Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı '2021 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası ilanını' yayınladı

Sağlık Bakanlığı, "2021 Yılı İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı"nı yayınladı. Bugün başlayan başvurular, 15 Mart 2021 tarihine kadar alınabilecek
Sağlık Bakanlığı '2021 yılı ilk defa ve yeniden atama kurası ilanını' yayınladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2021 Yılı İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ilan metni yayınlanmıştır. Başvurular 8 Mart 2021 Pazartesi - 15 Mart 2021 Pazartesi (saat 18:00'e kadar) tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacak.

"Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek birinci maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak.

Bu kura eczacı unvanlı adaylar için 1. yerleştirme ve 2. yerleştirme olarak iki ayrı yerleştirme şeklinde yapılacak olup diğer unvan ve branşlar için sadece 2. yerleştirme işlemi uygulanacak.

• 1. Yerleştirmede ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip eczacı unvanlı personel alımı’ yapılacak.

• 2. Yerleştirmede ‘Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için eczacı, uzman diş tabibi, diş tabibi, tabip ve uzman tabip unvanında personel alımı’ yapılacak.

İlanın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

tabip
uzman dis tabibi
eczaci
atama
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir