Medimagazin logo

Hollanda sağlık çalışanlarına 1000'er Euro ikramiye verecek

Hükümet, koronavirüs salgını sırasında yoğun çaba harcayan hemşire ve hasta bakıcıların yanı sıra ambulans personeli, temizlikçi ve engelli bakıcıları gibi diğer yardımcı personele net 1000'er euro ikramiye vermeyi kararlaştırdı
Kaynak: BBC TÜRKÇE
Hollanda sağlık çalışanlarına 1000'er Euro ikramiye verecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hollanda hükümeti, koronavirüs salgını sırasında yoğun çaba harcayan hemşire ve hasta bakıcıların yanı sıra ambulans personeli, temizlikçi ve engelli bakıcıları gibi diğer yardımcı personele net 1000'er euro ikramiye vermeyi kararlaştırdı. Hekimler ise, ikramiyeden muaf tutuldu.

Halk Sağlığı Bakanı Hugo de Jonge, bir defaya mahsus ödenecek ikramiyenin, sağlık sektörüne korona krizi sırasında yapılan olağanüstü çabalar için teşekkür etmenin bir aracı olduğunu söyledi.

Hollandalı bakana göre, ikramiyeler sonbaharda ödenecek. Yaklaşık 800 bin kişinin ikramiye almaya uygun olduğunu belirten de Jonge, bu nedenle 800 milyon euroluk bir bütçeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


Sağlık çalışanları sendikaları, ikramiye kararını memnuniyetle karşıladı ancak yapısal bir ücret artışı için baskı yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
 

hollanda
hemsire
ikramiye
euro
Yorum (5)
Ayle hekimi
Ben ayle hekimiyim bana ek odeme yok cunku ben ayle hekimiyim
7
Cevapla
Nilgün Yalçın
Darısı bizimkilerin başına.
3
Cevapla
Aile hekimi
Ayle hekimiyim bize yok, ayle hekimiyim diye mi vermediler aile hekimi olsaydim verilirdi belki
8
Cevapla
hasan efe
Darısı başımıza. Şu Avrupa ülkeleri de kıskançlıklarından ne yapacaklarını şaşırdılar, kendilerini ha bire bizden daha iyi göstermeye çalışıyorlar:)
11
Cevapla
Ali
Pretisyen hekimim, bir kuruş ek ödeme verilmedi, ne tavandan ve tabandan.. Yakınlarım çift maaş aldığımı sanıyor hala :(
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir