Medimagazin logo

Gizli şeker yeni değil

UZUN yıllar Erdoğan'ın doktorluğunu yapan Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez AKŞAM'a, 'Başbakanımızın birkaç senedir gizli şekeri vardı' açıklamasını yaptı.
Gizli şeker yeni değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
UZUN yıllar Erdoğan'ın doktorluğunu yapan Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez AKŞAM'a, 'Başbakanımızın birkaç senedir gizli şekeri vardı' açıklamasını yaptı. Doktorları Başbakan Erdoğan'a öğün atlamaması, sık sık ama azar azar yemesi, spor yapması, toplantılarını kısa tutması ve mümkünse oruç tutmaması tavsiyesinde bulundu. Erdoğan'ın şekerinin aniden düşmesi ihtimaline karşı konvoydaki gıda maddelerine de dikkat edilecek. Bisküvi, kraker ve meyve suyu gibi kan şekerini yükseltici gıdalar, konvoydan eksik edilmeyecek.

Başbakan'ın rahatsızlık geçirdiği gün de acilen Güven Hastanesi'ne giden Turhan Çömez, 'Başbakan hasta olduğunu birkaç yıldır biliyor. Ama özen göstermedi' dedi. Çömez, şunları söyledi: 'Yoğun iş temposu nedeniyle ilgili önlemleri almak için özen gösteremedi. Gizli diyabeti olan kişiler bazen hipoglisemik ataklar yaşayabilirler.'

EPİLEPSİ SPEKÜLASYON

'Sayın Başbakanımızın sağlığı ile ilgili şu an bir sorun yoktur. Beslenmesine dikkat etmesi, spor yapması, çalışma temposunu tahammül sınırlarına çekmesiyle bir daha böyle sorunlar yaşanmayacaktır.'

Çömez, Erdoğan'ın epilespi (sara) hastası olduğuna yönelik iddialar için de 'Yaşanan bir dizi olumsuzluğu speküle etmenin yanlış olduğunu düşünüyorum' dedi.




--------------------------------------------------------------------------------



Beli 94'e inmeli

İSTANBUL Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları anabilim dalından Prof. Dr. Hasan İlkova, 'Başbakan'ın kilosu fazla görünmüyor ama bel kalınlığının 94 santimetre olması gerekir' dedi.

Başbakan'ın kötü kolesterolünün 134, iyi kolesterolünün 50 olmasını da değerlendiren Prof. Dr. İlkova, 'Kötü kolesterolü bir hayli yüksek. Bu risk faktörüdür. Başbakan'ın trigliseridi, yani kan yağları da 300 çıkmış. Bu da yüksek bir değer' dedi. İlkova, Başbakan'in ilaç tedavisinin hem diyabet hem de kolesterol için uygulanması gerektiğini belirtti.

Sarar Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, 'Başbakan'ın bel çevresi 100 santimetre. Kilosu da 98-100 arasında. 6 santim fazlalığı var' dedi.

Akşam
gizli
şeker
yeni
değil
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir