Medimagazin logo

Cerrahpaşalı profesör Etiyopya’daki çocuklara şifa umudu oldu

Dünya Baş Ağrısı Derneğinin pediatrik baş ağrıları global proje koordinatörü olan Prof. Dr. Derya Uludüz Etiyopya’ya giderek çocukluk çağı baş ağrısı sıklığını tespit etmek için yerinde incelemeler yaptı. Projenin ikinci aşamasında ise tedaviye yönelik çalışmalar yapılacak.
Cerrahpaşalı profesör Etiyopya’daki çocuklara şifa umudu oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünya Baş Ağrısı Derneği özellikle baş ağrılarının dünyada hastalık yükünün ülkeler arasında farklılıklarının belirlenmesi ve tüm dünyada farkındalık uyandırılması ile ilgili
proje başlattı. Tüm dünyayı kapsayacak global projenin pediatrik baş ağrıları  komisyon koordinatörlüğüne ise  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Uludüz seçilmişti.

Öncelikli olarak Asya ve Afrika ülkelerini kapsayacak projenin çalışmaları başladı. Özellikle sosyoekonomik açıdan geri kalmış ülkeleri hedefleyen proje için Dünya Baş Ağrısı Derneği koordinatörü olarak Prof. Dr. Derya Uludüz Etiyopya’daki çalışmalarını tamamladı. 

 

 

Bir çok okulda, Etiyopyalı hekimlerle birlikte çalışan Prof.Dr.Uludüz Medimagazine yaptığı açıklamada ‘Burada başağrısı görülme sıklığı gerçekten çok yüksek. İlk amacımız özellikle sıklığını saptamak. Daha sonra da ilaçsız olarak bu çocukların tedavisine destek vermek, gerekirse ilaç tedavisine başlamak. Bu sayede bir Türk hekimi olarak bir çok çaresizlik içeren bu ülkede, çocuklara başağrısı konusunda yardım etmek gerçekten hem gurur, hem de mutluluk verici’ diye konuştu.

dunya bas agrisi dernegi
prof. dr. derya uluduz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir