Medimagazin logo

Evlilik için en uygun branş hangisi? Hangi branş en şık giyiniyor?

Branşlar hangi özellikleriyle ön plana çıkıyor? Hangi branş evlilik hangisi yöneticilik için uygun. Peki hangi branş en şık giyiniyor?
Evlilik için en uygun branş hangisi? Hangi branş en şık giyiniyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Nöroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Demet Özbabalık Adapınar yöneticilikte, evlilikte, sosyal hatta branşlarını Medimagazin Genel Yayın Yönetmeni Dr.İbrahim Ersoy'a anlattı. Bilimsel bir araştırma olmadığını ve kişisel görüşlerini aktardığını altını çizerek söyleyen Adapınar, evlilikte kardiyoloji, yönetimde kardiyoloji, şıklıkta psikiyatristler diyor.

Prof. Dr. Demet Özbabalık Adapınar sözlerine hekimlerin birbirini analiz edebildiğini vurgulayarak başlıyor ve kişilik özelliklerini sıralıyor:

 “ Hiperaktif olan arkadaşlarımızın cerrah olma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu düşünüyoruz. Çünkü onlar çok durağan ortamları sevmeyen ve sonuca odaklı çalışan, başlayıp bitirme odaklı çalışıyorlar. Sosyal hayatları da bu şekilde oluyor genellikle. Sonrası takip aşamasını klinik branşlarda görüyoruz. Dolayısıyla obsesifler klinik branşlardan çıkar.

En obsesifler örneğin iç hastalıklardır. Tahminime göre en çok hematologlar obsesif özelliği gösteriyor. Nörologlar kesinlikle obsesiftir. Çünkü bizim hastalarımız düzelmez. Biz nerede yanlış yaptık düşüncesi ile kendimizi ve hastayı sorgulamaya devam ediyoruz. Çok konuşanların çoğu dâhiliyeci ya da nörologlar olabilir.  

Psikiyatristler hastaları ile beraber birçok şeyi aşmış hekimlerdir. Zaman zaman sınırların ötesinde yaşayabiliyorlar.  En neşeli grup olduğunu söyleyebilirim. Ortam liderleri de her zaman onlar olabiliyorlar. Onların dertleri de halletmeye yönelik. Bir sosyal ortamda eğer bir kavga varsa bunu sorgulayan kişiler psikiyatristlerdir.

 Kardiyologlar benim izlenimlerime göre son derece ciddi. Hatta ciddiyetlerini korumak için özel bir ekranları var gibi. Disiplinli giyinir, yürür ve her şeylerini disiplin ile yaparlar. Nörologlar disiplini kendi aralarında kaybederken onlar hiçbir zaman disiplini elden bırakmıyor. Çoğunlukla gözlüklü olurlar. Çoğunlukla takım elbise giyerler.  “


Doktor olmayanlar için: Bir doktorla evli olmak nasıl bir şey?


En şık hekimler Nörologlar…Dahiliyeciler ve pediatristler

En şık giyinen kadınları sorduğumuz Prof. Dr. Demet Özbabalık Adapınar bekletmeden “Nörologlar” cevabını veriyor ve ekliyor: “ Psikiyatristler şıklığın çılgınlığını yansıtabiliyorlar. Kırmızının altına yeşil giyebiliyorlar çünkü onlar için sorun değil, o onun beğenisi. Dahiliyeci ve pediatristlerin çok sistemli doktor giyimleri vardır. Bu kongrenin takım elbiseli tayyörlü kadınlarıdır. Nörologlar bu konuda biraz farklıdır. Genç nesile baktığımda çok daha özgür ve hoş olduklarını görüyorum. Plastik cerrahlar ve dermatologlar şıklık ve estetik açısından kendi yaptıkları işi de takip eden kişiler olduklarını düşünüyorum.”

Branşların yönetici özelliklerine de hekim gözü ile bakıp ileten Adapınar şunları kaydetti:

“Yönetici özelliği açısından kardiyologların çok daha iyi olacağı kanaatindeyim. Psikiyatristler yargıladıkları için toplumda zaman zaman taraf oluşturabilirler. Dahiliyeciler ise kesinlikle daha demokrattır.  Endokrin uzmanı da çok iyi bir yönetici olabilir, bir hematolog çok iyi bir yönetici olabilir. Çünkü hematolog karşısındakine sabır ve motivasyonla çok iyi iletişim kurar. Bir lösemili çocuğa umut verir ve bunu devam ettirir. Analitik düşünce de endokrin uzmanlarında çok gelişmiştir. Tüm dahiliyecileri bu sıralamaya sokalım ama endokrin uzmanları ve hemotogları  ben önde tutuyorum gerçekten. Onkologlar pesimist oluyorlar. Çünkü kaldıkları süreç onları pesimist olarak şekillendiriyor. Yöneticilikleri nasıl olur onu bilmiyorum yargılamak istemem ama onlar çok çabuk düşüyorlar. “


Bir Kadın Doktor ile Evlenmeniz için 8 Sebep!


Evlilikte ideal branş kardiyoloji…

Kadınlar için evlilikte ideal tıp branşlarını sorduğumuz Adapınar pediatrist ve dahiliyecileri ön plana çıkararak şunları ekliyor: “ Göz cerrahları gibi küçük cerrahi işlemleri yapan cerrahlar olabilir. Kulak Burun Boğaz uzmanları için bunu söyleyemeyeceğim. KBB daha iddialı bir kadın branşıdır. Kadının cerrahide iddiasının daha yüksek olduğu bir branştır. Çünkü iddia aynı zamanda bağımsızlık da getirir.

 Beyin cerrahisinde çalışan erkek hekimler narsist olabiliyor. Çünkü en tepeyi görüyorlar ve çok farkında oluyorlar. Dolayısıyla bunları da çevrelerine narsist olguları ile yansıtabiliyorlar. “

Evlilik için en ideal erkeklerin hangi branştan çıktığını sorduğumuz Adapınar “ hekimlik zor bir branş. Erken evlilik koşullarını getiriyor. Birlikte meslek hayatına başlayan meslektaşlar birbirinden farklı yöne doğru gidebilirler. Birbirlerini 30’lu yaşlarda farklı tanıyor da olabilirler. Dolayısıyla erkeklerin çok daha hızlı bağımsızlık ilan ettiklerini de görüyorum ben.” diyerek erkeklerin meslekteki genel analizini yapıyor.

Zorlayarak en iyi ideal erkeğin olabileceği branşı sorduğumuz Prof. Dr. Demet Özbabalık Adapınar “ Kardiyologlar diyebiliriz yine. Kulak Burun Boğaz uzmanları ve Göz uzmanlarının daha sebatkar olduklarını gördüm. Beyin cerrahları ve ortopedistleri bu listeye bile koyamıyorum. Ürologlar da bir evliliği çok zor sürdürebilirler. Çünkü branşları çok değişken bir branş. Yeniden öğrendikleri çok şey olabiliyor. Orta yaş paranın ve kariyerin had safhasıdır. Burada kişiler farklı düşünebilirler” dedi.

Orta yaş ile gelen para ve kariyerin erkekteki evliliği nasıl etkilediğini ifade eden Adapınar, somut konuşmalar için tepki alacağını düşünerek kimlik kişilik özelliklerinin de önemli olduğunu belirtip “tercihler değişebilir” diyor.

Prof. Dr. Demet Özbabalık Adapınar, hekimlerin akıl parametrelerindeki yüksekliğin evliliği de etkilediğini ve bu kurumda da kararlı analitik düşünen bir formda yer aldığını savunuyor.

Erkek doktorlar ile evliliğin en zor yanının beklentilerin geleneksel beklentilerin dışına çıkması gerektiğini ifade eden Adapınar, “çocuklara bakan ve seninle aynı iş koşullarına bakan bir insan olduğunu düşünmeyeceksiniz” diye ekliyor. Kadın hekimler için de evliliğin geleneksel evlilik anlayışı ile farklı olduğunu vurgulayan Adapınar hekimlikte genel evlilik anlayışının farklı olduğuna işaret ediyor.

Doktorun doktorla evlilik sürecine de kişisel penceresinden mercek tutan Adapınar, ortak zorluların empati gücünü yükseltebileceğini aynı meslek gruplarının anlaşmayı kolaylaştırdığını savunuyor. “Ancak saygı duyan ve farklı bir meslekten biri ile yapılan evlilik de yine çok iyi olabilir” diye ekliyor.

sosyal hayat
hekimlerin sosyal hayatı
doktor evliliği
Yorum (8)
aydin sinal
yorumsuz.............zaten yorumlar yayinlanmiyor veya haber silindikten sonra yayinlaniyor.
12
Cevapla
Fuat
“”Çünki bizim hastalarımız düzelmez” Dr hanım invaziv nörolojiyi unutmuş Galiba öyle bir sekelsiz düzeliyor ki.Antep nörolojiye davet ederiz
4
Cevapla
Ertem Küçükgıdılı
Aydın beye katılıyorum. Burada hakaret içeren yorumlarımız da yayınlanmayacaksa medimagazinin anlamı yok. Aynı haberler zaten her yerde var, en ufak olumsuz yorum, eleştiri yayınlanmıyor, haberler uçup gidiyor. www.magazin.com olarak devam edin bence.
8
Cevapla
Süslü
Cildiye kazanmak tıpın Şeyma Subaşısı olmaktır
10
Cevapla
Hasan Akdemir
Demet ablamız her zamanki neşesiyle içinde saklamadığı duygularını burada güzel dile getirmiş. "Bizim hastalarımız düzelmez " ifadesi genel bir anlatım olduğundan ve ablamız şu dönemde demans üzerinde ağırlıklı çalıştığından, algıda seçiciliğin kadrine uğrayan kardeşlerimiz, bunun serebrovasküler hastalıklara bir gönderme olduğunu düşünerek serzenişte bulunarak invaziv nörolojinin nimetlerini göstermek istese de, çoğu nörolojik hastalığın kronik olduğunu unutmamak lazım.
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir