Medimagazin logo

Dünyanın en ünlü ortodontistleri Türkiye’de buluşacak

Dünyanın en eski ve köklü ortodonti derneklerinden Avrupa Ortodonti Derneği tarafından düzenlenen 87. Avrupa Ortodonti Kongresi (87th Congress of the European Orthodontic Society - EOS 2011) 19–23 Haziran 2011 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Dünyanın en ünlü ortodontistlerini Türkiye’de buluşturacak kongre, 3 binin üzerinde katılımcı ve bin 41 bildiri başvurusuyla derneğin bugüne kadar yaptığı kongreler arasında da önemli bir rekora imza atacak.
Dünyanın en ünlü ortodontistleri Türkiye’de buluşacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol



Avrupa Ortodonti Derneği’nin ilk Türk Başkanı Prof. Dr. Nejat Erverdi, 19–23 Haziran tarihleri arasında Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak 87. Avrupa Ortodonti Kongresi ile Türkiye’nin ortodonti konusunda Avrupa Birliği’ne girdiği söyledi. 87. Avrupa Ortodonti Kongresi’ni Türkiye’de gerçekleştirmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erverdi, “Bu kongre önemli rekorlara imza atmasıyla dernek tarihinde önemli bir yer tutacak. Kongreye şimdiye kadar bin 41 bildiri başvurusu yapıldı. Ayrıca katılımın da 3 bin kişiyi aşacağını tahmin ediyoruz. Söz konusu rakamlar daha önce yapılan 86 kongrenin oldukça üstünde” diye konuştu.

Avrupa Ortodonti Derneği’nin başkanlığının şimdiye kadar İskandinav ve Batı Avrupa ülkeleri arasında değişerek yürütüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Nejat Erverdi, bugüne kadar Türkiye’den bir başkan seçilmediğini söyledi. Derneğe 1990 yılından bu yana üye olduğunu belirten Prof. Dr. Erverdi, 2006 yılında konseyin oybirliği ile 2011 yılı başkanı olarak önerildiğini ve üyelerin bu kararı onaylaması sonucu 2011 yılı için Avrupa Ortodonti Birliği başkanı olarak seçildiğini hatırlattı.

Dernek başkanlığının ülkemize gelmesinin ortodonti camiası ve Türkiye için çok önemli bir durum olduğunu belirten Erverdi, “Aslında bu seçim Türkiye’nin ortodonti alanında Avrupa Birliği’ne kabul edildiğini gösteriyor” dedi.

Derneğin her yıl değişen bir başkan ve onun altında görev yapan 11 üyeden oluşan bir konsey tarafından yönetildiğini ifade eden Prof. Dr. Erverdi, her yıl o yılki başkanın ülkesinde yıllık bilimsel kongre düzenlendiğini ve başkanlığın da kongrenin kapanış töreninde bir sonraki başkana devredildiğini söyledi.

87. Avrupa Ortodonti Kongresi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahu Acar da, Avrupa Ortodonti Derneği’nin, Avrupa çapında ortodontinin bir bilim olarak ve aynı zamanda tedavi hizmeti olarak kalitesini artırmayı hedefleyen bir meslek örgütü olduğunun altını çizdi.
Berlin’de 1907 yılında kurulan Avrupa Ortodonti Derneği’nin kuruluşundan bu yana savaş dönemleri hariç her yıl bir Avrupa kentinde bilimsel kongre düzenlediğini ifade eden Prof. Dr. Acar, “Bu yıl 87’incisi düzenlenecek olan kongre, tarihinde ilk kez Türkiye’de yapılacak. Kongrede ortodontinin en güncel ve en sıcak konuları, dünyanın bu alanda en önde gelen bilim adamlarının verecekleri konferanslar kapsamında tartışılacak” diye konuştu.

87. Avrupa Ortodonti Kongresi’ne ev sahipliği yapacak Türk Ortodonti Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazan Küçükkeleş ise, 1985 yılında kurulan Türk Ortodonti Derneği'nin 763 kayıtlı üyesi olduğunu söyledi. Üyelerin 189'unun akademik üyelerden 574'ünün ise serbest ortodontistlerden oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Nazan Küçükkeleş, derneğin ilk bilimsel kongresini 1988 yılında Ankara'da gerçekleştirdiğini söyledi. Dernek olarak her yıl en az bir büyük bilimsel toplantı ve ilave küçük toplantılar düzenlediklerinin altını çizen Prof. Dr. Nazan Küçükkeleş, Ocak 1988’de “Türk Ortodonti Dergisi” adında bir yayın organı çıkartmaya başladıklarını ve derginin halen yılda üç kez yayımlandığını hatırlattı.

Beş yıllık diş hekimliği eğitimi ardından ortalama dört yıllık bir uzmanlık eğitimi gerektiren ortodontinin ülkemizde oldukça iyi standartlarda gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Nazan Küçükkeleş, “Türkiye ortodonti konusunda pek çok Avrupa ülkesinden ileri konumdadır. Her yıl akademisyenlerimizin yaptığı onlarca çalışma önemli uluslararası dergilerde basılmakta ve ödüller almaktadır. Bu durum doğal olarak yabancı ortodontistlerin de dikkatini çekmektedir. Haziran ayında İstanbul'da ağırlayacağımız Avrupa Ortodonti Kongresi'nin ülkemize gelişinde akademisyenlerimizin bu başarılarının da büyük rolü olduğu kanaatindeyim. Bu kongreye ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Bu yıl 87’ncisi düzenlenen Avrupa Ortodonti Kongresi 19–23 Haziran 2011 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Kongrenin kapanışında Prof. Dr. Nejat Erverdi Avrupa Ortodonti Derneği Başkanlığı’nı İspanyol David Suarez Quintanilla’ya devredecek.

dünyanın
en
ünlü
ortodontistleri
türkiye’de
buluşacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir