Medimagazin logo

Plastik Cerrahın reklamı doktorlardan büyük tepki çekti: İlk operasyonda beni tercih edin!

Sosyal medya kullanımının artmasıyla hekimler de kendi reklamlarını yapmak için çeşitli yöntemler denemeye başladı. Ancak plastik cerrah Dr.Fatih Dağdelen’in yaptığı reklam büyük tepki çekti.
Plastik Cerrahın reklamı doktorlardan büyük tepki çekti: İlk operasyonda beni tercih edin!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Sosyal medya kullanımının artmasıyla başta özelde çalışan hekimler olmak üzere bir çok hekim kendi reklamını yapmak için farklı yöntemler kullanıyor. Ancak reklamlarda etik ve deontolojik kuralların ihlali de bir çok reklamda göze çarpıyor.

Sağlık hizmetlerinde reklamın yasak olması ise etik ve deontoloji kuralların korunmasını amaçlıyor. Diğer taraftan bazı hekimler bu kuralları yok sayarak reklam yapmaya devam ediyor.

Bunun en son örneği ise plastik cerrahi uzmanı Op.Dr.Fatih Dağdelen örneğinde ortaya çıktı. Dr.Dağdelen oynadığı reklamda hastalarını kullanırken diğer taraftan ‘Mükemmeli yakalamak istiyorsanız, ilk operasyonda beni tercih edin’ cümlesi de hekimlerin büyük tepkisini çekti.

Etik Kurul devrede

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği de konuyla ilgili Medimagazine açıklama yaptı:

Son günlerde sosyal medyaya yansıyan birtakım hekim tanıtım videoları toplumun her kesiminde, özellikle de tıp camiasında dikkatleri çekerek haklı olarak tepkilere yol açmıştır.  Branşı ne olursa olsun; sağlık sektörü için herhangi bir işleme özendiren, talep oluşturmaya yönelten, hekim olarak haksız rekabete yol açabilecek içeriklerde tanıtım yapmak yasalara ve tıp etiğine aykırıdır. Bu bağlamda, gerek alanımızda gerçekleşen birçok ameliyatın, sağlık için mecburi olmayan, seçimsel işlemler olması, gerekse plastik cerrahi uzmanı olmayan hekimler tarafından yapılan ve alan ihlali olarak değerlendirilebilecek estetik cerrahi ameliyatları nedeniyle bilhassa biz plastik cerrahların çok daha özenli, akılcı ve dikkatli olması gerekiyor. Burada bizlere yakışan tanıtım faaliyetlerini estetik bir duruşla, hekimliğin binlerce yıllık ciddiyetine ve onuruna yakışır biçimde, hukukun çizdiği çerçevede gerçekleştirmektir.

Yasalara uygun olmayan, hekimlik onurunu zedelediğine inandığımız yahut bizlere şikayet edilen tanıtım faaliyetleri için Etik Kurulumuz devrede olup, TTB Etik Kurulu ile işbirliği ile çalışmaktadır.

 

Sosyal medyada hekimlerden büyük tepki

Op.Dr.Fatih Dağdelen’e hekim meslektaşları tarafından da sosyal medyada büyük tepki geldi. Bir çok hekim olayın tıbbı etik ve deontolojiyi ayaklar altına aldığını belirtti

 

saglikta reklam
plastik cerrah
opdrfatih dagdelen
Yorum (10)
aydin sinal
Dr.Dagdelen cok dogru söylemis,kozmotik cerrahide ilk ameliyat önemli ,yanlis-eksik yapilan bir güzellik ameliyatini düzeltmek cok zordur,bunu söyleyen Dr dagdelen kendine cok güveniyor olmali,hata yaparsam ben sorumluyum diyor. haaa ikinci perdeyi aralarsak bu etikmi? evet Türkiye sartlarinda etiktir,tip etigi ülkelere göre degisir,USA,orta ,güney amerika,uzak dogu ülkelerde arabayla giderken yol üzerinde banka reklamlari gibi panolarda kozmotik cerrahlarin reklamlarini görürsünüz,ama bir avrupa ülkesinde böyle bir görmezsiniz duymazsiniz cünki hala eski tip etigi gecerlidir.Türkiyedede tipbi etik tarih olma asamasinda. Bu arada hastanin yüzüne bakmadan recete yazan,basindan savmak icin sevk evraki hazir eden "ben ameliyat yapmam,normal dogum yapmam" diyen,hastadan "hediye" alan,ilac sirketlerinin hannutucusu olmus kisilerinde "tipbi etik" den bahsetmesin önce ilk tasi günahsiz olan atsin. Dr Dagdelen in reklami yaninda hicde masum degiller.
22
Cevapla
dr.yilmaz
Böylesi hekimler yüzünden mesleğimiz yıpranıyor. Bunun bedelini mesleğini etik değerler ve manevî duygularla yapan bizler ödüyoruz.. Makul tepki verilmeli, dışlanmali.
19
Cevapla
ömer hayyam
maslow un ihtiyaçlar hiyerarşisinde, zirvede , kendini gerçekleştirme var...adam oraya ulaşmış ise, ki bu 7 milyar insan içinde 3 -5 kişidir,....bu reklamı yaparmı, hımmmmm , düşünüyorum ve yapmaz.... yapması kötümü... kesinlikle kötü değil, uygunda değil.... bayan kuaförlerin, kozmetik satanların yaptığı lazer, dolgu, mezoterapi,... uygulamalarına ses çıkartılmayınca, önlem alınmayınca, bunda bir sıkıntı kesinlikle yok... adam ben iddialıyım ve yaparım diyor, iş sahibinindir...para yabana ( özel hastane patronuna gideceğine) hocama gitsin, bizede örnek olur....
25
Cevapla
sufi
better call Saul
11
Cevapla
Etkin Tetik
Etik dediğiniz tıp fakültesinde bir kaç saatlik derstir ülkemizde...
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir