Medimagazin logo

Sağlık Bakanı il sağlık müdürlerine hitap etti: Sağlıkta şiddet olaylarının takipçisi olmanızı istiyorum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Güvenli bir hizmet ortamı ve güçlü hasta-hekim iletişimi önceliğimizdir. Hastanın ve sağlık çalışanlarının kendini karşılıklı güvende hissedeceği bir hizmet ortamını sağlamalıyız." dedi.
Kaynak: AA
Sağlık Bakanı il sağlık müdürlerine hitap etti: Sağlıkta şiddet olaylarının takipçisi olmanızı istiyorum
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Koca, 81 ilin sağlık müdürü ve Bakanlık yetkililerinin katıldığı "İl Yöneticilerine Yönelik Eğitim Programı"nın açılışında, merkez teşkilatı ile taşra teşkilatının bir bütün olduğunu belirtti. 

Genel müdürler, daire başkanları ve il müdürlerinin, kendilerini vatandaşın sağlığı için adanmış hizmetkarlar olarak görmesi gerektiğini ifade eden Koca, Bakanlığın ana misyonun, insan merkezli yaklaşım ile birey ve toplum sağlığını korumak ve geliştirmek olduğunu dile getirdi.

"Halk sağlığını tehdit eden tüm unsurlar ile mücadele ederek ve halkın yaşam kalitesini yükseltecek tüm önlemleri alarak sağlıklı bir toplum ile 'Güçlü Türkiye' hedefine ulaşmak istiyoruz." diyen Koca, Sağlık Bakanlığının ülkenin en ücra köşesinde hizmet bekleyen vatandaşın derdine kulak verme ve ona ulaşmak kararlılığında olduğunu söyledi.

Koca, Bakanlığın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanı temel alan bir sağlık politikası izlemeye devam edeceğini vurguladı. 

Sağlıkta insan kaynaklarının yapılan planlamalar çerçevesinde hızla arttığına işaret eden Koca, eksikleri gidermek için çalıştıklarını anlattı.

"Toplum Sağlığı Merkezlerimizin gözden geçirilmeye ihtiyacı var"

Sayısı artan eğitim kurumları aracılığıyla bir taraftan sağlık alanında insan gücü ihtiyacını karşılarken diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu ile iş birliği yaparak sağlık eğitiminin kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını dile getiren Koca, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sağlık Bakanlığının temel görevlerinden olan koruyucu ve temel sağlık hizmetleri öncelik verdiğimiz konulardır. Bir taraftan hastalıklardan korunmaya yönelik çalışmaları artırırken, diğer taraftan geliştirdiğimiz standartlar, izlemler, denetim ve ölçümler ile evde, okulda, iş yerlerinde ve insanın olduğu tüm alanlarda sağlıkla ilgili tedbirler almaya devam edeceğiz. Bu hususta aile hekimlerimizin ve toplum sağlığı merkezlerimizin yeni bir ruhla gözden geçirilmeye ihtiyacı var. Bu noktanın ajandanızın başında yer almasını istiyorum. Yeni açmaya başladığımız Şehir Hastanelerini bir fırsata dönüştürüp, üniversitelerimizle birlikte 'sinerji oluşturacak bir modelle', en modern teknoloji ve en uygun mekanların en yüksek nitelikteki insan kaynağıyla birlikte vatandaşımızın hizmetine sunulduğu bir döneme geçmek istiyoruz."

Sağlık hizmetinin insan odaklı olduğu ve fedakarlık istediği vurgulayan Koca, şöyle devam etti:

"Bu yolda yoğun mesailerin geceyi gündüze, gündüzü geceye devşirdiği, umutsuz insanların mutlu edilmesi uğruna mutlulukların feda edildiği bir ömre talip olmak vardır. Bu hassas ilişki, zaman zaman istemediğimiz olaylarla bizi yüz yüze getirmektedir. Bu husus, sadece bizim değil birçok ülkenin önemli bir sorunudur. Yapılan yasal düzenlemeyle artık sağlık çalışanına şiddet uygulayanlar hakkında şikayete gerek kalmaksızın kolluk kuvvetlerince işlem başlatılacak ve salıverilmeden savcılığa sevk edilecektir. Ayrıca çalışanlarımızın ifadeleri iş yerlerinde alınacaktır. İllerinizde bu hususun takipçisi olmanızı istiyorum. Güvenli bir hizmet ortamı ve güçlü hasta-hekim iletişimi önceliğimizdir. Hastanın ve sağlık çalışanlarının kendini karşılıklı güvende hissedeceği bir hizmet ortamını sağlamalıyız."

sağlık bakanı
fahrettin koca
Yorum (13)
ATT
ŞU AN TUTUKLU YARGILANMAK İÇİN EN ÖNEMLİ KRİTER OLAYIN MEDYAYA YANSIMASI. KIRIK,ÇIKIK HAYVANLIK VS ÖNEMLİ DEĞİL: SAĞLIK İL MÜDÜRLÜKLERİNDE BU TÜR DARP OLAYLARINI SOSYAL VEYA ULUSAL MEDYAYA YANSITACAK BİRİMLER KURULMALI. YO
1225
Cevapla
ömer hayyam
İllerinizde bu hususun takipçisi olmanızı istiyorum. HIMMM, SAĞLIK BAKANIN KAFASINDA , HASTA YAKINI TARAFINDAN 7 CM(70MM) (7000000 MİKROMETRE) LASERASYON OLUŞSA DAMI TAKİP EDECEKLER... EVET EDECEKLER... KANIT: BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ, YUMRUK YEMİŞTİ, ADAM SERBEST BIRAKILMIŞTI... YEDİĞİN YEMEK YEDİĞİN DAYAK YANINA KAR KALIR
52
Cevapla
dr
Yapılan yasal düzenlemeyle artık sağlık çalışanına şiddet uygulayanlar hakkında şikayete gerek kalmaksızın kolluk kuvvetlerince işlem başlatılacak ve salıverilmeden savcılığa sevk edilecektir. Buraya kadar güzel. Sıkıntı bundan sonra başlıyor. Doktorun ağzını burnunu dağıtan zat adli mercilerce kuşlar gibi salıveriliyor. Örnek Isparta Yalvaç. Yeni bir sağlıkta şiddet yasası elzem oldu. Elini kaldırdı mı, dilini çıkardı mı, içeri, af yok, salıvermek yok. Çok değil, üç beş uygulamadan sonra magandalık süratle azalır. Bu noktada halkımızın üstün bir kavrayış kaabiliyeti vardır. Durumdan hemen vazife çıkarır. Kimse darılmaz, gücenmez. Gerilim düşer,çok faydası olur.
115
Cevapla
acilde
sağlık bakanını kınıyorum.OY almak için ,hasta memnuniyeti için sağlık çalışanı harcanmamalı.
55
Cevapla
Mehmet Çınar
Artık "döveceksin bu doktoru" diye bir kavram var. Bütün doktorların bunu bilerek çalışması gerek. Bu kavram iyiice oturdu, bu bir hak olarak görülüyor, timsah gözyaşları döküyorlar. Bu olayhesabınoza gelmiyorsa doktorluk yapmayın o zaman.
56
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir