Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarından zam kararına tepki: İş bırakıyorlar

Hekimlere yapılan zam kararının ardından sağlığın bir ekip işi olduğunu söyleyen sağlık çalışanları iki gün süreyle iş bırakma kararı aldı. İş bırakma kararını duyuran Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Sağlık çalışanlarının yok sayılmasını asla kabul etmiyoruz. Biz haksızlık ve adaletsizlik karşısında hep dik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı'nın dün aldığı karara da 'dur' diyeceğiz" dedi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık çalışanlarından zam kararına tepki: İş bırakıyorlar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş "Hekimlere yapılmış olan düzenlemenin aynısının sağlık çalışanlarına da yapılması gerekiyor." açıklamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla doktorlara yapılan zamın sağlık çalışanlarını kapsamamasına tepki gösterdi. Durmuş, pandeminin en zor günlerinde sahada mücadele veren sağlık çalışanlarının görmezden gelindiğini söyledi.


Sağlık-Sen Başkanı: Hekimlere yapılan düzenleme sağlık çalışanlarına da yapılmalı


Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının sesini duyurmak için iş bırakma, iş yavaşlatma gibi eylemlere gidilebileceğini açıkladıktan hemen sonra sağlık çalışanlarının haklarının savunmak için aldıkları eylem kararlarını açıkladı.

Buna göre, Antalya’da 3 grup halinde 3000 kişiyle gerçekleştirilecek olan Türkiye Buluşması Programları'nın iptal edildiğini, 2 Aralık 2021 Perşembe günü saat 16.00'da  Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenleneceği ve 7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günlerinde tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi kararı aldıklarını açıkladı.

Diğer taraftan 'zam' tepkisi gösteren sağlık çalışanlarının Twitter'da açtığı #SağlıkçıİşBırakıyor etiketi Türkiye gündeminde birinci sıraya yerleşti.


Zam açıklamasına tepki: 'Sağlık Bakanlığı değil Doktor Bakanlığı'


Türk Sağlık-Sen: Doktorlara yapılan zam tüm sağlık çalışanlarını kapsasın


 

sağlık çalışanları
sağlık sen
zam
iş bırakma eylemi
Yorum (6)
Metin Kurşunoğlu
Zam falan yok döner sermayeden alınan parayı genel bütçeden vereceklermiş
20
Cevapla
Doktor
Sendika başkanını hükümetin zammına karşı eylem kararı aldığı için istifaya davet ediyorum utanmasalar dokrorların maaşını da biz veriyoruz diyecekler
24
Cevapla
dr.uz
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş "Hekimlere yapılmış olan düzenlemenin aynısının sağlık çalışanlarına da yapılması gerekiyor." açıklamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla doktorlara yapılan zamın sağlık çalışanlarını kapsamamasına tepki göstermiş. Toplu sözleşmelerde hekimleri dışlarken her şey güzeldi değil mi? sendikacı arkadaşlar: lütfen meclisden geçen maddeleri dikkatlice okuyun. Hemşirelere ve diğer sağlık personellerine toplu sözleşmede yapılacak olan % 20 sabit ek ödeme zammı yaklaşık 400-500 lira olacak, biz doktorlara yapılmayan % 20 toplu sözleşme zammı yerine 800 lira meclisin yaptığı yasa zammı var. Gerçekten maaşımızda artış olmayacak. artışlar SADECE sabit ek ödemeler üzerinden yapılacak. Lütfen dikkatli okuyun bu zamlar tamamen ek ödemelerin hesaplanması ile ilgilidir. döner=sabit ek ödeme+performans ek ödemesidir. şu anda uzman doktorlar ortalama 4200 sabit ek ödeme + 4200 performans ek ödemesi toplam 8400 lira alırken sabit ek ödeme 9200 liraya yükselince ve bu rakam da toplamdan fazla olunca performans ek ödemesi ek ödemeden mahsup edilecektir (silinecektir) yani artış= 9200-8400= 800 lira olacaktır. 800 lirada sabitler için % 18 zamma denk geliyor, yani hemşirelere ve diğer sağlık personellerine yapılan sabit ek ödeme zammı oranından daha düşük. Toplu sözleşmede sabit ek ödemelere doktorlar hariç % 20 zam kararı alındı.
27
Cevapla
Nihal Aydın
Bir hemşire olarak ben ve birçok arkadaşım doktorlara yapılmış iyileştirme zammına bir sözümüz yok, olamazda. Hatta az bile yapılmış. Çok daha fazlasını hak ediyorlar. Devamı gelsin dileriz. Bizim sorunumuz bizim maaşlarımızın ve özlük haklarımızın almış olduğumuz eğitime, meslek şartlarımızın zorluğuna karşı çok düşük olması. Bunu görüp iyileştirme yapması gereken de hükümettir.
23
Cevapla
Burak Küçükebe
Buradaki bazı yorumları hayret ve üzüntüyle okuyorum. Evet, sağlık hizmeti bir ekip işidir. Her ekip işinde olduğu gibi, bu ekip işinde de ekibi yöneten ve ekip arkadaşları vardır. Ekibi yönetenin hem ekip arkadaşlarına karşı hem de yapılan işe bağlı ciddi sorumlulukları vardır. Burada uğraşımız insan olduğu için, ekip üyelerinin yaptıklarından da sorumlu olan kişi burada Doktor'dur. Bu iki kere iki kadar net ve gerçektir. Yok efendim, " malpraktis yapıyorlar, biz iyiyiz, onlar kötü vs.vs .." ne kadar ayıp, ne kadar da insaniyet dışı bir yaklaşım. Çok üzüldüm. Ekip demek " kol kırılır yen içinde kalır " demektir. Bir hastanın sorumluluğunu yasal ve mesleksel olarak Doktor'dan başka alan bir sağlık çalışanı var mı? Sistem bu şekilde kurulmuş, hiyerarşik bir düzen var. Burada, sadece objektif olmaya davet ediyorum, yoksa 20 yıllık hekimlik hayatımda bu gözler neler gördü, bunları Burada zikretmek öncelikle ayıp ve de, hep "biz bir Ekibiz " düsturuyla bugüne kadar çalışmış olan ben için, sağlık çalışanı olarak ekipteki hastabakıcısından, şoförüne hemşiresinden laborantına, tıp teknisyenine ve güvenlik görevlisine karşı ciddi bir Zul. İnsan, doğanın ve Dünya'nın bir parçası. Doğa kanunları çok açık ve net. Doğa 'da eşitlik yok. Keza, Kutsal kitabımız Kur'an'da da insanın eşit yaratılışta olmadığı çokça belirtiliyor. Dünya demek zaten " ikilik dünyası" demek. Bize düşen bu Dünya'daki "Tek" olan Birliği görebilmek. Biz doktorlar, her zaman ekibimizi bütünleştirmek için uğraşırız. Bir doktorun ekibi olmadan iyi bir hizmet sunamayacağı gibi; Doktor olmadan da diğer sağlık çalışanları hizmet sunamaz. Buradaki minik nüansı gördünüz, evet, bu nüansın sebebi biz doktorlar Değiliz! "Sistem" böyle kurulmuş. Bunu idrak etmek çok önemli. Bu nedenle, tüm sağlık çalışanlarını ekip başınız olan HEKİMLER'e sahip çıkmaya çağırıyorum. Hepimiz her gün neler nelerle üzülüp duruyoruz, hayat şartları giderek zorlaşıyor. Haydi ekip olalım! Birbirimize sahip çıkalım, BİRLİK ve Gerçek ekip olalım.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir