Medimagazin logo

Bakan talimatı: Sağlık personeline gereksiz soruşturma ve inceleme başlatmayın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından tüm birimlere gönderilen resmi yazıda sağlık çalışanları hakkında gereksiz şikayetlerin işleme alınmaması, şikayet konusunda sağlık çalışanlarından açıklama talep edilmemesi istendi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Bakan talimatı: Sağlık personeline gereksiz soruşturma ve inceleme başlatmayın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından, "İhbar ve Şikayetlerin İşleme Alınma Süreci" konulu resmi yazı tüm illerin valiliklerine gönderildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzalı yazıda pandemi sürecinde mücadele veren sağlık çalışanlarının gereksiz soruşturmalarla uğraştırılmaması adına adım atıldı.

Pandeminin yanı sıra sağlık hizmetlerinin de aksamadan devam etmesini sağlayan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının üst seviyede tutulması gerektiğinin belirtildiği yazıda, CİMER ve SABİM gibi mecralardan gelen ve ön araştırma yapıldığında işlemden kaldırılması gereken şikayet, başvuru ve dilekçeler için sağlık çalışanlarından açıklama talep edildiği, yoğun iş temposunda çalışan sağlık çalışanlarının gereksiz soruşturmalarla karşı karşıya kalmasının moral ve motivasyonlarının düşmesine neden olduğu belirtildi.

Bu bağlamda, sağlık çalışanlarının gereksiz inceleme ve soruşturma ile muhatap olmamaları adına, birimlere intikal eden başvuru, ihbar ve şikayetlerden, soyut nitelikte iddialara dayanan, somut bir konuyu içinde bulundurmayan ve detaylı inceleme yapılması gerekmeyenlerinin sağlık personelinin ifade ve açıklamasına başvurmadan işlemden kaldırılması istendi.

Ayrıca detaylı inceleme gerektiren şikayet ve ihbarlar için ise inceleme ve soruşturma süreçlerinin gizlilik esasına uygun biçimde yürütülmesi gerektiği de ifade edildi.

 

 

sağlık bakanı
sağlık personeli soruşturma
şikayet
Yorum (6)
Asuman Kaplan
Fake olduğu söyleniyorbu yazının???
13
Cevapla
Hasan Akdemir
Zaten sağlık sektörünün hiç bir bölümünde GEREKSİZ bir soruşturma, inceleme yok ki. Hepsi çok mantıklı ve dedi-kodu (dedi kısmı ağırlıklı ) üzerine oturtulmuş GEREKLİ işlemler.
37
Cevapla
ismail yetenek
E hadi bakalım.Devamı gelir inşallah..
14
Cevapla
ömer hayyam
artık çok geç....hekimin sistemden nefreti ve duygusal kopuşu oldu... geçmiş olsun.... bu pansuman tutmaz...
47
Cevapla
mert
hekimlik hiç olmadığı kadar değersizleşmiş. doktor işinden nefret eder olmuş. bir çoğu başıma bir hal gelmeden günü bitireyim derdinde ve defansif tıp almış başını gitmiş. halk doktordan nefret eder, doktor halktan nefret eder. Liyakatsiz ve koltuğa geçince kendini kaybeden başhekimlerin elinde ziyan olan bir sağlık sistemi. eskiden muayenehane döneminde az paraya iş halledilirken şimdi para babalarının elinde olan özel hastane sisteminde kat be kat fazla paraya bir çok gereksiz işlem yapılır hale gelmiş. Sağlık sisteminde ciddi bir reform gerekiyor. yazık oluyor. Doktor 1 kilo et nasıl alırım derdinde ise o doktora canımı emanet ederken korkardım.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir