Medimagazin logo

Sağlıkla ilgili bu alanları seçenlere bin 800 lira burs verilecek

Asistan hekim temsilcilerinin biraraya geldiği “Tıp Dallarında Asistan Eğitimi Çalıştayı”nda, YÖK Başkanı Saraç, 100/2000 Doktora Bursları Projesi’nde verilecek bursun aylık 1800 tl’ye çıkarıldığı müjdesini verdi.
Sağlıkla ilgili bu alanları seçenlere bin 800 lira burs verilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yükseköğretim Kurulu’nda ilk kez düzenlenen “Tıp Dallarında Asistan Eğitimi Çalıştayı"nda, yedi bölgeden asistan hekim temsilcileri biraraya geldi. Tıp fakültelerinde mezuniyet sonrası eğitimde kalitenin arttırılması, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı çalıştayda açılış konuşmasını yapan Başkan Saraç, tıpta uzmanlık eğitimi verirken eğitim-araştırma ve eğitim-hizmet dengelerinin korunması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Saraç, "Uzmanlık eğitimi aldığınız kurumlarından beklediğimiz diğer önemli iki kavram hizmet ve yüksek düzeyde araştırmalardır. Tabi ki bu yükün ağır olduğunu düşünmekteyim. Kaliteli eğitim vereceksiniz, kaliteli hizmet sunacaksınız, aynı zamanda da yüksek düzeyde araştırmalar gerçekleştireceksiniz. Ama unutmayın kaybedecek ve boşa harcayacak bir günümüz bile yok, mutlaka çok çalışmalıyız, buna mecburuz ve bunları yapabilecek birikimimiz mevcuttur. “ ifadelerine yer verdi.

Çalıştayda: rotasyon eğitimleri, eğitim programı ve eğitsel aktivitelerin etkinliği, tezler ve tez hocalarının bu konuda ne kadar özverili olduğu, bilimsel faaliyetler, öğretim üyelerinin katkıları, asistan karnelerinin uygulamadaki yeri; nöbet, çalışma izni, kadro-maaş gibi idari problemler masaya yatırılacak.

"Burs ücreti 1800 TL'ye çıkarıldı"

Türkiye'de her bin kişiye bir doktoralı insan hedefi kapsamında, ilk kez başlatılan ve 100 tematik alanda 2 bin kişiye yönelik doktora bursunun aylık 1800 tl olacağını açıklayan Saraç, "Türk bilim hayatında ilk defa yapılan bu uygulamada hedefimiz, bu alanlarda eleman yetiştirmek ve mezunların mezun olduktan sonra sadece üniversitelerde değil enstitülerde de istihdam edilmeleri. Bu 100/2000 doktora bursları projesinde burs miktarı da 1800 TL'ye çıkarıldı" ifadelerini kullandı.

Sağlık alanında 25 üniversitede yer alan 299 kontenjan için alt alanlar şöyle:

Biyomalzeme ve doku mühendisliği, cerrahi hastalıklar hemşireliği, çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği, doğal ve bitkisel ürünler, kozmetik ürünler, farmasötik biyoteknoloji ve ilaç tasarımı, gen tedavisi, gıda-metabolizma etkileşimi, hastane enfeksiyonlarını önleme, iç hastalıkları hemşireliği, kanser epidemiyoloji, metabolizma (obezite, diyabet ve ateroskleroz), moleküler farmakoloji ve ilaç araştırmaları, moleküler onkoloji, moleküler patoloji, moleküler ve hücresel gastroenteroloji, odiyoloji, psikiyatri hemşireliği, tümör immunolojisi.

yök
burs
1800
tip dallari
saglik alaninda burs
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir