Medimagazin logo

Bakan Koca'dan sağlık çalışanlarına yönelik düzenlemeyle ilgili teşekkür mesajı

Sağlık Bakanı Koca, sağlık çalışanlarının maddi haklarının iyileştirilmesini sağlayacak kanun maddelerinin Meclis gündemine alınmasından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlıklar ve milletvekilleri ile siyasi partilere teşekkürlerini iletti.
Kaynak: AA - Burcu Çalık Göçümlü
Bakan Koca'dan sağlık çalışanlarına yönelik düzenlemeyle ilgili teşekkür mesajı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemeleri içeren maddelerin ihdas edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL zam yapacağız


Gündeme alınan kanun maddelerinin başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının maddi haklarının iyileştirilmesini sağlayacağına işaret eden Koca, şunları kaydetti:

"Bu iyileştirmelerin çoktan hak edildiğini toplum olarak biliyor, sonuçlarının hepimize yansıyacağına yine toplumca inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza duyarlılığı için şükranlarımı arz ederim. Bize destek veren Hazine ve Maliye Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, düzenlemenin Meclis'te görüşülmesinde oy birliğiyle hareket eden milletvekillerine ve partilere teşekkür ediyorum."

Hekimlerin ek ödeme ve ek göstergelerinde değişiklik TBMM tarafından kabul edildi


İşte hekimlerin ek ödeme ve ek göstergelerini düzenleyen 5 madde!

sağlık bakanı
fahrettin koca
teşekkür
meclis gündemi
sağlık çalışanları
özlük hakları
Yorum (7)
Hemşire Mukaddes
Haber başlığının düzeltilmesi gerekmez mi? Doktor zammı bu, sağlık çalışanlarının tamamı ile ilgili bir durum değil. Yardımcı sağlık personeli olmasa görevlerini icra edemeyecek olanlara yapılan bir düzenleme.
18
Cevapla
hekim
her yerde bu mukaddes hemşire...her yerde sen varsın ..bu zammı biz vermedik..sağlık bakanı verdi...sana zam verilmedi diye sürekli bir doktor düşmanlığı yapmana gerek yok..hakkını nerede arayacağını da bilmiyorsun..sadece damar yolu açmakla hayat kurtarılmıyor..o kada çok biliyorsan doktor olsaydın..
37
Cevapla
Alper
Çok gecikmiş olan bu düzenleme size nasip oldu, umarım hiç bir tırpan yemeden aynen uygulamaya geçirilir. (Çünkü şimdiden "karşı saldırı" en yakınlarımızdan başladı bile) Biz de size teşekkür ederiz Sayın Bakanım.
10
Cevapla
Hüseyin
Vali maaşını geçiyormuş? Edep yahu! Dr a yapılması düşünülen iyileştirme ile bugünkü vali maaşı kıyaslanamaz. Valinin maaşındaki makam ve temsil tazminatını ilave edip gerçek maaşıyla kıyas yapın. Ayrıca, o zamana kadar onlara da aynı oranda, belki daha fazla zam yapılacak. İyi yapılan şeyleri bir kez olsun destekleyin. Allah akıl fikir versin, amin!
1
Cevapla
İbrahim
Son çeyrek yüzyılın Hekimler için belki de tek iyi haberine karşı cephe almış herkesi kınıyorum. Hekimler saldırıya uğrarken, darp edilirken, hatta öldürülürken sesleri çıkmayanlar bu güzelliğe destek vermeli, alkış tutmalıdır. Sıra elbette kendilerine de gelir. Bir subay, hâkim veya savcı maaşından haberiniz var mı? Eskiden hekim maaşı ile aynı düzeydeydi, onlar aldı yürüdü, hekimlere ilk kez bu açığı kapatma fırsatı veriliyor. Saygılarımla,
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir