Medimagazin logo

Şanlıurfa'da doktorun kafasına parke taşıyla vurmuştu: 15 yıl...

Şanlıurfa'da bir hasta yakını tarafından başına taşla vurularak darbedilen Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, sanık hakkında "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasına ilişkin, "İstenen ceza kendimden çok sağlık çalışanlarını ilgilendiren bir durumdur. Eminim bir çok şiddet mağduru meslektaşım bu cezanın verilmesini bekliyordur." dedi.
Kaynak: AA
Şanlıurfa'da doktorun kafasına parke taşıyla vurmuştu: 15 yıl...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Cumhuriyet Savcılığının, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ı darbettiği iddiasıyla tutuklanan A.K. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame, 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.


SON DAKİKA! Doktora vahşi saldırı! Kaldırım taşıyla başına vurulan doktor yoğun bakımda! 


İddianamede, sanığın Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Polikliniğinde görev yapan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın kafasına mermerle iki kez vurduğu, üçüncü kez vurmaya çalışırken çevrede bulunanlar tarafından engellendiği bilgisine yer verildi.

Sanığın "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediğinin belirlendiği vurgulanan iddianamede, sanığın 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


Darbedilen doktor dehşet anlarını anlattı: Ben arkadaşımı korumaya çalışırken saldırıya uğradım 

 


Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, AA muhabirine, söz konusu saldırıda ölümden döndüğünü belirtti.

Olay günü meslektaşına hakaret eden sanığı uyarması nedeniyle darbedildiğini anlatan Yalçın, şöyle devam etti:

"Maalesef sağlık çalışanlarına şiddet olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Her defasında inşallah bu son olur diyoruz ama ertesi gün farklı bir ilde farklı bir saldırıyla karşı karşıya kalıyoruz. Sanık hakkında 15 yıl hapis cezası istenmesi sağlık çalışanları açısından önemli ve ciddi bir taleptir. İnşallah istenen ceza saldırganları caydırıcı nitelikte olur. İstenen ceza kendimden çok sağlık çalışanlarını ilgilendiren bir durumdur. Eminim birçok şiddet mağduru meslektaşım bu cezanın verilmesini bekliyordur." 


Sağlık Bakanı doktoru aradı, darbedilen doktorun sağlık durumu iyi 


Yalçın, olayın yaşandığı andan itibaren desteklerini esirgemeyen başta devlet büyükleri olmak üzere hastane çalışanlarına ve meslektaşlarına da teşekkür etti.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, 17 Temmuz'da hasta yakını A.K. tarafından başına vurulan taşla yaralanmıştı. Olayın ardından gözaltına alınan zanlı mahkemece tutuklanmıştı.

sağlıkta şiddet
dr. bahattin ahmet yalçın
Yorum (6)
Mustafa D.
Hükmün açıklanması geri bırakılmayan; para, psikolog eşliğinde öfke terapisi, zorunlu kamu hizmeti gibi cezalar denenebilir. Sözel şiddetin, acil servislerde bildirilme oranı %7'e düştü.
19
Cevapla
hekim
İnşallah iyi bir ceza alıp millete örnek olur. ama tahminimce alacağı ceza paraya çevrilir veya ertelenir...
19
Cevapla
Dr.Murat
Devletimiz bu mahluka gerekli cezayi vererek budan sonraki benzer tesebbuslerin onune gecmelidir. Devletimize ve yargimiza guveniyoruz...
71
Cevapla
Hemşir
Bunu yapan Adam inş 2 dunyada da kat kat cezasini bulur
4
Cevapla
uzman
sağlıkta şiddeti kim teşvik etmektedir.sağlıkta şiddete oy alma uğruna kim göz yummaktadır.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir