dikmek için ihtiyaç duyup sarıldıkları son güncel gerekçe;"sağlıkta şiddetin temel nedeni personel eksikliği" Hadi ordan! Utanmasalar sorumlusu sağlıkçılar diyecekler. Seçmenin hiç kabahati yok!
9
Cevapla
Ufuk
17 yıldır Ek Ödemesiz kurumlarda çalışan Hekimler unutuldu, maaş yönünden rezil durumdalar, umarım artık hatırlanır ve haksızlık giderilir.
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir